Władza Absolutna
Re: Władza Absolutna
No to 9 misja i tak ma błędy. Jakoś około 10 minut przed "rozpoczęciem operacji" zaatakowałem bazę od północy. Wewnątrz bazy arabskiej było słychać strzały. Po kilku minutach okazało się, że Gossudarow odwalił wewnątrz bazy kilku arabów jak i zniszczył skład oraz laboratorium
. Później wywiązał się jakiś dialog, a doktorek w międzyczasie odpalał kolejnych arabów. Trzy medale i koniec misji.

-
- Soldier level 6
Mały updejt, przy ataku na kirova ogólnie w całej misji tylko kilka wieżyczek koncentruje na nas ogień, a tak reszta obraca się jakby nigdy nic i tylko jak akurat będzie zwrócona w kierunku nas chwilę strzela, nasze pojazdy się bugują i bez rozkazu ataku na dowolny budynek po prostu kręcą wieżyczkami jak po****ne. Obsada Kirova nie do zabicia, jeszcze jakby ich było mniej, ale oni mają PŻ jak czołgi! Kurde albo z moim owarem jest coś nie tak bo tego już za wiele jak na takiego zacnego moddera 

To akurat błąd związany z grą gdzieś wstawiłem linka do patcha RC 4 albo 5.
Absolute Dominion
Original War Cooperation
Original War Dialog Editor
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Lecim dalej
Kampania Rosyjska
Misja 10:
- żeby było super bardziej dramatycznie, może lepiej jak zginie więcej osób w kanionie niż sam dowódca. Oczywiście w tym wypadku wypadałoby by dodać tych kilku ludzi,
- gdy dotarłem na wyznaczony obszar, to początkowo nie było żadnej gadki szmatki. Chociaż jakiś żołnierz mógł powiedzieć, że nadchodzą posiłki,
- gdy dotarłem do tego wyznaczonego obszaru, to po krótkim czasie nastąpił atak wroga i gdy połowa tego ataku zostaje zniszczona/albo większość, to następują dialogi, a w międzyczasie cały czas jest walka w której może zginąć jakiś z naszych żołnierzy, a to spowoduje koniec misji,
- licznik skrzyń, które możemy wykorzystać przydaje się tylko na początku, bo później gdy transportujemy skrzynie do baz, to leci na minusie,
- w bazie wschodniej obok składu jest kilka skrzyń, które możemy wykorzystać do realizacji celu i tym sposobem ułatwić sobie wykonanie zadania.
Kampania Rosyjska po stronie Gorkiego
Misja 11:
- nie można wybrać Płatonowa
bo później postać powtarza ten sam dialog,
- gdy po wybraniu strony Gorkiego, pojadę pierw do Płatonowa, to może przydały się jakiś tekst o np. zdradzie? a nie walą do mnie w sumie bez powodu. Tylko nie wiem w jaki sposób by mógł się dowiedzieć o tej zdradzie,
- gdy po wybraniu strony Gorkiego, pojadę pierw do Płatonowa, a później do Gorkiego, to trochę dialogi się rąbnęły. W trakcie rozmowy wtrącił się Płatonow i odwalono w bazie Gorkiego dwóch ludzi
- Gossudarow przeżył,

Misja 12:
- ludzie przymierza się zjawiają, a za nimi zwiadowca amerykański. Wyglądało to trochę jakby kilku ludzi uciekało przed jednym zwiadowcą,
- gdy Bierezow jest w laboratorium, to on prowadzi wszystkie dialogi,

- spory kontratak, gdy atakujemy bazę, ale łatwo można manewrować, bo wróg atakuje, gdy znajdujemy się na konkretnym terenie, a cofa się do bazy, gdy go opuścimy,
- naszym celem jest zniszczenie bazy i dowódcy, a misja kończy się od razu po zniszczeniu składu.
Misja 13:
Po wyświetleniu celów misji wyskakuje komunikat o przegranej.

Kampania Rosyjska
Misja 10:
- żeby było super bardziej dramatycznie, może lepiej jak zginie więcej osób w kanionie niż sam dowódca. Oczywiście w tym wypadku wypadałoby by dodać tych kilku ludzi,
- gdy dotarłem na wyznaczony obszar, to początkowo nie było żadnej gadki szmatki. Chociaż jakiś żołnierz mógł powiedzieć, że nadchodzą posiłki,
- gdy dotarłem do tego wyznaczonego obszaru, to po krótkim czasie nastąpił atak wroga i gdy połowa tego ataku zostaje zniszczona/albo większość, to następują dialogi, a w międzyczasie cały czas jest walka w której może zginąć jakiś z naszych żołnierzy, a to spowoduje koniec misji,
- licznik skrzyń, które możemy wykorzystać przydaje się tylko na początku, bo później gdy transportujemy skrzynie do baz, to leci na minusie,
- w bazie wschodniej obok składu jest kilka skrzyń, które możemy wykorzystać do realizacji celu i tym sposobem ułatwić sobie wykonanie zadania.
Kampania Rosyjska po stronie Gorkiego
Misja 11:
- nie można wybrać Płatonowa

- gdy po wybraniu strony Gorkiego, pojadę pierw do Płatonowa, to może przydały się jakiś tekst o np. zdradzie? a nie walą do mnie w sumie bez powodu. Tylko nie wiem w jaki sposób by mógł się dowiedzieć o tej zdradzie,
- gdy po wybraniu strony Gorkiego, pojadę pierw do Płatonowa, a później do Gorkiego, to trochę dialogi się rąbnęły. W trakcie rozmowy wtrącił się Płatonow i odwalono w bazie Gorkiego dwóch ludzi

- Gossudarow przeżył,

Misja 12:
- ludzie przymierza się zjawiają, a za nimi zwiadowca amerykański. Wyglądało to trochę jakby kilku ludzi uciekało przed jednym zwiadowcą,
- gdy Bierezow jest w laboratorium, to on prowadzi wszystkie dialogi,

- spory kontratak, gdy atakujemy bazę, ale łatwo można manewrować, bo wróg atakuje, gdy znajdujemy się na konkretnym terenie, a cofa się do bazy, gdy go opuścimy,
- naszym celem jest zniszczenie bazy i dowódcy, a misja kończy się od razu po zniszczeniu składu.
Misja 13:
Po wyświetleniu celów misji wyskakuje komunikat o przegranej.

Last edited by Don Mateo on Thu Dec 14, 2017 1:53 pm, edited 2 times in total.
W 13 misji prawdopodobnie przegrywasz ponieważ nie masz naukowca rosyjskiego którym powinien być Maya Blenderov ale pewnie to z tego względu że można mu w oknie wyboru zmienić klasę postaci.
Absolute Dominion
Original War Cooperation
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Ten doktorek po prostu w ogóle nie pojawia się w tej misji
-
- Soldier level 10
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Nowy patch uniemożliwia teraz zmianę klasy Blenderova, jeśli chodzi o misję z Kirovem teraz powinny być naprawione pojazdy dla gracza jeśli chodzi o bronie jakimi dysponują.
Absolute Dominion
Original War Cooperation
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
-
- Soldier level 6
Właśnie bo była mowa o kilku miotaczach a tu takiego wała, tylko jeden..
Widzę, że zostaliśmy z Don Mateo testerami
Ja tam jestem obijus, ale Mateo trzaska misje jak na pełnym etacie
To weź na warsztat arabów jak skończysz rusków :]
Widzę, że zostaliśmy z Don Mateo testerami

Ja tam jestem obijus, ale Mateo trzaska misje jak na pełnym etacie

To weź na warsztat arabów jak skończysz rusków :]
Za łatwo by było z kilkoma miotaczami.
Absolute Dominion
Original War Cooperation
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Markok i Don Mateo zajmują się wyłapywaniem bugów, ja z kolei muszę przyczepić się do innej rzeczy, związanej z fabułą.
Konflikt północno-chiński. Wg. Ciebie, data tej wojny to 1969 rok. Potem, w 1971 roku Bierezow dostaje propozycję od Morozowa. Tylko, że Bierezow wchodzi do CZAPY w... 2002 roku (czyli tak jak w oryginalnej kampanii). Między tymi wydarzeniami mija jakieś 30 lat... No i tu rodzi się pytanie: co się działo pomiędzy tymi wydarzeniami, a przede wszystkim - jakim cudem oni jeszcze żyją? No, rozumiem, że Sewi i Iwan mogli by jeszcze żyć (forever young xD), ale taki Morozow to chyba już dawno kopnąłby w kalendarz... Chyba, że to alternatywna rzeczywistość, gdzie proces starzenia jest opóźniony o połowę... Nie żebym się czepiał na siłę, bo parę innych takich mindfucków by się znalazło (jak na przykład kwestia profesora Blenderova i tego, że wszedł do CZAPY jako ostatni, choć w teorii jej uszkodzenie mogłoby spowodować np. niepełną materializację lub wręcz zaniknęcie w czasie) ale ta jedna kwestia mnie mocno zdziwiła. Żeby nie było, mod genialny i wierzę, że się przy nim napracowałeś, po prostu się czepiam takich szczegółów xD
Konflikt północno-chiński. Wg. Ciebie, data tej wojny to 1969 rok. Potem, w 1971 roku Bierezow dostaje propozycję od Morozowa. Tylko, że Bierezow wchodzi do CZAPY w... 2002 roku (czyli tak jak w oryginalnej kampanii). Między tymi wydarzeniami mija jakieś 30 lat... No i tu rodzi się pytanie: co się działo pomiędzy tymi wydarzeniami, a przede wszystkim - jakim cudem oni jeszcze żyją? No, rozumiem, że Sewi i Iwan mogli by jeszcze żyć (forever young xD), ale taki Morozow to chyba już dawno kopnąłby w kalendarz... Chyba, że to alternatywna rzeczywistość, gdzie proces starzenia jest opóźniony o połowę... Nie żebym się czepiał na siłę, bo parę innych takich mindfucków by się znalazło (jak na przykład kwestia profesora Blenderova i tego, że wszedł do CZAPY jako ostatni, choć w teorii jej uszkodzenie mogłoby spowodować np. niepełną materializację lub wręcz zaniknęcie w czasie) ale ta jedna kwestia mnie mocno zdziwiła. Żeby nie było, mod genialny i wierzę, że się przy nim napracowałeś, po prostu się czepiam takich szczegółów xD
-
- Soldier level 10
Słuszny fakt, 30 lat robi różnicę 

Epickie teksty:
Chyba że to inna linia czasowa gdzie czas płynie inaczej
.

Absolute Dominion
Original War Cooperation
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
No, albo to alternatywna rzeczywistość (o których tyle mówił Szymiew jeżeli chodzi o mody Creativa) albo wszyscy co do jednego piją syropy na wieczną młodość xD
Albo wódkę wiecznej młodości.
Absolute Dominion
Original War Cooperation
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler: