Zgłaszanie błędów w grze!

Wszystko o modach, patchach i błędach w OW oraz ogólnym programowaniu.
Locked
User avatar

Topic author
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator
Posts: 1570
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:44 pm
Location: Poland
Contact:

Zgłaszanie błędów w grze!

#1

Post by zoNE » Sat Feb 18, 2006 2:33 pm

Tutaj, możecie zgłaszać błędy, jakie pojawią się w grze!

Błędy zgłaszać na bugtrackerze!
Ma to wyglądać mniej wiecej tak:
1. Wersja patcha jaki masz zainstalowany.
2. Opis błędu.
3. Opis sytuacji w jakiej doszło do błędu.
4. Ewentualnie screen.

Edit by Shaman: Poprawiony tytuł (dodałem polską czcionkę).

User avatar

Maniek
Community Veteran
Community Veteran
Poland
Posts: 264
Joined: Wed Apr 12, 2006 3:03 pm
Location: Koluszki, Poland
Contact:

#2

Post by Maniek » Sat Apr 15, 2006 6:57 pm

1.TEN BLAD WIDZLA JUZ YUREK ALE GO DAM JESZCZE RAZ
-zaczolem budowac szyb naftowy a wtedy nagle koles zapadl sie pod ziemie
-link http://img97.imageshack.us/img97/576/lol5ky.gif
2.Zaczolem grac a nagle naukowiec mowi ze znalazl syba. znalazl na srodku bazy(dzisiejszy blad
-link http://img211.imageshack.us/img211/8899/lolki2rn.gif
SORY ZA NISKA JAKOSC SKRINOW ALE CHCIALM ZEBY SIE JAK NAJSZYBCIEJ OTWIERALY

User avatar

Topic author
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator
Posts: 1570
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:44 pm
Location: Poland
Contact:

#3

Post by zoNE » Sat Apr 15, 2006 7:07 pm

manieq wrote:1.TEN BLAD WIDZLA JUZ YUREK ALE GO DAM JESZCZE RAZ
-zaczolem budowac szyb naftowy a wtedy nagle koles zapadl sie pod ziemie
-link http://img97.imageshack.us/img97/576/lol5ky.gif
2.Zaczolem grac a nagle naukowiec mowi ze znalazl syba. znalazl na srodku bazy(dzisiejszy blad
-link http://img211.imageshack.us/img211/8899/lolki2rn.gif
SORY ZA NISKA JAKOSC SKRINOW ALE CHCIALM ZEBY SIE JAK NAJSZYBCIEJ OTWIERALY
1. to juz dawno bylo zgloszone stucukowi
2. no przeciez stoja obok alaskitu :P moze ktorys tam akurat stal

User avatar

Maniek
Community Veteran
Community Veteran
Poland
Posts: 264
Joined: Wed Apr 12, 2006 3:03 pm
Location: Koluszki, Poland
Contact:

#4

Post by Maniek » Sat Apr 15, 2006 7:15 pm

nie zawsze sybki staja za ropnymi :D

User avatar

Topic author
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator
Posts: 1570
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:44 pm
Location: Poland
Contact:

#5

Post by zoNE » Sat Apr 15, 2006 7:21 pm

manieq wrote:nie zawsze sybki staja za ropnymi :D
a no patrz nie patrzylem dokladnie na miejsce gdzie to sie pojawilo, rzeczywiscie gdzie indziej xP
ale to pewnie nie blad gry tylko zle ci poprostu mape wczytalo jezeli pierwszy raz sie takie cso zdarzylo, tez kiedys mi sie zle mapa wczytala, to nie wina gry w innych hrach tez sie zgaarza ze cos zlke wczyta (taki juz sa komputery, czasami i one sie myla xP) xP

User avatar

Nazim
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 164
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:40 pm
Location: Prypiat, Chornobyl
Contact:

#6

Post by Nazim » Wed Apr 19, 2006 8:02 pm

razem z phantomem mam problem z ow (patch 1.05, karta graficzna z rodziny GeForce) - otoz po wejsciu do menu multiplayera wszystko zaczyna sie ciac [myszka chodzi klatkami, tekst dochodzi z kilku sekundowym opoznieniem], a po wlaczeniu gry po paru minutach jest synch lost. do tego nie wiem czy to u mnie, ale duza niewygoda jest brak obwodki w obrazku postaci, przez co nie wiadomo ktore postaci np siedza w koszarach. zgloscie to stucukowi
Добрий день.. Акуна Матата!

Image
Image
Image

User avatar

Topic author
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator
Posts: 1570
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:44 pm
Location: Poland
Contact:

#7

Post by zoNE » Wed Apr 19, 2006 8:07 pm

Nazim wrote:razem z phantomem mam problem z ow (patch 1.05, karta graficzna z rodziny GeForce) - otoz po wejsciu do menu multiplayera wszystko zaczyna sie ciac [myszka chodzi klatkami, tekst dochodzi z kilku sekundowym opoznieniem], a po wlaczeniu gry po paru minutach jest synch lost. do tego nie wiem czy to u mnie, ale duza niewygoda jest brak obwodki w obrazku postaci, przez co nie wiadomo ktore postaci np siedza w koszarach. zgloscie to stucukowi
to sie dzieje na 1.05v4 czy 1.05 FULL ?

User avatar

YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

#8

Post by YuriStriatov » Wed Apr 19, 2006 8:08 pm

Tak btw probowales nazy wylaczyc wszystko co miales wlaczone (tylko explorera zostawic) i wtedy odpalic ow? Moze jakis progs ci to trzepie.
Image

User avatar

Nazim
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 164
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:40 pm
Location: Prypiat, Chornobyl
Contact:

#9

Post by Nazim » Wed Apr 19, 2006 8:10 pm

probowalem, phantom tez. na 1.05 full. konfiguracja kompa:

P3 500 mhz @ 733 mhz, 384 mb ram, GeForce2 MX 100/200 64 mb, programy:
Sygate Personal Firewall Pro 5.0. lacze mam szybkie, wiec raczej nie to jest przyczyna
Добрий день.. Акуна Матата!

Image
Image
Image

User avatar

Topic author
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator
Posts: 1570
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:44 pm
Location: Poland
Contact:

#10

Post by zoNE » Wed Apr 19, 2006 8:12 pm

Nazim wrote:probowalem, phantom tez. na 1.05 full. konfiguracja kompa:

P3 500 mhz @ 733 mhz, 384 mb ram, GeForce2 MX 100/200 64 mb, programy:
Sygate Personal Firewall Pro 5.0. lacze mam szybkie, wiec raczej nie to jest przyczyna
to jezeli to nie progs to juz wiem o co biega, bo stucuk w patchu 1.05 full dodawal pliki z patchy altara i nie byl pewien czy wszystko bylo ok... sprawdz tak jak yuri mowil czy nie przeszkadza ci w tym jakis program (np azureus) i napisz wtedy

User avatar

Nazim
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 164
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:40 pm
Location: Prypiat, Chornobyl
Contact:

#11

Post by Nazim » Wed Apr 19, 2006 8:14 pm

toz ku**a mowie, ze sprawdzalem! mialem wlaczone tylko polaczenie z internetem i ikonke od dzwieku.. i tez ku**a ni ch**a :/
Добрий день.. Акуна Матата!

Image
Image
Image

User avatar

Topic author
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator
Posts: 1570
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:44 pm
Location: Poland
Contact:

#12

Post by zoNE » Wed Apr 19, 2006 8:16 pm

Nazim wrote:toz ku**a mowie, ze sprawdzalem! mialem wlaczone tylko polaczenie z internetem i ikonke od dzwieku.. i tez ku**a ni ch**a :/
a procesy sprawdzales czy nei masz jakiegos niestandartowego? bo niektore aplikacje dzialaja w tle tak ze nie zauwarzasz ich dzialania...

User avatar

Nazim
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 164
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:40 pm
Location: Prypiat, Chornobyl
Contact:

#13

Post by Nazim » Wed Apr 19, 2006 8:19 pm

ty mnie bierzesz za kretyna, czy tylko udajesz? ku**a nie jestem taki glupi, zeby miec w tle programy nawet o tym nie wiedzac.. z aplikacji byly tylko explorer i systray.. i tez ku**a ni ch**a
Добрий день.. Акуна Матата!

Image
Image
Image

User avatar

YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Posts: 1449
Joined: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Contact:

#14

Post by YuriStriatov » Wed Apr 19, 2006 8:20 pm

A probowales tak jak ci mowilem ze starszymi sterami do nvidii? 81.22 sprobuj.
Image

User avatar

Nazim
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 164
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:40 pm
Location: Prypiat, Chornobyl
Contact:

#15

Post by Nazim » Wed Apr 19, 2006 8:23 pm

mam sterowniki 81.98, phantom probowal nawet starsze.. i tez ku**a ni ch**a.. wiec problem musi lezec po stronie gry :roll:
Добрий день.. Акуна Матата!

Image
Image
Image

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest