Zasady HC
- Backero
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zasady HC
Przeciez to nic nie zmienia po za tym, ze trzeba przelaczac na mod.
Ale kiedy jen listbox bedzie juz w patchu ("juz" to zle slowo) to przeciez dalej bedzie mozna grac normalnie, a kto chce wybierze sobie "Bez zasad". Gdy sie ustawi takie CW (kiedy juz bedzie) to nie bedzie juz watpliwosci jakie sa te zasady i kazdy bedzie mogl je latwo zapamietac. Takze to jakie jest ograniczenie czego, bo prostu nie bedzie mogl budowac wiecej niz 2 wiezyczki i 1 koszary. Nie bedzie pytania sie na poczatku rozgrywki "jakie zasady?", bo kazdy bedzie mogl to sprawdzic w opcjach, mozna tez tak zrobic ze informacja o zasadach jakie wystepuja w danej grze bedzie widoczna na gorze ekranu obok zegara. Po za tym spolecznosc noobow, ktorzy uwazaja ze "zasady to zu0, a FS jest swiiitasne!!!!!!11111!!" bedzie oddzieleni od spolecznosci normalnych graczy, ktorym zalezy na zdrowej rozrywce i uznaja/szanuja/praktykuja te zasady.
Ale kiedy jen listbox bedzie juz w patchu ("juz" to zle slowo) to przeciez dalej bedzie mozna grac normalnie, a kto chce wybierze sobie "Bez zasad". Gdy sie ustawi takie CW (kiedy juz bedzie) to nie bedzie juz watpliwosci jakie sa te zasady i kazdy bedzie mogl je latwo zapamietac. Takze to jakie jest ograniczenie czego, bo prostu nie bedzie mogl budowac wiecej niz 2 wiezyczki i 1 koszary. Nie bedzie pytania sie na poczatku rozgrywki "jakie zasady?", bo kazdy bedzie mogl to sprawdzic w opcjach, mozna tez tak zrobic ze informacja o zasadach jakie wystepuja w danej grze bedzie widoczna na gorze ekranu obok zegara. Po za tym spolecznosc noobow, ktorzy uwazaja ze "zasady to zu0, a FS jest swiiitasne!!!!!!11111!!" bedzie oddzieleni od spolecznosci normalnych graczy, ktorym zalezy na zdrowej rozrywce i uznaja/szanuja/praktykuja te zasady.
- Lesio
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
dobra za*****cie ale trochę odbiegliście od tematu a co do fs to jak gra bez zasad może stać się oficjalna zasada i proponuje założyć komuś inny temat jeżeli chcecie ciągnąć tą dyskusję
Hm, niech no dorwę sku**iela, który zaznaczył nie (jeden to anti, drugi niech się przyzna^^)
-
- Site Administrator
Zamiast się kłócić moglibyście pobrać i sprawdzić, jak się to sprawdza w multi (obecnie tylko HC i ograniczenia w techach, budynkach, ich ilości, i tym podobnych - włącznie z elementami pojazdów).
Testy syntetyczne (czytaj: w edytorze) potwierdzają, że moja modyfikacja jest skuteczna. Dyskusji podlegałby jedynie system ograniczenia ilości budynków, ale nie chcę zdradzać powodu zanim sami nie zobaczycie xD
Testy syntetyczne (czytaj: w edytorze) potwierdzają, że moja modyfikacja jest skuteczna. Dyskusji podlegałby jedynie system ograniczenia ilości budynków, ale nie chcę zdradzać powodu zanim sami nie zobaczycie xD
- Backero
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
to moze umowimy sie na testy na konkretna pore? ja chetnie wezme w nich udzial, jestem bardzo ciekaw jak sie gra na HC
- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Radzio, co do budynków można zastosowac filtr. Że jesli po danej stronie *budynek* >2 then setlives 0 czy jakos tak.
Ogólnie podobny kod był w kampanii Rosyjskiej w 2 msiji gdzie jak hcieliśmy budowac np koszary to Płatonow darł tyłek.
Ogólnie podobny kod był w kampanii Rosyjskiej w 2 msiji gdzie jak hcieliśmy budowac np koszary to Płatonow darł tyłek.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
if gametype=x then
blabla, blabla,blabla;
if filer(hm... koszary)>1 then
setlives(koszary,1) //arar, jakoś pomieszałem, inaczej się to pisało..
ch*j już z tym, że oba koszary rozjebie, ale... gracz będzie miał nauczkę na przyszłość;P
blabla, blabla,blabla;
if filer(hm... koszary)>1 then
setlives(koszary,1) //arar, jakoś pomieszałem, inaczej się to pisało..
ch*j już z tym, że oba koszary rozjebie, ale... gracz będzie miał nauczkę na przyszłość;P
-
- Site Administrator
Graliście w to w ogóle? Przecież tak już jest
Z użyciem DestroyUnit(un); "nadmiarowy budynek" ginie.
Napisałem, że kontrowersyjne, bo traci się surowce
Jest jeszcze druga opcja polegająca na zablokowaniu ikonki do budowy budynku, a odblokowania go, gdy zostanie zniszczony ten stary. Wady są takie, że obciąży to bardziej łącze.
Więc jeśli obecny teraz system wam odpowiada, to zostawiam tak. I pododaję resztę.

Napisałem, że kontrowersyjne, bo traci się surowce

Jest jeszcze druga opcja polegająca na zablokowaniu ikonki do budowy budynku, a odblokowania go, gdy zostanie zniszczony ten stary. Wady są takie, że obciąży to bardziej łącze.
Więc jeśli obecny teraz system wam odpowiada, to zostawiam tak. I pododaję resztę.
Hm, a gdyby po zniszczeniu dać materializację skrzynek na to miejsce?... Ani nie będzie obciążać, ani tracić.. Co do drugiego pomysłu, to na mój rozum wywoływałby synca, ale ja tam nie wiem^^
-
- Site Administrator
Czytasz mi w myślach, sam na to wpadłem. IMO jeśli wam to nie przeszkadza, to w nowej wersji tak będzie.
Jakieś inne zdania?
Jakieś inne zdania?
- Pawelec^
- Soldier level 3
- Kontaktovat uživatele:
IMO dobrym rozwiązaniem było by zastosowanie czegoś takiego jak przy ograniczeniu ilości wozów komputerowych/zdalnych i przy żołnierzach specjalnych. Po prostu się nie da i wyskakuje komunikat na dole ekranu. Dało by się coś takiego zrobić?

- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Czy przypadkiem nie będzie to wykorzystywane przez noobów? Skąd pewność że jesli będą to ksozary to spadnie 30 a jeśli bunkier to 10? Ew można napisać zamiast filtru 5 różnych bloków choc czy nie będize to obciazao płynności?
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
Na każdy budynek zastosuje się oddzielnego filtra... Nie zajmie to więcej, niż sam kod spadania skrzynek na AB..
Nikt was tak nie *****
Jak będzie was ***** Langusta
~Terminat. 2016.
Jak będzie was ***** Langusta
~Terminat. 2016.
Arara, za pewne jakaś pomyłka w kodzie.. Ale, arara, niezłe z was nooby - nie dość, że w 10 min jeszcze nic nie macie, to nawet lab nie rozbudowany...