Page 1 of 20

Zgłaszanie błędów w grze!

Posted: Sat Feb 18, 2006 2:33 pm
by zoNE
Tutaj, możecie zgłaszać błędy, jakie pojawią się w grze!

Błędy zgłaszać na bugtrackerze!
Ma to wyglądać mniej wiecej tak:
1. Wersja patcha jaki masz zainstalowany.
2. Opis błędu.
3. Opis sytuacji w jakiej doszło do błędu.
4. Ewentualnie screen.

Edit by Shaman: Poprawiony tytuł (dodałem polską czcionkę).

Posted: Sat Apr 15, 2006 6:57 pm
by Maniek
1.TEN BLAD WIDZLA JUZ YUREK ALE GO DAM JESZCZE RAZ
-zaczolem budowac szyb naftowy a wtedy nagle koles zapadl sie pod ziemie
-link http://img97.imageshack.us/img97/576/lol5ky.gif
2.Zaczolem grac a nagle naukowiec mowi ze znalazl syba. znalazl na srodku bazy(dzisiejszy blad
-link http://img211.imageshack.us/img211/8899/lolki2rn.gif
SORY ZA NISKA JAKOSC SKRINOW ALE CHCIALM ZEBY SIE JAK NAJSZYBCIEJ OTWIERALY

Posted: Sat Apr 15, 2006 7:07 pm
by zoNE
manieq wrote:1.TEN BLAD WIDZLA JUZ YUREK ALE GO DAM JESZCZE RAZ
-zaczolem budowac szyb naftowy a wtedy nagle koles zapadl sie pod ziemie
-link http://img97.imageshack.us/img97/576/lol5ky.gif
2.Zaczolem grac a nagle naukowiec mowi ze znalazl syba. znalazl na srodku bazy(dzisiejszy blad
-link http://img211.imageshack.us/img211/8899/lolki2rn.gif
SORY ZA NISKA JAKOSC SKRINOW ALE CHCIALM ZEBY SIE JAK NAJSZYBCIEJ OTWIERALY
1. to juz dawno bylo zgloszone stucukowi
2. no przeciez stoja obok alaskitu :P moze ktorys tam akurat stal

Posted: Sat Apr 15, 2006 7:15 pm
by Maniek
nie zawsze sybki staja za ropnymi :D

Posted: Sat Apr 15, 2006 7:21 pm
by zoNE
manieq wrote:nie zawsze sybki staja za ropnymi :D
a no patrz nie patrzylem dokladnie na miejsce gdzie to sie pojawilo, rzeczywiscie gdzie indziej xP
ale to pewnie nie blad gry tylko zle ci poprostu mape wczytalo jezeli pierwszy raz sie takie cso zdarzylo, tez kiedys mi sie zle mapa wczytala, to nie wina gry w innych hrach tez sie zgaarza ze cos zlke wczyta (taki juz sa komputery, czasami i one sie myla xP) xP

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:02 pm
by Nazim
razem z phantomem mam problem z ow (patch 1.05, karta graficzna z rodziny GeForce) - otoz po wejsciu do menu multiplayera wszystko zaczyna sie ciac [myszka chodzi klatkami, tekst dochodzi z kilku sekundowym opoznieniem], a po wlaczeniu gry po paru minutach jest synch lost. do tego nie wiem czy to u mnie, ale duza niewygoda jest brak obwodki w obrazku postaci, przez co nie wiadomo ktore postaci np siedza w koszarach. zgloscie to stucukowi

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:07 pm
by zoNE
Nazim wrote:razem z phantomem mam problem z ow (patch 1.05, karta graficzna z rodziny GeForce) - otoz po wejsciu do menu multiplayera wszystko zaczyna sie ciac [myszka chodzi klatkami, tekst dochodzi z kilku sekundowym opoznieniem], a po wlaczeniu gry po paru minutach jest synch lost. do tego nie wiem czy to u mnie, ale duza niewygoda jest brak obwodki w obrazku postaci, przez co nie wiadomo ktore postaci np siedza w koszarach. zgloscie to stucukowi
to sie dzieje na 1.05v4 czy 1.05 FULL ?

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:08 pm
by YuriStriatov
Tak btw probowales nazy wylaczyc wszystko co miales wlaczone (tylko explorera zostawic) i wtedy odpalic ow? Moze jakis progs ci to trzepie.

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:10 pm
by Nazim
probowalem, phantom tez. na 1.05 full. konfiguracja kompa:

P3 500 mhz @ 733 mhz, 384 mb ram, GeForce2 MX 100/200 64 mb, programy:
Sygate Personal Firewall Pro 5.0. lacze mam szybkie, wiec raczej nie to jest przyczyna

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:12 pm
by zoNE
Nazim wrote:probowalem, phantom tez. na 1.05 full. konfiguracja kompa:

P3 500 mhz @ 733 mhz, 384 mb ram, GeForce2 MX 100/200 64 mb, programy:
Sygate Personal Firewall Pro 5.0. lacze mam szybkie, wiec raczej nie to jest przyczyna
to jezeli to nie progs to juz wiem o co biega, bo stucuk w patchu 1.05 full dodawal pliki z patchy altara i nie byl pewien czy wszystko bylo ok... sprawdz tak jak yuri mowil czy nie przeszkadza ci w tym jakis program (np azureus) i napisz wtedy

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:14 pm
by Nazim
toz ku**a mowie, ze sprawdzalem! mialem wlaczone tylko polaczenie z internetem i ikonke od dzwieku.. i tez ku**a ni ch**a :/

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:16 pm
by zoNE
Nazim wrote:toz ku**a mowie, ze sprawdzalem! mialem wlaczone tylko polaczenie z internetem i ikonke od dzwieku.. i tez ku**a ni ch**a :/
a procesy sprawdzales czy nei masz jakiegos niestandartowego? bo niektore aplikacje dzialaja w tle tak ze nie zauwarzasz ich dzialania...

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:19 pm
by Nazim
ty mnie bierzesz za kretyna, czy tylko udajesz? ku**a nie jestem taki glupi, zeby miec w tle programy nawet o tym nie wiedzac.. z aplikacji byly tylko explorer i systray.. i tez ku**a ni ch**a

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:20 pm
by YuriStriatov
A probowales tak jak ci mowilem ze starszymi sterami do nvidii? 81.22 sprobuj.

Posted: Wed Apr 19, 2006 8:23 pm
by Nazim
mam sterowniki 81.98, phantom probowal nawet starsze.. i tez ku**a ni ch**a.. wiec problem musi lezec po stronie gry :roll: