..::Legion of Mercenary Soldiers::.. [mod by Michaeilo]

Opisy i linki do modów tworzonych przez scenę, jak i również opinie na ich temat.

Jak podoba ci się Legion mod?

Jest super!!! xD
6
29%
Niezły ;)
10
48%
Dość dobry ;/
2
10%
Totalne dno!!!
1
5%
A co to wogóle jest?
2
10%

Total votes: 21

Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

..::Legion of Mercenary Soldiers::.. [mod by Michaeilo]

Post by Michaeilo »

Chciałbym przedstawić mój pierwszy mod - Legion of Mercenary Soldiers. Jest to wersja 1.0 BETA, więc błędy mogą się pojawić :wink:. Nie piszę w temacie wersji, gdyż będę tu sukcesywnie podawał kolejne wersje. Proszę nie zabijajcie mnie gdy pewne błędy będą xD .

O fabule:
Jeden z dowódców Legionu wraz ze swą grupą zostaje wysłany w przeszłość, aby nie dopuścić do transportu Syberytu z Syberii na Alaskę przez Amerykanów. Kiedy pojawia się na miejscu wszystko się zmienia...

Mod zawiera tylko 3 misje. Jest to tylko takie demo na miarę moich skromnych umiejętności :lol: .

Podziękowania kieruję przede wszystkim do Radzia 8) i NNPlaya 8), bez których tego moda by nie było.

To na razie będzie na tyle. Oficjalna strona moda będzie niedługo, a nad kontynuacją jeszcze się zastanawiam :roll: .

Mod in version 1.1 STABLE will have three languages (polish, czech and english). This version will be very shortly. Sorry but now you can't download it. :wink: (Sorka jak pokaleczyłem angielski :lol: )

UWAGA
Instalator domyślnie instaluje moda w katalogu C:\Program Files\Original War\mods.

WAŻNE
Jeżeli będą jakieś błędy np. instalacja się nie włączy itd. proszę pisać!

LINKI

chwilowo ciachnięte

chwilowo ciachnięte

PS Zapomniałem o najważniejszym. :lol: W tym temacie piszcie o błędach i komentujcie jak podoba wam się mod. :wink:
Last edited by Michaeilo on Sun Sep 16, 2007 2:23 pm, edited 9 times in total.
Anarchy
Site Moderator
Chad

Post by Anarchy »

Dostałem już pierwszą misję. Nie mogę się doczekać kiedy mi się ściągnie:) Masz talent, muszę ci powiedzieć..
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

Motywacja

Post by Michaeilo »

Dzięki. :lol: Nie ma to jak motywacja. :D A i piszcie czy instalacja się udaje? Bo tego nie jestem pewien.
Anarchy
Site Moderator
Chad

Post by Anarchy »

Nie przesadziłeś z tymi technologiami? A w 3 misji. Lepiej zamień żeby najpierw postać się pojawiała a potem rozpoczynał się z nią dialog :P No ale to zależy od ciebie czy najpierw chcesz materializacje postaci czy dialog z nią:P A tej samej misji:
Po co amerykanie porzucają oblężenie Nowego Kabulu jak nawet nie stracili żadnego ze swoich ludzi. No i oczywiście od kiedy w tej grze same pojazdy się robią^^ A ci Rosjanie fajnie budują bazę... Stoją i gówn* robią...
A no i oczywiście ten problem z celami misji, tak jak u Blashix'a czy jak mu tam^^
NNPlaya
Community Veteran
Community Veteran

Post by NNPlaya »

Anarchy wrote:Masz talent, muszę ci powiedzieć..
Muszę się zgodzić, mod zaskoczył mnie na maksa pozytywnie... Kontynuuj go, za wszelką cenę Lolu :lol:

Co do błędów... Przy celach misji możesz robić

Code: Select all

ChangeMissionObjectives('CEL01');
plik wri

Code: Select all

# CEL01
Add Main blabla
- Bla bla bla.
Add Secondary bla
- Nie zabablaj się.
#
Anarchy
Site Moderator
Chad

Post by Anarchy »

Przecież już mu napisałem gdzie tego szukać:P Bez przesady, z tego co widać lewy nie jest.

Aj, zapomniałem. Nie bij :P
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

Dzięki xD

Post by Michaeilo »

Kurczę dzięki :lol: Wogóle nie spodziewałem się, że dostanę tak wiele dobrych słów. :D Za wszystko dzięki. xD A i to co pisaliście to uwzględnię.

PS Kilka modyfikacji już zrobiłem. Niedługo (może jeszcze dziś) będą w linku w poście #1.
Blashix
Community Veteran
Community Veteran

Post by Blashix »

Jak dla mnie OK, ale za dużo przesady w 1 misji xD
Mapy takie "symetryczne" i bez tekstur :/
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

No wiesz

Post by Michaeilo »

No wiesz Blashix nie każdy jest tobą i umie robić takie super tekstury. :lol:

A o co Anarchy chodziło ci z tymi technologiami?

A jaki jest kod, aby postacie budowały budynek?

Weź, nie offtopicuj xD ComBuild. Poszukaj w spisie komand SAILa.

A co to znaczy offtopicować?

Z tą postacią, która mówi przed pojawieniem się myślę, że się uporałem dając ''wait(0$3);'' przed i po pojawieniu się jej a potem po 3 sekundach dopiero jej dialog. xD

Wersja z poprawkami jest już dostępna w poście ^^ #1 ^^ u góry xD
Odyseusz
Community Veteran
Community Veteran

Re: No wiesz

Post by Odyseusz »

Michaeilo wrote: A co to znaczy offtopicować?
Na serio nie wiesz czy tylko se jaja robisz? xD Bo pewnosci nie mam co do tego. No dobra zaraz zainstaluje i zobacze co z tego wyszło.
----------------
Nie jest zle, ale mogłoby być lepiej, tylko gdzie tekst ładowania kontynuacji 3 misji? ^^
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

Nie ma?

Post by Michaeilo »

A nie ma tego tekstu??? Poczekaj zaraz sprawdzę.

---------------------------------------------------------------------

No masz rację. xD To co to jest to offtopicowanie?

Wersja z tekstem kontynuacji trzeciej misji i kilkoma innymi poprawkami już dostępna w poście ^^#1^^ u góry xD.
Blashix
Community Veteran
Community Veteran

:D

Post by Blashix »

Pisanie nie na temat.
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF
Jeronimo
Soldier level 2
Soldier level 2

Post by Jeronimo »

Fajny mod troche dziwne sa te dialogi w 3 misji ale to tam drobnostka :wink:
Michaeilo
Community Veteran
Community Veteran

Sugestie

Post by Michaeilo »

Jakie dziwne dialogi masz na myśli? xD Bo zbieram wszystkie komenty i sugestie, żeby full version moda był świetny. :wink:
Jeronimo
Soldier level 2
Soldier level 2

Post by Jeronimo »

Na przykład kiedy pojawia sie ta dodatkowa gosciowa to jest dialog "z amerykanow zostanie pyl" czy jakos tam
Post Reply