Zgłaszanie błędów w grze!

Wszystko o modach, patchach i błędach w OW oraz ogólnym programowaniu.
DarQ
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 1
Joined: Thu Feb 13, 2014 8:54 pm

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by DarQ »

Image
Wywala przy przyłączaniu się do lobby itp

LOG
http://pastebin.com/9WnRgXJq
nadwrazliwosc_zebow
Soldier level 4
Soldier level 4
Posts: 87
Joined: Wed Jan 09, 2013 2:48 pm

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by nadwrazliwosc_zebow »

W drugiej misji kampanii rosyjskiej, po przejęciu amerykańskiego składu, można zbudować zbrojownię. To jest OK. Mniej OK jest, że można tę zbrojownię rozbudować w koszary. :)

Screeny:

http://wstaw.org/m/2014/05/10/bugru02.png
http://wstaw.org/m/2014/05/10/bugru02_2.png
User avatar
Maliu
Soldier level 3
Soldier level 3
Posts: 59
Joined: Thu Jan 02, 2014 6:17 pm

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by Maliu »

fajne też jest to, że po zbudowaniu koszarów w ru2 zostaja one też w ru3 a w tym składnie (przejętym od am) jest około 100 skrzyń i troche ropy ^.^
samszain
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 12
Joined: Wed Jul 23, 2014 5:48 pm

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by samszain »

Grając na najnowszej wersji patch-a występuje u mnie problem.
Rozpoczynając misje ru12 (po pozostaniu po stronie związku radzieckiego) główna postać J.I. "Burłak" Gorki resetuje się (statystyki postaci), staje się normalną postacią (tło portretu nie jest rozjaśnione) a co najważniejsze postać otrzymuje losowy portret.
Dodatkowo gram na 3 poziomie trudności próbowałem już przechodzić od nowa poprzedzającą misje jak i całą kampanie co jednak nic nie daje. Reinstalacja gry nic nie zmienia. Natomiast po przejściu na stronę przymierza misja ru12a postać zachowuje swoje statystyki jak i portret nie ulega zmianie.

Dodaje też ss-a.
Image

Edit.
Po 6 krotnym przejściu 2 poprzedzających tą misji problem ustąpił i mogłem normalnie rozpocząć misje aczkolwiek niepokojące jest to że w kodzie misji jest możliwe jakiś błąd który powoduje takie zachowanie części kodu importującego postacie do następnej misji.
Last edited by samszain on Wed Jul 23, 2014 10:34 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Posts: 4224
Joined: Tue Jul 07, 2009 9:13 pm
Location: Polska - EuroStan ZSRE
Contact:

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by Serpent »

Ktoś skopał coś przy kodzie misji :mrgreen:
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
samszain
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 12
Joined: Wed Jul 23, 2014 5:48 pm

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by samszain »

Zaczynałem od rosjan wiec teraz pojadę amerykanami na wszystkie odznaczenie może ktoś naprawi. :P
User avatar
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North
Posts: 2593
Joined: Thu Jan 04, 2007 9:45 pm
Location: Gorzów Wlkp.
Contact:

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by Antitheus »

Na najnowszej - czyli? Mam 1.12.10.15 (poprawka multi) i gra działa poprawnie. W OW brakujący średnik w plikach potrafi wykrzaczać niezidentyfikowane errory. Ale sprawa Gorkiego rzeczywiście dziwna.
samszain
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 12
Joined: Wed Jul 23, 2014 5:48 pm

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by samszain »

Tak mam wersje pełną 1.12.10.13 + hotfix-a 1.12.10.15. Ale jak mówiłem przeszedłem około 6 razy 2 poprzedzające misje i nareszcie gra zaskoczyła i błąd nie wystąpił ale pozostaje pytanie dlaczego to się dzieje tylko w przypadku pozostania po stronie rosji a po przyłączeniu się do przymierza działa normalnie. Możliwe że to jakaś sytuacja losowa spowodowana jakimś błędem z poprzedniej misji etc. który niekoniecznie wywala z gry.
Mizok
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 2
Joined: Wed Nov 26, 2014 4:38 pm

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by Mizok »

Witam podczas gry w arabską kampanie misja ostatnia 15a wywala mi błąd:

Errorlog0010

General Info
------------
Application : Owarfull
Version : 1.12.10.13

ModName : arab
ModDir : MyMod
ModVer : 1.0 (1.48)

ErrorType : Unknown
ErrorText : SAIL function "GetBType" : Access violation at address 005841CD in module 'OwarFull.exe'. Read of address 00000010

Exception : None

Params : MOD MYMOD
ParamCount : 2

Game Info
---------
Multiplayer : False
Multi.GameState : Undef
Multi.ChatConnLost : False
Multi.IAMServer : False
Multi.Joined : False
Multi.Loaded : False
Multi.MapVersion : 0
Multi.OffLine : False
Multi.OnLine : False
Multi.ServerLost : False
Multi.StatusText :
MultiDef.MapName :

mission_number : 19
mission_campaign : 2
camp_names[mission_campaign] : Ar
mission_names[mission_number] : 15a
game_difficulty : 1
ingame_video : False
stop_talking : False
stop_action : False
end_of_mission : 0
end_the_mission_allowed : False
dialogue_skipped : False
last_title_ident : -1
last_title_unit : 470
last_title_radio : False
last_title : Może masz rację, Heike...

Random Stuff
------------
GodMode : False
DeveloperMode : False
ModCBMode : False
OfficialMod : False
InterfSide : 3

Windows Info
------------
Product : Windows XP
Win32MajorVersion : 5
Win32MinorVersion : 1
BuildNumber : 2600
ServicePack : Service Pack 3
ServicePackMajor : 3
ServicePackMinor : 0

Physical Memory : 1024MB
CPU Name : Intel(R) Atom(TM) CPU D525 @ 1.80GHz
CPU Clock : 1800Mhz
Current CPU Clock : 1800Mhz



dzieje się to prawie na samym początku misji

proszę o pomoc bo nic nie rozumie co oznacza ten błąd z góry dzięki
User avatar
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Posts: 4224
Joined: Tue Jul 07, 2009 9:13 pm
Location: Polska - EuroStan ZSRE
Contact:

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by Serpent »

Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
User avatar
RAX
Soldier level 1
Soldier level 1
Posts: 24
Joined: Fri Sep 02, 2011 7:03 pm
Location: Warszawa
Contact:

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by RAX »

Tak mam wersje pełną 1.12.10.13 + hotfix-a 1.12.10.15 i drasatyczne spadki plynnosci najbardziej jak wejde w opcje lub nawet w menu glownym w multiplayerze w menu to juz porazka....i5 3.3 gtx 680 ta gra powinna smigac ktos wie o co chodzi?
Image
User avatar
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North
Posts: 2593
Joined: Thu Jan 04, 2007 9:45 pm
Location: Gorzów Wlkp.
Contact:

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by Antitheus »

OW jest tak wykoksaną grą, że potrafi zajechać nawet najlepszy sprzęt.
http://forum.original-war.net/viewtopic.php?f=6&t=4018
gadzik121
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 2
Joined: Tue Feb 10, 2015 10:23 pm

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by gadzik121 »

jakiś czas temu znalazłem w szafie ow i tak postanowiłem ją zainstalować na win 8.1. Przez pierwszy dzień wszystko działało bez problemów, dzisiaj podczas 5 misji u Amerykanów pojawił mi się problem tzn: (mapa, która znajduje się w prawym dolnym rogu stała się cała czarna, absolutnie nic na niej nie widać poza rozmieszczeniem kilku punktów [moje jednostki]. Dodatkowo, gdy chcę coś wybudować nie mam możliwości przemieszczenia budynku w wybrane miejsce [po prostu po wyborze np. zbrojowni ta pojawia się w jakimś losowym miejscu na ekranie, czasem można w nim budować, a czasem nie. Nie mogę natomiast przestawić jej myszką w inne dowolne miejsce, jedyne na co budynek reaguje to na ppm i się odwraca]). Aktualnie problem jest taki sam na wszystkich mapach, kampaniach i save'ach. Istnieje jakieś rozwiązanie?

Pozdrawiam.
User avatar
Nefarem
MODbase Moderator
Poland
Posts: 1136
Joined: Sat Jan 15, 2011 8:13 pm
Location: Noxus

Re: Zgłaszanie błędów w grze!

Post by Nefarem »

Ta, zainstaluj fixa na windowsa 8 > http://forum.original-war.net/viewtopic.php?f=6&t=4018
I odpal grę z parametrem window i customres. (Prawy na skrócie, właściwości i jak masz element docelowy to po " dajesz window i customres 1024 768 zamiast tych cyfr możesz dać wyższą rozdzielczość )
Absolute Dominion
Spoiler:
Modyfikacja opowiadająca historię Ivana Bierezova, żołnierza armii Rosyjskiej , weterana wojny w Chinach który wziął udział w misji ochrony złóż Alaskitu.

Download from Dropbox
Original War Cooperation
Spoiler:
Modyfikacja umożliwiająca granie w mapach z kampanii OW i nie tylko ze znajomymi kontra AI.

Download from Steam

Download from Dropbox
Original War Dialog Editor
Spoiler:
Program ułatwiający tworzenie plików wri z dialogami, zadaniami etc do Original War .

Download
Locked