EN: The forum is just being updated. Forum style is under work in progress.

PL: Forum jest właśnie updatowane. Styl forum jest aktualnie w trakcie prac.

Misja 13 - Amerykanie - Zimna wojna

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.

Topic author
Dealer
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 16
Joined: Sun May 04, 2008 10:52 pm
Contact:

Misja 13 - Amerykanie - Zimna wojna

#1

Post by Dealer » Wed Jun 18, 2008 3:03 pm

Witam.

To znowu ja. Jeszcze nie straciliście cierpliwości?;)
Mam pytanie - o dziwo przeszedłem tę misję juz ale bez złapania niejakiego Jurija... wie ktos jak go można zlapać ii w ktorym momencie to sie może odbyć?

Pozdrawiam

P.S.

Aha zdarzyło się podczas gry cos ciekawego ( a moze to normalka i kazdy tak miał?) Otóz miałem kopalnie syberytu na płd. W pewnym miomencie koło niej zaczał sie kręcic jakis naukowiec, zanim go wykonczyłem to chyba coś musiał zmajstrowac bo nagle zaczeło sie wydobywac promieniowanie a w pewnym momencie pojawił sie komunikat że nie mam dośc syberytu by ukonczyc tę misje.
Gdy wczytałem grę od wczesniejszego momentu i odpowiednio wczesnie zabilem tego naukowaca - promieniowania nie bylo a komunikat sie nie pojawił (ale również zaczałem oszczędzac syberyt, na wszelki wypadek nie budowałem elektrowni syberytowych itp)
Też to mieliście?

Pozdrawiam

User avatar

Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North
Posts: 2582
Joined: Thu Jan 04, 2007 9:45 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

#2

Post by Antitheus » Wed Jun 18, 2008 3:21 pm

Arabscya naukowcy mają umiejętność skarzania złórz syberytu\alaskitu. Misja nie jest trudna. Wystarczy ocampić się przy południowym złorzu, zabić naukowca. Gdy sztab poinformuje cię o konieczności zanihilowania J. Gorkiego ustaw z 3 wyszkolonych snajperów na wale z którego zszedł arabski naukowiec. 2 Salwy w Gorkiego, który będzie jechał (poziom: dowódca) średnim pojazdem kołowym z karabinem gat. powinny w zupełności wystarczyć. Nie zapomnij okopać bazy od północnego zachodu i zachowu ponieważ w dalszej części gry następować będą arabskie ataki utrudniające budowy bomby, dobrym rozwiazaniem jest oszczedzanie pojazdów, które ostrzymujesz na poczatku misji. nie rozbudowywuj wiezyczek - zwykłe bunkry ze snajperem i operatorami możdzieża wystarczą. (operatorzy moździerza będą dostępni jeżeli w misji Syberyt! wybudowałeś arabskie koszary i utworzyłeś kilku operatorów tejże broni lub w misji bodajże tam gdzie miałeś zajmować arabskie bazy [ch*j wie jak sie nazywała], (ta, w której w północno-zachodniej arabskiej bazie znajdujesz artefakt) czynisz to samo, znacznie ułatwiają oni obrone bazy. No to by było na tyle solucji wg Antitheusa.

User avatar

YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

#3

Post by YuriStriatov » Wed Jun 18, 2008 7:51 pm

Zawsze mozesz tez na drodze ustawic dwa czolgi ktore Gorkiego wykoncza jak bedzie jechal. Z tego co pamietam to jak jedzie to jeszcze mocno araby nie atakuja tak wiec bez problemu ci sie to uda.
Image


Topic author
Dealer
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 16
Joined: Sun May 04, 2008 10:52 pm
Contact:

#4

Post by Dealer » Mon Jun 23, 2008 10:15 am

Witam.

A tak na zupełnym marginesie w poleceniu (ale i w poradniku na tym forum) jest napisane by ustawić radar do badania skutków wybuchu syberytówki na płn. od celu. Tymczasem czerwone pole w którym powinienem postawić radar znajdowało sie u mnie nie na płn ale na zachód od celu. Taki mały błedzik to tylko u mnie czy u wszystkich?

Pozdrawiam


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2934
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#5

Post by Radzio » Mon Jun 23, 2008 10:22 am

W poradniku....

User avatar

Prymul6
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 7
Joined: Sat Jul 05, 2008 11:35 am

#6

Post by Prymul6 » Sun Jul 06, 2008 8:27 pm

U mnie było że na zachodzie, ale po co poradnik do tak prostej misji


Topic author
Dealer
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 16
Joined: Sun May 04, 2008 10:52 pm
Contact:

#7

Post by Dealer » Tue Jul 08, 2008 1:03 pm

Witam.
Prymul6 wrote: ale po co poradnik do tak prostej misji
A tak lubie sobie poczytac od czasu do czasu, nie tylko poradniki... Podobno to dobrze wpływa na inteligencje...

Pozdrawiam

User avatar

pagi1
Soldier level 2
Soldier level 2
Posts: 38
Joined: Tue Jul 15, 2008 9:18 pm
Contact:

#8

Post by pagi1 » Tue Jul 15, 2008 10:05 pm

ja tez tak mam czytam poradniki od tak nawet do gier które przeszedłem po kilka razy xD
Tim Gladstone: Tam schroniły się tubylcze plemiona.
Frank Forsyth: I co, mamy zdjąć ciuchy i dołączyć do nich? Beze mnie.
Lisa Lawson: Jezu, sir. To jeszcze dzikusy, a Pan chce im dać broń do ręki?
Frank Forsyth: Tobie przecież dał.

Tim Gladstone: Są bardziej inteligentni niż wam się wydaje. Mają swój prymitywny język i używają prostych narzędzi.
Frank Forsyth: To coś jak nasi oficerowie!

Soldier: Towarzyszu Gorki, proszę z nami.
Burłak: Oczywiście, tylko muszę coś jeszcze wziąć.
Soldier: Czego tam szukacie towarzyszu?
Burłak: Spustu imbecylu!

User avatar

Pablo Abruzzi
Soldier level 5
Soldier level 5
Posts: 269
Joined: Mon Jul 28, 2008 3:09 pm
Location: Polska
Contact:

#9

Post by Pablo Abruzzi » Tue Jul 29, 2008 3:13 pm

Nie potrzebny poradnik można tą misję przejść na wiele sposobów(przynajmniej ja tak uwarzam).
Si vis pacem, para bellum jeśli chcesz pokoju, gotuj się do wojny.

THE HEROES COMPANY MOD
[progress]100%[/progress]
DONE
http://forum.original-war.net/viewtopic ... 6&start=90


2pac
Soldier level 4
Soldier level 4
Posts: 94
Joined: Fri Apr 09, 2010 8:38 pm
Location: Świdwin
Contact:

Re: Misja 13 - Amerykanie - Zimna wojna

#10

Post by 2pac » Sat Apr 10, 2010 5:03 pm

hmm ja mam aby ustawić na południu radar w celach misji i jak tam stawiam to nigdy mi nie zalicza to jakiś błąd z celami czy po prostu zbugowana misija?;0


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2934
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

Re: Misja 13 - Amerykanie - Zimna wojna

#11

Post by Radzio » Sat Apr 10, 2010 5:42 pm

Chyba na północy masz go ustawić :P
Masz zaznaczone na mapce.

User avatar

Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Posts: 3788
Joined: Tue Jul 07, 2009 9:13 pm
Location: Polska - EuroStan ZSRE
Contact:

Re: Misja 13 - Amerykanie - Zimna wojna

#12

Post by Serpent » Sat Apr 10, 2010 5:43 pm

radar trzeba postawić na tej górce lekko na zachód od miejsca wybuchu lol,zresztą to miejsce jest oznaczone na mapie.Radar musi miec podwozie gąsienicowe aby wjechalo na górę :P
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły

User avatar

pijanymis
Soldier level 6
Soldier level 6
Posts: 368
Joined: Wed Apr 07, 2010 10:54 pm
Location: HAJNÓWKA
Contact:

Re: Misja 13 - Amerykanie - Zimna wojna

#13

Post by pijanymis » Sat Apr 10, 2010 10:31 pm

ja robilem kilka bomb zanim cel osiagnelem walilem po calej mapie z nudów;p


2pac
Soldier level 4
Soldier level 4
Posts: 94
Joined: Fri Apr 09, 2010 8:38 pm
Location: Świdwin
Contact:

Re: Misja 13 - Amerykanie - Zimna wojna

#14

Post by 2pac » Sun Apr 11, 2010 2:32 am

aha to ma być na północ u mnie pisało południe;/


itex919
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 1
Joined: Mon Mar 28, 2011 6:34 pm

Re: Misja 13 - Amerykanie - Zimna wojna

#15

Post by itex919 » Mon Mar 28, 2011 6:44 pm

Mam problem z misją 13a albo 14a (nie jestem do końca pewny która to) Amerykanie (przymierze). Jestem tam z Burłakiem dwoma pojazdami po artefakt. Gdy już go mam (artefakt), pojawia się nowy cel główny, a mianowicie aby wykraść informacje o bombie syberytowej z labolatorium. Próbowałem wiele razy na wiele sposobów ale mi się nie udało. Baza jest tak dobrze broniona, że nie udaje mi się wedrzeć do niej. Czy wie ktoś jak ją przejść????

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest