Więc chciałbym przedstawić wam zapowiedź mojego nowego moda.
Chyba pamiętacie mojego wcześniejszego moda? Jeśli tak to o nim zapomnicie

To był niewypał, klapa, amatorski szaiz.
Rozpocząłem pracę nad innym modem, choć nie ukrywam że część map z PabloModa zostanie w nim użyta. Jednak będzie to mod milion razy lepszy od dawnego gó***enka.
Chce być z wami szczery, dlatego od razy mówię o gruntownych zmianach:
1. Wyższy i bardziej profesjonalny poziom programowania misji.
2. Znacznie ciekawsze i bezbłędne misje. W PabloModzie był praktycznie jeden cel: oczyścić teren i tyle, bez żadnych ciekawych dialogów, wydarzeń itp. Tutaj misje będą o wiele bardziej rozbudowane i ciekawsze.
3. To co najważniejsze w tym modzie stawiam na jakość nie na ilość

4. Tamtego moda robiłem sam, nikt go nie testował, kompromitacja. Tym razem mam 3-osobową załogę, która prześwietli mod co do joty przed premierą

5. Zmieniłem fabułę, na bardziej ciekawszą i dynamiczną, ale to potem.
No, to chyba tyle, aha o to typy celów misji, które wystąpią w modzie (tylko zaznaczam, że rzeczywiście jednym z głównych będzie oczyścić teren

- Przejmij VIP'a
- Zabij konkretną jednostkę
- Spotkaj się z kimś
itd.
EXTRA:
- odbij zakładników
- działaj pod przykrywką w bazie wroga
- przesłuchaj osobę (to od gracza będzie zależeć czy da radę, będzie wybierać w oknie pytania
Fabuła:
Podobnie jak w PabloModzie jesteś Porucznikiem Sergiejem Popowem, ten wątek mi się podoba

Amerykanie po pewnym czasie zaczęli przejmować inicjatywę, korzystając z głównego złoża wyrobili sobie dużą przewagę nad Rosjanami, jednak teraz kiedy głowne złoże przestało dawać zysk (wszystko co dobre kiedyś się kończy) Rosjanie mogliby mieć szansę pokonać Amerykanów, jednak dowództwo USA nie chce do tego dopuścić i rozpoczyna wielką ofensywę na wszystkich frontach, w celu raz na zawsze rozprawienia się z armią rosyjską....
Wbrew pozorom to tylko początkowy wątek moda, potem zaczyna się główna myśl, ale jej nie zdradzę, bo to ma być niespodzianka

Wszystko chyba jasne. Dobra następny punkt to postacie:
Sergiej Popow - wiadomo postać głowna
Płk. Pietrov - dowódca bazy S.M Kirov, która odegra kluczową rolę w modzie (Popow w ramach awansu dostanie dowództwo nad sąsiednią Berią)
Marszałek Jaszyn - główny dowódca sił zbrojnych Rosji, pośredniczy w misjach dając nam cenne informacje, jako "Orzeł" (jego kryptonim, nasz to Ważka 3).
Wsjewod Iwan Gorki - kapitan rosyjskiej bazy, z którym musimy wykonać jedną misję.
Major Mohaiev - główny dowódca naszej "Armii wolności", która nosi swoją nazwę, ale nie będę na razie tego zdradzał.
Profesor Mussabi - główny naukowiec prowadzący badania nad projektem "Genesis".....nic więcej nie mogę powiedzieć

No to główne postacie. Teraz strony konfliktu:
Rosjanie - nasza strona narodowa
Amerykanie - nasz wróg
Zjednoczona Armia Wolności "ZAW" - tajemnicza armia dezerterów, nazwa jednak ujawniona, tradycyjnie przymierze, ale w działaniu już nie tradycyjne

Czekam na pierwsze komentarze.