Nowy Balance mod wydany

Newsy ze starej odsłony Original-war.net, dawno nieaktualne ale zachowane dla potomności.

Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#16

Post by Radzio » Mon Jul 09, 2007 3:06 pm

Noo, w tym to sie zgodze

User avatar

NaDoL
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 398
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:43 pm
Location: Poland
Contact:

temat

#17

Post by NaDoL » Mon Jul 09, 2007 3:12 pm

I tak ma być 1.08 więc za duży problem to nie jest lol ale tak czy tak balanca trzeba wjebać do patcha, tyle że nie teraz, bo jak są jeszcze jakieś bugi nie wykryte to będzie jak z patchem 1.071 że za 2 dni trza nowego lol
Image

User avatar

Technix
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 29
Joined: Sun Jul 08, 2007 6:06 pm

#18

Post by Technix » Mon Jul 09, 2007 3:33 pm

YuriStriatov wrote:A pomysleliscie wogole jak bedzie wygladal update balanca? Trzeba bedzie slac stucukowi nowa wersje, on bedzie musial wydac nowego patcha, itd. Troche bezsensowne jak dla mnie.
Napewno trzeba dać stucukowi? Przecież to nie on robił balance moda, PMT będzie robił patche do BM, a stucuk do OW"czystego".Pozatym można dać beta testerom i dopiero wydać wersje bez błędów albo chociaż z mniejszą ilością. W ostateczności zrobić nową wersję BM dać do sciągnięcia cały mod, bo przecież tylko doinstaluje się brakujące pliki i podmienie te, które zmodyfikowaliście.


BTW: To labolatorium to mi zniszczyli jak patrzyłem na odpieranie ataku tych jakby turkusowych, a przed ich atakiem nie zobaczyłem go jeszcze (tego labolatorium :twisted: ), więc nie mogłem zaznaczyć "nie atakuj". Normalnie, to lab gattlingiem rozwalam, bo tempo w sam raz i dobry na naukowców.
HG niezbyt, bo te jego trafienia... za piątym razem trafi jak się zatrzyma, a odłamkami i tak labolatorium dostanie, tak samo rakiety.
Last edited by Technix on Tue Jul 10, 2007 4:04 pm, edited 1 time in total.


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#19

Post by Radzio » Mon Jul 09, 2007 3:36 pm

LoL, to ty engow nie masz pod reka xD?
---
Tylko chodzi o to ze wtedy ludzie raczej w mniejszosci beda posiadac BM.

User avatar

NaDoL
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 398
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:43 pm
Location: Poland
Contact:

temat

#20

Post by NaDoL » Mon Jul 09, 2007 3:48 pm

Stucuk ma kod źródłowy OW więc on robi patche, a ''beta testerzy'' już wyeliminowali wszystkie możliwe błędy, ale nigdy nic nie można przewidzieć. PMT to Polish Mod Team a nie Polish Patch Team^^
Image

User avatar

Technix
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 29
Joined: Sun Jul 08, 2007 6:06 pm

Re: temat

#21

Post by Technix » Mon Jul 09, 2007 7:46 pm

NaDoL wrote:Stucuk ma kod źródłowy OW więc on robi patche, a ''beta testerzy'' już wyeliminowali wszystkie możliwe błędy, ale nigdy nic nie można przewidzieć. PMT to Polish Mod Team a nie Polish Patch Team^^
Co to jest PMT, to wiem, ale BM (jeśli się nie mylę) to ich produkt XD, więc do ich obowiązków należy poprawianie błędów. Od patchów do OW(muszę się poszczycić wiedzą :D XD) jest stucuk.


P.S: Z tymi bazookerami pomogło :D. Przejąłem labolatoria, potem zniszczyłem i... nie dostałem medalu za przejęcie labolatoriów :evil: lol 5 razy tą samą misje :evil:

User avatar

Topic author
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

#22

Post by YuriStriatov » Mon Jul 09, 2007 8:35 pm

Ale Technix chodzi o to ze jak chcemy by balance mod byl w patchu stucuka czyli wlozony do owp, to z kazda zmiana jaka zrobimy on bedzie musial wydac nowego patcha, poniewaz nie jest opcja dawanie nowego data1.owp za kazdym razem od nas bo to 300mb.
Image

User avatar

Technix
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 29
Joined: Sun Jul 08, 2007 6:06 pm

#23

Post by Technix » Tue Jul 10, 2007 8:47 am

Czyli dajecie wybór:
- patch poprawiający błędy i jednocześnie z BM
- zostajesz przy ostatnim patchu który nie ma BM, ale błędów troche zostaje(kolejny szantaż jak przy clanbase :P )

Gdzieś ostatnio czytałem na tym forum, że stucuk był przeciwny dodawania BM do swoich patchy, jak to znajde to dam linka.

User avatar

NaDoL
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 398
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:43 pm
Location: Poland
Contact:

temat

#24

Post by NaDoL » Tue Jul 10, 2007 9:26 am

Ale my to wszystko wiemy lol nie musisz stwierdzać faktów i mówić nam to co jest dla nas oczywiste^^
Image


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#25

Post by Radzio » Tue Jul 10, 2007 10:49 am

No wlasnie, LOL
---
A kto ci kazal niszczyc te laby co?

User avatar

Lesio
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 440
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:47 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

#26

Post by Lesio » Tue Jul 10, 2007 11:10 am

Balance Mod mial byc poprostu wbudowany w nowego patcha poprostu po to zebynikt nei musial go sciagac kto bedzie chcial na nim grac ale bedzie on poprostu w zakladce mody. A nie domyslnie ustawiony w grze.
Image
Image
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#27

Post by Radzio » Tue Jul 10, 2007 11:36 am

W sumie dobry pomysl, choc i tak aktualizacje beda potrzebne. Najwyzej czesc osob bedzie jechala na starej wersji (z patcha, gdyby pozniej wyszla nowsza). Z drugiej strony trzeba by bylo ludzi uczyc jak uruchomic moda przez GSA...

User avatar

Lesio
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 440
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:47 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

#28

Post by Lesio » Tue Jul 10, 2007 11:51 am

Radzio napisze sie jeden poradnik i bedzie po sprawie. A co do kolejnych v. BM to zwracam sie do ludzi z ekipy BM zebysmy cos z tym zrobili bo ten BM nie jest zbyniot zrownowazony.
Image
Image
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#29

Post by Radzio » Tue Jul 10, 2007 12:40 pm

No to mow co mamy zrobic xD

User avatar

Topic author
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

#30

Post by YuriStriatov » Tue Jul 10, 2007 1:04 pm

Tak btw przydalyby sie dwa poradniki. Ten drugi to jak grac przez multiplayer w OW, bo non toper sa jakies tematy odnosnie czy "wystarczy ze uruchomie to Clanbase i moge grac przez neta?" i ludzie sie rejestruja tam bo mysla ze to wystarczy aby grac przez net.
Image

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest