Witajcie,
Gram w original war z bratem i chcemy zrobić tak ,by w grze na multi nie było limitów na specjalistów : bazooka, sniper, moździerz. Również jeśli chodzi o wieżyczki i samochody komputerowe.
W modzie Throwpack znalazłem sekwencje w data - gameint - "game.txt" np: limit_computervehicles 5 10 15 20
I zmieniłem to i w tym modzie działa. A nie wiem jak mogę usunąć limit np na modzie cooperative. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzic?
Zniesienie limitów w multiplayer
-
- Soldier level 0
- Serpent
- Soldier level 10
Re: Zniesienie limitów w multiplayer
W pliku game.txt odpowiada za to ten parametr:
LIMIT_SPECPROFESSIONS 2 3 4 5
Wystarczy zmienić wartości
LIMIT_SPECPROFESSIONS 2 3 4 5
Wystarczy zmienić wartości

Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Pamiętaj że obaj musicie mieć tak samo zmodyfikowane pliki.kurczak55555 wrote: ↑Sat Apr 20, 2019 3:38 pm Witajcie,
Gram w original war z bratem i chcemy zrobić tak ,by w grze na multi nie było limitów na specjalistów : bazooka, sniper, moździerz. Również jeśli chodzi o wieżyczki i samochody komputerowe.
W modzie Throwpack znalazłem sekwencje w data - gameint - "game.txt" np: limit_computervehicles 5 10 15 20
I zmieniłem to i w tym modzie działa. A nie wiem jak mogę usunąć limit np na modzie cooperative. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzic?
Creative wrote:
Chodziło mi o to że sam przerabiam zrobione mapy. (budynki, ludki itd)
A co do saila to przecież sam muszę wklejać.
Creative wrote: Jak chcesz mogę ci pomóc. Jestem doświadczonym modderem, zrobiłem 2 mody i 3 w drodzeKontakt PW.
-
- Soldier level 0
Pomogło zamieszczenie danych na dwóch komputerach.
Przy okazji gdzie znajdę poradnik jak tworzyć mapę. Chodzi mi dokladnie jak dodawać tekstury gór, wody itp na mapę.
Przy okazji gdzie znajdę poradnik jak tworzyć mapę. Chodzi mi dokladnie jak dodawać tekstury gór, wody itp na mapę.
Z tym są niemałe problemy. Większość osób robi mapy na zasadzie kopiuj/wklej w dowolnym edytorze graficznym (Paint .NET albo Photoshop). Polega to na klonowaniu segmentów z mapy A na B.kurczak55555 wrote: ↑Sat Apr 20, 2019 6:35 pm Pomogło zamieszczenie danych na dwóch komputerach.
Możesz też spróbować w darmowym programie Bryce (mapy OW były w nim właśnie tworzone), jednak nie jest to prosta sprawa, ponieważ największym problemem jest ustawienie kamery aby mapka wyglądała na "owarową".
Link do poradnika Bryce:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 1130003353
Creative wrote:
Chodziło mi o to że sam przerabiam zrobione mapy. (budynki, ludki itd)
A co do saila to przecież sam muszę wklejać.
Creative wrote: Jak chcesz mogę ci pomóc. Jestem doświadczonym modderem, zrobiłem 2 mody i 3 w drodzeKontakt PW.