Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

Wszystko o modach, patchach i błędach w OW oraz ogólnym programowaniu.
Post Reply

Topic author
Azzazar
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 4
Joined: Mon Feb 20, 2017 1:43 pm

Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

#1

Post by Azzazar » Mon Feb 20, 2017 2:02 pm

Witam,
od razu wspomnę, że szukałem wątku z tym problemem ale nic nie znalazłem. Gram na wersji gry 2.0.5.12_OGL. Poza paroma błędami w dialogach gra działa bez zarzutu, jednak gdy doszedłem kampanią amerykańską do misji 13 Zimna Wojna, okazało się że misja sama się wykonuje i przeskakuje do momentu wysłania naukowca w celu zbadania promieniowania. Po pojawieniu się całej ekipy na mapie, mija około 5 sekund i wyskakują dialogi Hugh Stevensa i John'a Macmilana "Boże wybacz nam" itp. Zupełnie jakbym właśnie przetestował bombę syberytową. Czy ktoś potrafi mi pomóc?

Z góry dzięki za poświęcony czas.

User avatar

Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Posts: 4095
Joined: Tue Jul 07, 2009 9:13 pm
Location: Polska - EuroStan ZSRE
Contact:

Re: Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

#2

Post by Serpent » Mon Feb 20, 2017 2:33 pm

Grasz na czystej grze czy na jakimś modzie? Zapodaj pliki zapisu.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak


Topic author
Azzazar
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 4
Joined: Mon Feb 20, 2017 1:43 pm

Re: Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

#3

Post by Azzazar » Mon Feb 20, 2017 2:55 pm

Po zainstalowaniu surowej gry, doinstalowałem patcha 1.12.2, później zauważyłem że są jeszcze nowsze i od razu ściągnąłem 2.0.5.12 ze strony original-war.net. Nie dodawałem żadnych modów, chyba że zainstalowały się jakieś z patchami, tak czy inaczej nic o nich nie wiem. Wrzucam pliki zapisu z kampanii.
Attachments
CampaignSaves.rar
(79.44 KiB) Downloaded 27 times

User avatar

Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Posts: 4095
Joined: Tue Jul 07, 2009 9:13 pm
Location: Polska - EuroStan ZSRE
Contact:

Re: Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

#4

Post by Serpent » Mon Feb 20, 2017 3:49 pm

Sprawdziłem i faktycznie u mnie jest podobnie. Zgłoś to na bugtrackera i ewentualnie przejdź misję 12 jeszcze raz.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak


Anarchy
Site Moderator
Posts: 1283
Joined: Thu May 03, 2007 11:02 am
Contact:

Re: Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

#5

Post by Anarchy » Mon Feb 20, 2017 4:21 pm

Faktycznie, jest błąd. Co ciekawe, po wczytaniu do edytora, przekompilowaniu misji i odpaleniu jeszcze raz, nagle zaczyna iść dobrze. Przygotuję mini hotfix i wrzucę zaraz.


edit:

Z twoim sejwem działa. Wrzuć to do folderu mods w grze, pamiętaj też o skopiowaniu plików sejwu do folderu MyMod, który stwórz w UserProfiles.


Topic author
Azzazar
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 4
Joined: Mon Feb 20, 2017 1:43 pm

Re: Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

#6

Post by Azzazar » Mon Feb 20, 2017 5:27 pm

Po wklejeniu plików do folderu "mods", otwarciu go ModLauncherem, zrobieniu profilu i skopiowaniu sejwów misja działa już dobrze, ale gra cofa się do wersji 1.0. Tracę w takim razie wszystkie łatki i patche do końca gry na obie kampanie? Czy mogę tego użyć tylko na Zimną Wojnę i później wrócić do "default version" ze skopiowaną, ukończoną misją żeby dalej mieć wersję 2.0.5.12? Czy może da się jakoś spatchować tą zmodowaną część...?


Anarchy
Site Moderator
Posts: 1283
Joined: Thu May 03, 2007 11:02 am
Contact:

Re: Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

#7

Post by Anarchy » Mon Feb 20, 2017 5:52 pm

To jest jedynie wersja moda zapisana w pliki *.ini, nie ma absolutnie wpływu na grę. Mod modyfikuje jedynie kod tej misji, cała reszta jest identyczna. Możesz spokojnie wrócić z sejwem do oryginalnej gry lub kontynuować na modzie.


Topic author
Azzazar
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 4
Joined: Mon Feb 20, 2017 1:43 pm

Re: Zimna Wojna, misja sama się wykonuje

#8

Post by Azzazar » Mon Feb 20, 2017 6:44 pm

Ok, dzięki wielkie wszystkim za tak szybką i efektywną pomoc. Łezka mi się w oku kręci widząc, że forum tak wspaniałej, jednak super starej gry cały czas żyje.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest