Zakładam, że wiecie co to jest sesja RPG. Sesja, którą mam zamiar ja przeprowadzić działa na zasadzie tworzenia historii (storyline, system znany z PBFów). Użytkownicy forum wcielają się w wymyślone, narzucone lub wybrane (z gotowych) postacie, w które się wcielają i opowiadają ich historię. Drużyna złożona z kilku... rzadziej kilkunastu śmiałków ma do wykonania misje i przeżywa wspólne przygody. Użytkownicy piszą swoje posty pomiędzy postami Gamemastera (w tym przypadku mnie) opisując w trzeciej... lub rzadziej pierwszej osobie co robi, myśli, przeżywa, czuje. Ważne jest interakcja między postaciami. Nie musi być ona wcale pozytywna, ale Wasza współpraca może pozytywnie lub negatywnie wpłynąć na drużynę, akcję i misję. Zainteresowanych odsyłam do forum, w którym prowadzę obecnie kilka sesji: http://leagueoflegends.pl/forum/forumdi ... hp?fid=110 . Można tam sprawdzić sobie, jak wyglądają sesje prowadzone przeze mnie i czego można się spodziewać.
A więc otwieram ankietę, by sprawdzić, czy projekt zostanie przyjęty ciepło. Myślę, że to ma szansę rozbudzić nieco forum, a widzę, że pierwszy etap budzenia sceny OW i scalania pojedynczych obozów już minął

Tak więc, żeby nie przedłużać od razu otwieram rekrutacje. Jeśli ktoś chce wziąć udział w sesji, powinien wypełnić formularz. Skopiujcie go sobie, wypełnicijcie i umieśćie w tym temacie w forumie posta.
Code: Select all
[b]1. Pełne nazwisko:[/b] <a dokładnie imię/imiona, nazwisko/nazwiska ew. pseudonim, nie podawać rangi>
[b]2. Narodowość:[/b] <to sesja Przymierza, możesz być Amerykaninem, Ruskiem, Arabem, najemnikiem, Francusem, Meksykaninem, Japończykiem... tylko proszę, nie chcę wysypu Polaków>
[b]3. Płeć:[/b] <mężczyzna lub kobieta>
[b]4. Wiek:[/b] <wiek postaci>
[b]5. Umiejętności: [/b]<w sensie fabularnym, nie chcę "5 lvl naukowca" albo pro uber co wszystko umie, tutaj możecie wstawiać dużo rzeczy, tylko wasza wyobraźnia i zdrowy rozsądek Was ogranicza>
[b]6. Charakter:[/b] <np: odważny, mądry, bystry, nierozgarnięty, rasista, agresywny; mniej więcej tyle pozytywnych co negatywnych>
[b]7. Historia:[/b] <tutaj opisujecie historię Waszego życia do czasu wejścia do EONa (nie później); pamiętajcie, że musicie się również dostosować do historii Original War (EON jest na Syberii itd.); proszę o minimalnie 4 linijki tekstu>
[b]8. Uwagi: [/b]<można rozstawić puste, to pole dla tych co chcą np: być bratem innej postaci sesji>
1. Aktywność na forum (wiem, sam nie jestem dobrym przykładem ostatnio:D).
2. Wiarygodność historii.
3. Oryginalność postaci.
4. Przejrzysty tekst bez błędów ortograficznych i interpunkcyjnych.
Od razu wyjaśniam, na wszelki wypadek:
1. Nie, nie możesz być małpoludem, ani obcym.
2. Nie ma bezpośredniego podziału na klasy, wszystko wynika z twoich zdolności, historii...
3. Wasze rangi ustalam ja. Mogą się one zmieniać.
4. Nie wiem jeszcze ile osób wybiorę do sesji. Żeby sesja ruszyła potrzebuję co najmniej 8 zgłoszeń. Myślę, że 12 osób to górna granica.
5. Jeśli sądzicie, że nie dam rady wyrobić tej sesji i 4 sesji League of Legends uspokajam: niedługo kończy się drugi rozdział sesji League of Legends i liczba sesji i graczy zostanie mocno zredukowana.
Zostawiam czas na dyskusje i zgłoszenia.