Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Wszystko o modach, patchach i błędach w OW oraz ogólnym programowaniu.
Post Reply
D20CriticalFailure
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 8
Joined: Wed Aug 17, 2022 8:17 am

Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by D20CriticalFailure »

Dzień dobry. Oryginalna gra działa prawidłowo, jednak nie mogę uruchomić moda green light. W pierwszej kolejności spróbowałem na wersji 2.0.0.6 , ale pojawił się błąd o treści:


Application : Owarfull
Version : 1.10b
ModName : Green Light
ModDir : GreenLightMod
ModVer : 1.1 (1.49)
ErrorType : Unknown
ErrorText : Access violation at address 0047FFF8 in module 'OwarFull.dll'. Read of address 00000000

Więc zaktualizaowałem do 2.0.6.132 i zaskutkowało to tym:

Application : Owarogl
Version : 2.0.6.132_OGL
ModName : Green Light
ModDir : GreenLightMod
ModVer : 1.1 (1.1)
ErrorType : Unknown
ErrorText : Unexpected identifier CANDESTROYENV in VEHICLES WEAPONS (at line 929)

Wówczas zainstalowałem 3.0.10.309 i teraz mam błąd lua, który wzbrania mnie od kliknięcia jakiegokolwiek przycisku w menu.
Jak mogę to naprawić?
User avatar
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator
Posts: 2064
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:44 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by zoNE »

Zaktualizuj grę do najnowszej wersji (3.0.10.312): https://original-war.net/articles.php?a ... test_patch - możesz też pobrać najnowszy snapshot (3.0.10.315): https://owsupport.com/files/beta/OWPatc ... 10.315.rar (wymaga 3.0.10.312). Jeżeli to nie pomoże, możesz też przeinstalować grę na czysto i na czysto wgrać najnowszy patch.
User avatar
Don Hard
Soldier level 5
Soldier level 5
Nepal
Posts: 241
Joined: Thu May 28, 2015 7:40 pm
Location: dżangla mielecka

Re: Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by Don Hard »

Usuń folder lua z moda

EDIT: A tak btw to skąd Ty grę wytrzasnąłeś że ktoś jeszcze w 2022 gra na 1.10b i 2.0.6? xD
a * h Ci w D | kaj paleł pak? | mietek x makiroll love fanfic coming soon :**** | kocham gotki i azjatki >:DDDDDDDDDDDDDD a nienawidze sb :////
D20CriticalFailure
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 8
Joined: Wed Aug 17, 2022 8:17 am

Re: Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by D20CriticalFailure »

Jedna wersja pochodzi z gazetki, druga z gog. To co stało się ze starcraft2 i warcraft3 około 2015 nauczyło mnie, żeby trzymać wszystkie możliwe wersje.

Zaktualizowaem. Menu ładuje się, mogę wybrać kampanię, przeczekać czarny ekran, obejrzeć kłótnie mechaników i:
Application : Owarogl_sgui
Version : 3.0.10.315

ModName : Green Light
ModDir : GreenLightMod
ModVer : 1.1 (1.1)

ErrorType : Unknown
ErrorText : Out of memory (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) (004029F8) ...
D20CriticalFailure
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 8
Joined: Wed Aug 17, 2022 8:17 am

Re: Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by D20CriticalFailure »

Jakiś pomysł dlaczego to nie działa?
User avatar
filazaf
Soldier level 4
Soldier level 4
Poland
Posts: 134
Joined: Mon Jul 30, 2007 4:10 pm

Re: Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by filazaf »

zoNE wrote: Wed Aug 17, 2022 3:58 pm Zaktualizuj grę do najnowszej wersji (3.0.10.312): https://original-war.net/articles.php?a ... test_patch - możesz też pobrać najnowszy snapshot (3.0.10.315): https://owsupport.com/files/beta/OWPatc ... 10.315.rar (wymaga 3.0.10.312). Jeżeli to nie pomoże, możesz też przeinstalować grę na czysto i na czysto wgrać najnowszy patch.
Dzięki za linka, bo w sosa nie mogłem pograć :) Ani też nigdzie info gdzie znaleźć patcha 315
User avatar
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Posts: 4261
Joined: Tue Jul 07, 2009 9:13 pm
Location: Polska - EuroStan ZSRE
Contact:

Re: Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by Serpent »

No tak, wcale nie ma nigdzie info skąd pobrać 315:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... =582832390

Image
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
thefacebook
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 6
Joined: Wed Jun 11, 2014 9:49 pm

Re: Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by thefacebook »

dzięki @zoNE po wpisaniu w google znalazłem ten wątek, ten patch do 3.010.315, kurna ile się nawkurzałem co jest :D
a wchodziłem szukając ręcznie i na Twojej stronie i na owsupport :D haha niech Ci Burłak przyniesie coś miłego na święta <3

a subopie, mi np na lapku lenovo l540 gra działa tylko w trybie directdraw, owardd.exe nie wiem w sumie ocb mam pirata winde7 x32, i nie wiem co to jest OGL nawet (xD) ale ciesze sie ze dziala w ogole :D
User avatar
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Posts: 4261
Joined: Tue Jul 07, 2009 9:13 pm
Location: Polska - EuroStan ZSRE
Contact:

Re: Nie mogę zagrać z powodu błędów.

Post by Serpent »

"mi np na lapku lenovo l540 gra działa tylko w trybie directdraw" - jak masz zintegrowaną kartę graficzną to nie dziwota że nie masz wsparcia dla OGL.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Post Reply