Generals Mod v.0.2.0 by Nitek

Opisy i linki do modów tworzonych przez scenę, jak i również opinie na ich temat.
Locked

20Michael04
Soldier level 2
Soldier level 2
Posts: 40
Joined: Sat Feb 21, 2009 12:32 am
Location: WLKP
Contact:

#76

Post by 20Michael04 » Wed Jul 08, 2009 10:45 pm

Nitek i przypomniało mi się coś : znalazłem błędy językowe, już nie pamiętam gdzie ale wiem, że zamiast "ć" czasami jest "c" :P

User avatar

Topic author
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 1041
Joined: Mon Apr 13, 2009 4:13 pm
Location: Białystok
Contact:

#77

Post by Nitek » Wed Jul 08, 2009 10:48 pm

20Michael04 wrote:Nitek i przypomniało mi się coś : znalazłem błędy językowe, już nie pamiętam gdzie ale wiem, że zamiast "ć" czasami jest "c" :P
bo mam karte graficzna od ATI


20Michael04
Soldier level 2
Soldier level 2
Posts: 40
Joined: Sat Feb 21, 2009 12:32 am
Location: WLKP
Contact:

#78

Post by 20Michael04 » Wed Jul 08, 2009 10:54 pm

Aha, zwracam honor :P

A teraz troche zaofftopuje ale ja nie robie swojego moda bo znam tylko podstawowe komendy w sail'u, a bym napewno robił moda dalej, ale przy laptopie, który jest służbowy mam neta (nie moge na nim grać), a na kompie, na którym gram - neta nie mam (bo nie przyjmuje instalacji neta) - czyli żeby robić własnego moda musiałbym latać z jednego kompa na drugi :P :cry: :P

P.S. Jak sie daje + komuś do reputacji?? :P

User avatar

Axoris
Soldier level 3
Soldier level 3
Posts: 78
Joined: Sat Jan 05, 2008 1:20 pm

#79

Post by Axoris » Wed Jul 08, 2009 10:54 pm

To skopuj "ć" i wklejaj xD No albo kup inną kartę graficzną.

User avatar

Topic author
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 1041
Joined: Mon Apr 13, 2009 4:13 pm
Location: Białystok
Contact:

#80

Post by Nitek » Wed Jul 08, 2009 11:32 pm

20Michael04 wrote:Aha, zwracam honor :P

A teraz troche zaofftopuje ale ja nie robie swojego moda bo znam tylko podstawowe komendy w sail'u, a bym napewno robił moda dalej, ale przy laptopie, który jest służbowy mam neta (nie moge na nim grać), a na kompie, na którym gram - neta nie mam (bo nie przyjmuje instalacji neta) - czyli żeby robić własnego moda musiałbym latać z jednego kompa na drugi :P :cry: :P
Tak, ale skończcie już z tym spamem, ok? :D
20Michael04 wrote: P.S. Jak sie daje + komuś do reputacji?? :P
Sam jeszcze tego nie ogarnąłem.

Nitek rób też misje z przyjaciółmi na mapie tj. , innym oddziałem (np. seledynowym jak jest w kampani am) , bo takie misje są fajne - ciekawa by była np. taka misja jak ostatnia w Am, gdy sie zostaje z am-cami, tylko żeby można samemu też atakować - np. gracz ma na celu zniszczenie rosyjskiego labolatorium a przyjaciele zniszczenie labolatorium arabów

...albo inna misja np. trzeba bronić przyjaciół, a oni zajmują się atakowaniem wrogów

Takie misje mi sie widzą, ale rób jak chcesz - 1 misja zapowiada świetnego moda
To już po części jest zrobione i bede tego robił więcej (bo jeszcze nie skonczylem 2. misji).
Pamiętaj jeszcze, że potem Powell to głównodowodzący, więc jeżeli będzie z kimś na mapie to będzie robił to ważniejsze.
Nitek napisał, że w modzie będzie się starać nie odbiegać od rzeczywistości kampani...
Oczywiście będą pewne naciągnięcia względem fabuły - np. w ostatniej misji Powell nie zginie (chyba, że Wam go zabiją).
A o ile będzie ostatnia misja, bo jestem tylko człowiekiem, który ma ograniczony zapał do pracy :D


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#81

Post by Radzio » Thu Jul 09, 2009 8:08 pm

@Nitek: To w czym Ci pomóc?

PS: Wystarczy wyłączyć hotkey z tym nieszczęsnym 'c' w panelu sterowania ATI.

User avatar

Topic author
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 1041
Joined: Mon Apr 13, 2009 4:13 pm
Location: Białystok
Contact:

#82

Post by Nitek » Thu Jul 09, 2009 8:21 pm

Radzio wrote:@Nitek: To w czym Ci pomóc?
W sumie możesz ocenic jakośc kodu.
PS: Wystarczy wyłączyć hotkey z tym nieszczęsnym 'c' w panelu sterowania ATI.
Nie. Trzeba coś tam jeszcze zrobic, ale nie chce mi się teraz w to bawic, bo i tak za kilka dni instaluje siódemkę.


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#83

Post by Radzio » Thu Jul 09, 2009 8:29 pm

Jutro obejrzę.

A co do tego to tylko to wystarczy zrobić, odznaczyć jedną fajkę i jest ok (mam ATI na drugim kompie..., mogę przesłać screena, jak nie możesz znaleźć).

User avatar

Topic author
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 1041
Joined: Mon Apr 13, 2009 4:13 pm
Location: Białystok
Contact:

#84

Post by Nitek » Thu Jul 09, 2009 8:36 pm

O.o
Ja miałem po prostu "Wyłącz klawisze dostępu". Gdy naciskałem alt + c nie pojawiało mi się te okienko od CCC. Teraz odznaczyłem ten haczyk i mogę pisać Ć. Thx

User avatar

Axoris
Soldier level 3
Soldier level 3
Posts: 78
Joined: Sat Jan 05, 2008 1:20 pm

#85

Post by Axoris » Thu Jul 09, 2009 9:40 pm

Nitek a umiesz robić mapy z teksturami albo przynajmniej dobre bez tekstur?
Edit: To nie jest pytanie prywatne tylko o moda. Chciałbym się dowiedzieć, czy będziesz robił mapki własne i czy będą z teksturami więc to nie jest też offtop.
Last edited by Axoris on Thu Jul 09, 2009 9:53 pm, edited 1 time in total.

User avatar

Blashix
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 377
Joined: Sun Apr 29, 2007 8:23 am
Location: Polska

#86

Post by Blashix » Mon Jul 20, 2009 11:24 am

Jak na razie LIPA mod :twisted:

A tak na marginesie ja też nie mogę pisac "ci" zainstalowałem sobie ostatnio Windows MX 7 od tamtego czasu nie działa te głupie Ci... mam CCC z ATI ale nie bardzo wiem o co chodzi z tymi hotkejami dostępu czy co...
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF

User avatar

Topic author
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 1041
Joined: Mon Apr 13, 2009 4:13 pm
Location: Białystok
Contact:

#87

Post by Nitek » Mon Jul 20, 2009 12:24 pm

Axoris wrote:Nitek a umiesz robić mapy z teksturami albo przynajmniej dobre bez tekstur?
Edit: To nie jest pytanie prywatne tylko o moda. Chciałbym się dowiedzieć, czy będziesz robił mapki własne i czy będą z teksturami więc to nie jest też offtop.
Textury w 3. i 4. misji będą.
Teraz mam mały problem, gdyż zainstalowałem Windows Seven X64 RC1 Build 7100 i nie działa mi edytor :/ Za jakiś czas będę musiał sobie zainstalować Vistę/XP.
Blashix wrote: Jak na razie LIPA mod
A coś konkretniej? Co Ci się w nim nie podoba, co byś zmienił?

User avatar

Blashix
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 377
Joined: Sun Apr 29, 2007 8:23 am
Location: Polska

#88

Post by Blashix » Mon Jul 20, 2009 3:45 pm

Zmienił bym nie co te menu całokształt, kolor dość dobry jeśli chodzi o elite amerykańska. :wink:

Wiesz mi nie chcesz wiedzieć... jestem uczulony na mody-niedoróbki ale powiem ze MASZ szansę aby ten mod stał sie modem i zajął dogodną pozycje, wartość w tym całym gó***e. Popracuj. :twisted:

Orginalna fabuła, dokładność, podejście z wartością do tego, wczuć sie w profesjonalizm, poważne teksty, powaga to jest coś co jest potrzebne aby nie robi z modingu jakieś reputacji, kozaczenia, ha klną, rozpierdalają się jest oka...
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#89

Post by Radzio » Mon Jul 20, 2009 5:30 pm

Nitek wrote:Teraz mam mały problem, gdyż zainstalowałem Windows Seven X64 RC1 Build 7100 i nie działa mi edytor :/ Za jakiś czas będę musiał sobie zainstalować Vistę/XP.
Czyli ten sam system, co i ja :P Ale wszystko w nim działa. To, co działa na Viście (a OW działa) działa też i na Win7.
Może określ problem dokładniej..

User avatar

Topic author
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 1041
Joined: Mon Apr 13, 2009 4:13 pm
Location: Białystok
Contact:

#90

Post by Nitek » Mon Jul 20, 2009 5:47 pm

Radzio wrote:
Nitek wrote:Teraz mam mały problem, gdyż zainstalowałem Windows Seven X64 RC1 Build 7100 i nie działa mi edytor :/ Za jakiś czas będę musiał sobie zainstalować Vistę/XP.
Czyli ten sam system, co i ja :P Ale wszystko w nim działa. To, co działa na Viście (a OW działa) działa też i na Win7.
Może określ problem dokładniej..
OW mi normalnie działa (na początku miałem problem z patchowaniem, ale teraz jest już ok), ale edytor nie. Gdy próbuję otworzyć mod, po kompilacji SAIL'a mam coś takiego:
Image

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest