Nowy Balance mod wydany

Newsy ze starej odsłony Original-war.net, dawno nieaktualne ale zachowane dla potomności.
User avatar

Topic author
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

Nowy Balance mod wydany

#1

Post by YuriStriatov » Sun Jul 08, 2007 3:01 pm

Pierwszy oficjalny release balance moda juz w downloadzie (ten co był wcześniej to był nieoficjalny), a dokładniej pod tym linkiem:
http://original-war.net/index.php?act=download&id=75

Wiele rzeczy zostało zmienionych, wiele broni wreszcie nadaje się do użytku, inne z kolei nie są już tak mocne, no i przedewszystkim: da się grać i wygrać arabami przeciw AM i RU, tak więc wielki krok naprzód.

Ściągać, a jak coś nie tak to pisać na forum.

Update: Jeśli ktoś jeszcze nie wie jak grać z Balance Modem przez GSA, Nadol napisal poradnik który można przeczytac tutaj.
Last edited by YuriStriatov on Sat Jul 14, 2007 9:46 am, edited 3 times in total.
Image

User avatar

Nazim
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 164
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:40 pm
Location: Prypiat, Chornobyl
Contact:

#2

Post by Nazim » Sun Jul 08, 2007 3:16 pm

Nie prosciej by bylo po zakonczeniu wszelkich testow dac tego moda jako oficjalnego w ewentualnym nastepnym patchu?

PS: Jórek ku**a wlaz na GSA!
Добрий день.. Акуна Матата!

Image
Image
Image


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#3

Post by Radzio » Sun Jul 08, 2007 3:18 pm


User avatar

Topic author
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

#4

Post by YuriStriatov » Sun Jul 08, 2007 3:19 pm

Nazim wrote:Nie prosciej by bylo po zakonczeniu wszelkich testow dac tego moda jako oficjalnego w ewentualnym nastepnym patchu?
Nie lol bo Stucuk nie chce zadnych zmian do gameplay wprowadzac w patchach. Dlatego musi byc jako balance mod a nie patch itd.
Image

User avatar

NaDoL
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 398
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:43 pm
Location: Poland
Contact:

temat

#5

Post by NaDoL » Sun Jul 08, 2007 8:49 pm

Tak w ogóle to instalator nie wykrywa folderu /mods tylko samą ścieżkę ow...I jak ktoś będzie wciskał next next nie czytając to mu sie zainstaluje nie tu gdzie trzeba lol

A jak sie go nie da do patcha to nikt na nim nie będzie grał z nowych itd tal samo jak było po wyłączeniu CB to każdy grał CW-.-
Image

User avatar

Topic author
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

#6

Post by YuriStriatov » Sun Jul 08, 2007 11:35 pm

A powiesz to Stucukowi? Ja z nim gadalem, wyszlo ze nie bedzie zadnych zmian w gameplay. Tak wiec ja nie wiem.
Image

User avatar

Nazim
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 164
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:40 pm
Location: Prypiat, Chornobyl
Contact:

#7

Post by Nazim » Sun Jul 08, 2007 11:39 pm

Z ingerencja w GamePlay tez moim zdaniem nic nie wypali, dlatego ze Stucuk jest.. troche nietypowym czlowiekiem o czym niektorzy sie zdarzyli przekonac (pzdr yuri xD). Jesli gra nie odpali noobom bez balance patcha, to proste ze go sciagna - albo beda grali sami ze soba. W kazdym razie cala nadzieja lezy w "elicie" OW - trzeba bedzie go rozpromowac i wymusic granie na nim, tak jak to bylo z patchem :roll:
Добрий день.. Акуна Матата!

Image
Image
Image

User avatar

Blashix
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 377
Joined: Sun Apr 29, 2007 8:23 am
Location: Polska

:P

#8

Post by Blashix » Mon Jul 09, 2007 8:39 am

Nazim wrote:Z ingerencja w GamePlay tez moim zdaniem nic nie wypali, dlatego ze Stucuk jest.. troche nietypowym czlowiekiem o czym niektorzy sie zdarzyli przekonac (pzdr yuri xD). Jesli gra nie odpali noobom bez balance patcha, to proste ze go sciagna - albo beda grali sami ze soba. W kazdym razie cala nadzieja lezy w "elicie" OW - trzeba bedzie go rozpromowac i wymusic granie na nim, tak jak to bylo z patchem :roll:
Po prostu w nazwie serwera dawajcie Balance Patch czy Mod 2v2 CB /NW /SW/CW itd. :P I ew. Linka
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF

User avatar

Technix
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 29
Joined: Sun Jul 08, 2007 6:06 pm

#9

Post by Technix » Mon Jul 09, 2007 11:21 am

Ciekaw jestem jak nakłonicie większość do użuwania "Balans mod"? Nawet jeśli ta elita będzie grała, to między sobą, chyba, że wszyscy rzucą się na tego moda, ale w to wątpie.HG rusherzy (bo podobno każda broń ma się przydać) zostaną przy "czystym" OW, ponieważ nie będą chcięli bawić się w urozmaicanie swojej armii, a inni po prostu nie będą wiedzieli, że coś takiego jest(miejmy nadzieję, że takich będzie naprawdę niewielu).

P.S:HG rush jest dlatego, że każdy dąży do przewagi, więc potrzebuje do tego dobrych jednostek, a w praktyce najlepiej spisuje się tandem: HG i rakiety(nie biorę pod uwagę rakiety alaskitowej :D i Behemota :twisted: ).

BTW: Czy ograniczona teleportacja działa tylko na pojazdy sterowane ręcznie?


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#10

Post by Radzio » Mon Jul 09, 2007 11:24 am

Dziala ona na pojazdy sterowane recznie, jak i komputerowo.
A co do zmuszania graczy.. coz jesli nie beda go uzywac to straca mozliwosc dostepu do wlasnego rankingu w CB :P

User avatar

Technix
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 29
Joined: Sun Jul 08, 2007 6:06 pm

#11

Post by Technix » Mon Jul 09, 2007 11:40 am

Radzio wrote: A co do zmuszania graczy.. coz jesli nie beda go uzywac to straca mozliwosc dostepu do wlasnego rankingu w CB :P

Bardzo sprytna forma szantażu XD


PS: Gram od niedawna, może od 2 tygodni, ale w misji rosyjskiej"Porządek z Epsilonem" czy jakoś podobnie, uszkodzono mój pojazd sterowany komputerowo i nic. Został i się spalił, za to sterowany ręcznie("Masza") został przeniesiony jakieś 4 metry w tył, czyli rzeczywiście teleportacja przenosi "W pobliże najbliższego składu"(Widać jak bardzo ograniczona :))

BTW:(Powtarzam już tą misje 4 raz, żeby zdobyć medal za przęjęcie lab.Ostatnim razem przejąłem 2 z 3, bo jedno zniszczyli nadpobudliwi mechanicy :D)

User avatar

Blashix
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 377
Joined: Sun Apr 29, 2007 8:23 am
Location: Polska

:P

#12

Post by Blashix » Mon Jul 09, 2007 11:48 am

Radzio wrote:Dziala ona na pojazdy sterowane recznie, jak i komputerowo.
A co do zmuszania graczy.. coz jesli nie beda go uzywac to straca mozliwosc dostepu do wlasnego rankingu w CB :P
Dokładnie. A na pewno każdy będzie chciał się wpić na listę 8)
Może znajdzie się kilka wyjątków.
--> 02.12.2008 PC <--
| AMD Athlon 64 X2 5400 Black Edition 3,4Ghz + Cooling Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum | GoodRam DDR2 2x 2GB 810Mhz CL4 + Arctic Cooling Arctic RC | Asus M3A78 PRO AMD 780G (Radeon HD 3200 & HD Audio Realtek ALC1200) | Radeon HD 4850 Gigabyte 512MB 700/2000 MHz + Zalman Cooling | Samsung SpinPoint T166 320 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) | LG SuperMulti DVD LightScribe | Power: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W all in: NZXT Apollo Crafted Series Black

Mouse: A4TECH XL-750F
Keyboard: Saitek Eclipse II
Monitor: 19 LG Flatron W1952TQ-PF

User avatar

NaDoL
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 398
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:43 pm
Location: Poland
Contact:

temat

#13

Post by NaDoL » Mon Jul 09, 2007 12:12 pm

Pierdoły gadacie lol nie każdy będzie sie chciał wbić bo trzeba sie uczyć i nowych zasad i moda instalować, same zasady to dla niktorych za dużo czego mieliśmy przykład jak było test cb.
Jak stucuk nie da do patcha balanca to wszyscy nie beda grać na balancu i tyle, tego sie niczym nie zmieni, bo noob wchodzi po to aby zagrać, aby zagrać jak najszybciej to co będzie tracił czas na install balanca i jeszcze się pytał jak sie go uruchamia lol
Image


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#14

Post by Radzio » Mon Jul 09, 2007 12:20 pm

Moze lepiej niech Stu poprostu zrobi, ze jesli sie uruchamia gre w trybie dla CB to niech [gra] uzyje danych np. z folderu Data1.owp/Balanced etc.

Technix: to opracuj bazooki daj je reszcie ludzi i zajdz baze od konca, troche bedzie mozna ja rozwalic, a na laby zeby sie zabezpiecyc warto ustawic opcje "nie atakuj" (jak zaznaczasz wroga jednostke to masz takie specyficzne menu ataku xD); a ograniczona teleportacja dziala na oba typy pojazdow xD

User avatar

Topic author
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

#15

Post by YuriStriatov » Mon Jul 09, 2007 3:02 pm

A pomysleliscie wogole jak bedzie wygladal update balanca? Trzeba bedzie slac stucukowi nowa wersje, on bedzie musial wydac nowego patcha, itd. Troche bezsensowne jak dla mnie.
Image

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest