Witam!
Ostatnio postanowiłem powrócić do gry dzieciństwa i przy okazji pobawić się troszkę w modowanie, ale nie jest to głównym tematem tego postu. Otóż, kiedy uruchomiłem grę pojawiło się ciągłe migotanie ekranu skutecznie czyniące rozgrywkę niemal niemożliwą. Poszperałem na forum, zainstalowałem najnowsze sterowniki, patche i cho**ra wie, co jeszcze. I nic - dalej miga, nawet po wymuszeniu synchronizacji pionowej na mojej karcie Nvidia GTX660m (nie ma tu dostępu do suwaka "skalowania" jej). System operacyjny mojego laptopa to Windows 7 64-bit. W razie potrzeby zamieszczę więcej informacji. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Migotanie ekranu
Re: Migotanie ekranu
Dołączam się do prośby, mam ten sam problem, ta sama karta graficzna i system operacyjny. Próbowałem już chyba wszystkiego i nie wiem co robić
- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Cześć Seburda.
Problem migotania ekranu jest mi obcy, tym bardziej, że nie pomaga trigger vsync. Jedyne, co przychodzi mi do głowy to rozwiązanie naprawiające problem z FPS w Windows 8 i jestem pewien, że może to pomóc. Uruchom grę z parametrami customres, window.
Aby to zrobić klikasz ppm na swój skrót do owarfull.exe, w polu "Element docelowy" za ścieżką pliku dopisujesz customres [Twoja rozdzielczość ekranu] window np:
"C:\trolol\OW\OwarFull.EXE" customres 1366 768 window skip
Parametr skip odpowiada za pominięcie intro. Widok menu będzie przypominał okienko GaduGadu, lecz sama rozgrywka toczyć się będzie w trybie pełnoekranowym. Mam nadzieję, że to rozwiąże Twój problem.
Dodatkowo żywię przekonanie, że wojbik również zobaczy ten post.
Problem migotania ekranu jest mi obcy, tym bardziej, że nie pomaga trigger vsync. Jedyne, co przychodzi mi do głowy to rozwiązanie naprawiające problem z FPS w Windows 8 i jestem pewien, że może to pomóc. Uruchom grę z parametrami customres, window.
Aby to zrobić klikasz ppm na swój skrót do owarfull.exe, w polu "Element docelowy" za ścieżką pliku dopisujesz customres [Twoja rozdzielczość ekranu] window np:
"C:\trolol\OW\OwarFull.EXE" customres 1366 768 window skip
Parametr skip odpowiada za pominięcie intro. Widok menu będzie przypominał okienko GaduGadu, lecz sama rozgrywka toczyć się będzie w trybie pełnoekranowym. Mam nadzieję, że to rozwiąże Twój problem.
Dodatkowo żywię przekonanie, że wojbik również zobaczy ten post.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
Wielkie dzięki Antitheus, teraz już wszystko dobrze działa.