Natáčení obrazovky

Videa, screenshoty, obrázky a další média.
User avatar
Morphid
Site Administrator
Site Administrator
Czech Republic
Posts: 86
Joined: Sat Dec 25, 2010 12:48 am
Location: Czech Republic
Contact:

Natáčení obrazovky

Post by Morphid »

Zdravím všechny owaráky,

Každodenně koukám na nějaká videa, tutoriály apod. z prostředí obrazovky (monitoru). Už několikrát jsem se snažil natáčet obrazovku svého počítače, ale buď se mi video sekalo (fps < 25) nebo špatná kvalita či dokonce jiné záludnější problémy (prvním z nich je kombinace dvou vyjmenovaných =D)...

Můžete mi někdo doporučit nějaký výborný program na zachycování obrazovky? Takovej Greeny s tím má určitě velké zkušenosti... poraďte mi, prosím :)
User avatar
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 1041
Joined: Mon Apr 13, 2009 4:13 pm
Location: Białystok
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by Nitek »

HyperCam 2 works good for most ppl but for me it has "flashing part of UI" but maybe you won't be affected by that kind of problems.
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

Re: Natáčení obrazovky

Post by Radzio »

User avatar
Greeny
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 26
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:12 pm

Re: Natáčení obrazovky

Post by Greeny »

no, s natacenim plochy moc zkusenosti nemam, AviScreen s kterym sem natacel OW videa plochu natacet umi, ale je velmi omezen rozlisenim a to na 640*480, tedy aspon verze s kterou sem natacel ja, mozna ze se to uz zmenilo, nevim. Obdelnickem sis nastavil misto kde to melo natacet a pak si to horkou klavesou spustil. Na hry nebo jine fullscreenove aplikace je z mych zkusenosti idealni Fraps, ma vlastni jednoduchou kompresi, ktera skoro nezatezuje pocitac, je temer bezestratova a usetri (ve srovnani s uplne nekomprimovanym videem) docela dost mista. Fraps nataci i ve vetsim rozliseni jak 640*480, kolik presne ale taky uz nevim. Jediny problem s Fraps je, ze je to defaultne placeny software (neplacena verze nataci myslim max nekolik vterin), nicmene da se to resit, o tom vic na nejakem warez foru :) Jinak co se sekani tyce, tak vsechny moje videa z OW jsou nataceny 15 FPS a nemam pocit ze by to vypadalo ze se sekaji, jen misty kdyz je tam nejaka velka rezacka, ale to je protoze ten AviScreen je smejd program sam o sobe, jedina vyhoda proti Fraps byla to ze neshazoval OW. Ovsem teoreticky by Fraps od kterehosi patche owecko shazovat nemely.
User avatar
Spooker
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 64
Joined: Tue Jan 04, 2011 6:14 pm
Location: Brno - South Moravistan
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by Spooker »

K tomu Frapsu - natacim s nim ja... Neplacena verze umi jenom pul minuty, ale v libovolnym roslizeni, libovolnym frameratem a opravdu moc nezatezuje zelezo - na hry idelani - na tu plochu zas tak ne kvuli limitu.
If you're bored, just play OW!
User avatar
Morphid
Site Administrator
Site Administrator
Czech Republic
Posts: 86
Joined: Sat Dec 25, 2010 12:48 am
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by Morphid »

Já osobně mám v PC Snagit, ale tam mam 13-15 fps a 30s video má třeba 200MB =D=D
User avatar
Greeny
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 26
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:12 pm

Re: Natáčení obrazovky

Post by Greeny »

Morphid wrote:Já osobně mám v PC Snagit, ale tam mam 13-15 fps a 30s video má třeba 200MB =D=D
no s tim pocitej ze velikost nezpracovaneho videa je neskutecna, ja sem treba na jedno video pouzil 30 GB materialu :) cca 1 GB / minuta v nekomprimovane podobe a to sem natacel jen tech 15 FPS pri rozliseni 640*480. Po prekomprimovani (coz je veda sama o sobe, kdyz to chces poradne) to pak ma tech 10 MB / minuta, pri zachovani solidni kvality.
User avatar
spajda77
Soldier level 2
Soldier level 2
Posts: 43
Joined: Fri Jan 07, 2011 3:23 pm
Location: Stříbro, West Czechistan
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by spajda77 »

Já jsem nikdy moc hru nenatáčel (moc se nehrálo) a když už se hrálo tak jsem hlavně fotil se Screenshots 1.15. Za dobu co jsem v komunitě jsem natočil zatím jen jedno video a to tzv "nulové ztráty" s programem CamStudio a je docela fajn. Je třeba akorát nastavit pár detailů kodec počet snímku a takový kraviny a nakonec zjistíte, že když máte v dnešní době "průměrné PC" tak to stíháte i komprimovat a to i s uchováním slušné kvality (16 minut 14 vteřin = 45,7 MB), což se mému disku opravdu líbí ;)
Já jsem Čech ale západní :D
Svaz Sovětských OWARistických Republik - SSOWARR
Za OWARistický Svaz, Soudruzi!
User avatar
Spooker
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 64
Joined: Tue Jan 04, 2011 6:14 pm
Location: Brno - South Moravistan
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by Spooker »

Jenze tys to mel tak malinky kvuli tomu, zes tam mel framerate snad sotva 3-4fps...
If you're bored, just play OW!
User avatar
spajda77
Soldier level 2
Soldier level 2
Posts: 43
Joined: Fri Jan 07, 2011 3:23 pm
Location: Stříbro, West Czechistan
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by spajda77 »

Ale prd! Nepamatuju si kolik jsem tam měl ale bylo to rozhodně v intervalu <15;25> FPS
Já jsem Čech ale západní :D
Svaz Sovětských OWARistických Republik - SSOWARR
Za OWARistický Svaz, Soudruzi!
User avatar
Spooker
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 64
Joined: Tue Jan 04, 2011 6:14 pm
Location: Brno - South Moravistan
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by Spooker »

Tak ono je neco jiny kolik jsi mel nastaveno a kolik je realna hodnota pri boji... :)
If you're bored, just play OW!
User avatar
spajda77
Soldier level 2
Soldier level 2
Posts: 43
Joined: Fri Jan 07, 2011 3:23 pm
Location: Stříbro, West Czechistan
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by spajda77 »

Tak to taky neříkám ale rozhodně je to víc snímků než píšeš :D
To je podle mne dané tím, že se to současně komprimuje a přitom komprimování se pravděpodobně počet snímků za vteřinu zmenší.
Já jsem Čech ale západní :D
Svaz Sovětských OWARistických Republik - SSOWARR
Za OWARistický Svaz, Soudruzi!
User avatar
Greeny
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 26
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:12 pm

Re: Natáčení obrazovky

Post by Greeny »

spajda77 wrote:Tak to taky neříkám ale rozhodně je to víc snímků než píšeš :D
To je podle mne dané tím, že se to současně komprimuje a přitom komprimování se pravděpodobně počet snímků za vteřinu zmenší.
no, neznam teda presnou funkci toho programu pres ktery to natacis, ale k snizeni poctu snimku za vterinu by pri kompresi dochazet nemelo, pouze v pripade ze ti to nestiha pocitac nahravat a komprimovat (a obsluhovat hru) zaroven. Na mojich videich to je obcas videt, ze tam na chvili zmizlo par snimku, treba v Dark Clouds v case cca 5:45
User avatar
spajda77
Soldier level 2
Soldier level 2
Posts: 43
Joined: Fri Jan 07, 2011 3:23 pm
Location: Stříbro, West Czechistan
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by spajda77 »

Natáčel jsem to tuším v roce 2009 v CamStudiu. Tenkrát jsem měl o něco slabší PC sestavu. Takže to bude asi jak říkáš, můj počítač asi tak úplně nestíhal nahrávat, komprimovat a ještě k tomu se starat o hru.
Já jsem Čech ale západní :D
Svaz Sovětských OWARistických Republik - SSOWARR
Za OWARistický Svaz, Soudruzi!
User avatar
SaliSakal
Throwback Developer
Czech Republic
Posts: 116
Joined: Mon Aug 09, 2010 5:20 pm
Contact:

Re: Natáčení obrazovky

Post by SaliSakal »

Mě se osvětšil Snagit, sice dokáže natočit maximalně 100MB v kuse, ale jinak si nemůžu stěžovat.
Post Reply