Zgłaszanie błędów w grze!

Wszystko o modach, patchach i błędach w OW oraz ogólnym programowaniu.
User avatar

Lesio
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 440
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:47 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

#46

Post by Lesio » Sun Oct 22, 2006 10:43 am

Ja mam blad chialem zagrac w seherezade wlaczam gre pozycja dowolna a tu nagle seherezada pojawia mi sie w wodzie i nie moge nigdzie sie nia ruszyc http://img80.imageshack.us/my.php?image=bladcw1.jpg
Image
Image
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...

User avatar

NNPlaya
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 377
Joined: Sat Oct 14, 2006 4:52 pm
Location: Tuszyn, Polska
Contact:

#47

Post by NNPlaya » Sun Oct 22, 2006 6:57 pm

Ale miałeś pecha...
Mules : A co to wnosi do dyskusji?!Do Mulesa-----> A to, że moim zdaniem to przypadek. I poprawienie tego błędu nie jest wcale trudne. Wystarczy w edytorze zmniejszyć obszar (Area), na którym losowo pojawia się Szeherezada. I tyle.

User avatar

Mules
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 202
Joined: Fri Feb 17, 2006 9:04 pm
Location: Grajewo
Contact:

#48

Post by Mules » Sun Oct 29, 2006 7:32 pm

Ostatnio zauwazylem cos co mnie rozwalilo... Czemu zegar jest tylko na AB?!
Drugi raz gralem na flagach, za pierwszym razem myslalem ze to przypadek czy tak cos, ale teraz patrze ze to regula. Warto byloby cos z tym zrobic no nie?
"Prawdziwą treścią ludzkiego życia jest gra. Ziemia jest polem ćwiczeń, niebo jest boiskiem"
Image

User avatar

Lesio
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 440
Joined: Wed Apr 12, 2006 2:47 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

#49

Post by Lesio » Fri Dec 29, 2006 2:58 pm

Kolejny blad http://img206.imageshack.us/my.php?image=bladci9.jpg chcialem wyslac wiadomosc nacisnelem zmien odbiorcow i wsykcozylomi cos takeig ;/
Image
Image
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...

User avatar

Philly
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 101
Joined: Wed Apr 12, 2006 6:28 pm
Location: Earth

#50

Post by Philly » Fri Dec 29, 2006 6:55 pm

tez to mialem kilka razy, widzisz tego "ptaszka" tam na dole ? wystarczy go wcisnąc i juz :)
Image

User avatar

NaDoL
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 398
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:43 pm
Location: Poland
Contact:

temat

#51

Post by NaDoL » Fri Dec 29, 2006 8:15 pm

To się właśnie dość często zdaża i to na AB zazwyczaj, czasami nawet nie ma tego ''ptaszka'' jak to Phil powiedział i trza klikać na farta...
Image

User avatar

Folkner
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 125
Joined: Fri Nov 17, 2006 1:48 pm
Contact:

#52

Post by Folkner » Sat Dec 30, 2006 12:02 pm

Na otchłani też się często zdaża :P
.


Michuegzeq
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 3
Joined: Fri Jan 05, 2007 7:11 pm

#53

Post by Michuegzeq » Fri Jan 05, 2007 7:27 pm

Strasznie denerwujący błąd, przeszkadzający w wykonaniu misji.

Amerykanie, Misja 12: Łowy na lisa

Kiedy przyjeżdżają już arabowie z chęcią negocjacji i próbóję przekupić ich na swoją stronę - muszę zapłacić 200 skrzyń i 200 kryształów (w moim poradniku piszę, że tylko po 120). Tylko, że arab przyjeżdża zawsze jak mam 194 kryształy, co uniemożliwia mi wykupienie ich. Pozostaje jedynie opcja "neutralności". Jak ją biorę to wyświetla mi sie okienko pomocy, gdzie piszę, że mam już legionistów w armii - a ja ich nie mam...
Mam najnowszego patcha 1.07.1 full, a na ikonie jest wersja 2.00.

Podajcie mi jakiś pomysł jak to przejść, albo chociaż dajcie te mapke, niewiem, byleby działało... Jakby co to próbowałem na poziomie "poszukiwacz przygód" i "doświadczony dowódca" (czy coś takiego).


Michuegzeq
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 3
Joined: Fri Jan 05, 2007 7:11 pm

#54

Post by Michuegzeq » Sat Jan 06, 2007 4:22 pm

Następny błąd:

Przeszedłem przymierze w USA i gdy chcę obejrzeć filmik końcowy piszę: "włoż drugą płytę CD". Obojętnie jakiej bym nie włożył to zawsze jak klikam OK to nic się nie dzieje... Jakieś rady?

P.S. Sorry, że nie edytuje, ale nie byłoby widać, że jest nowy post.

User avatar

NNPlaya
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 377
Joined: Sat Oct 14, 2006 4:52 pm
Location: Tuszyn, Polska
Contact:

#55

Post by NNPlaya » Sat Jan 06, 2007 6:45 pm

Skoro Ci wyskakuje żebyś włożył drugą płytę to spróbuj odinstalować OW, a potem zainstalować na pełnej instalacji.
Phantom --> To nic nie daje ja tez mialem ten błąd...


Michuegzeq
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 3
Joined: Fri Jan 05, 2007 7:11 pm

#56

Post by Michuegzeq » Sat Jan 06, 2007 7:24 pm

Była pełna... (o ile był wybór ^^)

User avatar

Maniek
Community Veteran
Community Veteran
Poland
Posts: 264
Joined: Wed Apr 12, 2006 3:03 pm
Location: Koluszki, Poland
Contact:

#57

Post by Maniek » Wed Jan 24, 2007 6:26 pm

http://img75.imageshack.us/my.php?image ... 22u8kc.jpg
Klikłem na ROZPOCZNIJ GRĘ i nagle znikł przycisk jak na screenie widać


Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 2930
Joined: Fri Jul 28, 2006 10:58 am
Location: Bialystok, Poland

#58

Post by Radzio » Wed Jan 24, 2007 6:37 pm

mialem ten sam blad dawno, dawno temu (za gorami, za lasami...)
ten przycisk powinien po pewnym czasie wrocic, albo po minimalizacji i ponownej maxymalizacji gry z paska, albo po kliknieciu w cos innego, w kazdym razie to moze byc pewnego rodzaju blad graficzny

User avatar

NaDoL
Community Veteran
Community Veteran
Posts: 398
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:43 pm
Location: Poland
Contact:

temat

#59

Post by NaDoL » Thu Jan 25, 2007 3:34 pm

To się zdarza czasem, i jest to raczej spowodowane przez ''lag'' tj ktoś coś wciśnie w tym samym momencie co ty ten przycisk, po kilku sek powinien zareagować i odpalić gre...
Image


Macburlak
Soldier level 0
Soldier level 0
Posts: 3
Joined: Mon Feb 12, 2007 3:38 pm

#60

Post by Macburlak » Mon Feb 12, 2007 9:35 pm

patch v1.07.2 ostatnia misja amerykan.Przy drugim ataku na bazę legionu(wtedy jak trzeba oglądać:wink:). Postacie wychodzą przed bazę i wtedy nic się już nie dzieje. Po prostu tak sobie stoją. Drugą ciekawostką w tej misji jest pewna babka co idzie do pojazdu i przy nim kręci się w kółko aż ją ruskie czołgi zabijają. :D

screen:
http://img248.imageshack.us/img248/5189/ow1gi0.jpg
screen do babki:
http://img484.imageshack.us/img484/6016/owpf1.jpg

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests