Mapka Multiplayer, mode: Defense.
- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
Mapka Multiplayer, mode: Defense.
Witam, właśnie sobie myślałem grając w Starcrafta, czy aby nie zrobić czasem takiej mapki Defense...? I tutaj mam pytanie do wszystkich: Czy można jakoś podwyższyć liczbę punktów życia danego pojazdu(no, powiedzmy, zamiast 1000 to 9999) w sail'u? Albo zwiększyć dmg wieżyczek i pojazdów na określony rodzaj wroga(np. budynek lub ludzie)? Lub ustawić bonusy w dmg z technologii?? Jak nie w sail'u to jakoś inaczej... ale żeby to było tylko w modzie 

-
- Site Administrator
Re: Mapka Multiplayer, mode: Defense.
1) Nie można zwiększyć HP.
2) Można zwiększyć obrażenia, edytując pliki gry.
3) Nie można modyfikować technologii.
2) Można zwiększyć obrażenia, edytując pliki gry.
3) Nie można modyfikować technologii.
- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
Jak nie można modyfikować technologii, skoro w plikach musi gdzieś to być... Ja nie znam plików OWP, więc nie znajdę xD A może by tak zwiększyć ilość tych technologii(maksymalna ilość rozwinięć... np. 10)?
-
- Site Administrator
Skoro się nie znasz, to czemu negujesz moją odpowiedź?
- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
Bo chciałbym abyś uzasadnił swoją wypowiedź i uważam, że skoro twórcy OW jakoś to ustawili, to my możemy to edytować...
-
- Site Administrator
Nie sądzę, żeby było coś do uzasadniania. Technologie są wkodowane w OwarFull.dll i Stu nie umożliwi ich moddingu.
Jeśli uważasz że możesz edytować wszystko, to zedytuj sobie jądro Windowsa, żeby szybciej "chodziło".
Jeśli uważasz że możesz edytować wszystko, to zedytuj sobie jądro Windowsa, żeby szybciej "chodziło".
- Serpent
- Soldier level 10
- Kontaktovat uživatele:
Lepiej zagrać z kimś 1v1 i umowic sie że ktoś broni,a ktoś atakuje i wcale nie bawic sie w bocenie OW ;p
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
- Backero
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
1) Nie mozesz zwiekszyc HP ale mozesz zwiekszyc pancerz w SAILu.
3) Nie mozna edytowac technologii ale mozna zrobic kod w SAILu, dzieki ktoremu, gdy zostanie przebadana jakas technologia, to np: zwiekszy sie poziom walki twoich postaci (co do tego nie mam akurat 100% pewnosci)
Poza tym tower defense nie musi byc zupelnie taki jak jest w SC czy Warcrafcie, mozesz zrobic np z 8 karabinow gatlinga, gdzie kazdy bedzie wymagal coraz to wiecej technologii i bedzie zadawal wieksze obrazenia
poza tym o ile wiem to rozwoj uzbrojenia zwieksza obrazenia zadawane przez np wiezyczki
3) Nie mozna edytowac technologii ale mozna zrobic kod w SAILu, dzieki ktoremu, gdy zostanie przebadana jakas technologia, to np: zwiekszy sie poziom walki twoich postaci (co do tego nie mam akurat 100% pewnosci)
Poza tym tower defense nie musi byc zupelnie taki jak jest w SC czy Warcrafcie, mozesz zrobic np z 8 karabinow gatlinga, gdzie kazdy bedzie wymagal coraz to wiecej technologii i bedzie zadawal wieksze obrazenia
poza tym o ile wiem to rozwoj uzbrojenia zwieksza obrazenia zadawane przez np wiezyczki
- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
Skoro nie da się zwiększyć hp, to zwiększę pancerzBackero píše:Poza tym tower defense nie musi byc zupelnie taki jak jest w SC czy Warcrafcie, mozesz zrobic np z 8 karabinow gatlinga, gdzie kazdy bedzie wymagal coraz to wiecej technologii i bedzie zadawal wieksze obrazenia

Takiej alternatywy dla techów szukałem, tylko pytanie: jak to napisać w kodzie?
- Backero
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
Pancerz jest oznaczony w grze jako strenght i jest dostepny dla postaci (lub malpoludow czy zwierzat), a nie pojazdow (w tym mastodontow)
po prostu gdy definiujesz w SAILu nowa postac to w miejscu gdzie masz wpisac strenght (bazowo 10; obok jest speed, czyli szybkosc) to wprowadzasz dana wartosc), z biegiem czasu wprowadzasz nowa wartosc coraz to wyzsza, by co chwila stopniowo pojawialy sie postacie z wiekszym pancerzem, bo o to chyba chodzi w tower defense
pojawianie sie postaci moze wygladac jak typowy kod ataku, tyle ze w miejsce docelowe trzeba by zrobic obszar w ktorym znikaja i przez co gracz traci punkty
jezeli chodzi o tech to ci nie podam gotowego kodu bo musialbym to zrobic najpierw sam a nie mam obecnie dostepu do OWa, ale bylby to typowy warunek every
mysle ze to co jest standardowo w OW (roznorodnosc broni, rozwijanie tech uzbr itd.) w zupelnosci ci wystarczy do Tower Defense
po prostu gdy definiujesz w SAILu nowa postac to w miejscu gdzie masz wpisac strenght (bazowo 10; obok jest speed, czyli szybkosc) to wprowadzasz dana wartosc), z biegiem czasu wprowadzasz nowa wartosc coraz to wyzsza, by co chwila stopniowo pojawialy sie postacie z wiekszym pancerzem, bo o to chyba chodzi w tower defense
pojawianie sie postaci moze wygladac jak typowy kod ataku, tyle ze w miejsce docelowe trzeba by zrobic obszar w ktorym znikaja i przez co gracz traci punkty
jezeli chodzi o tech to ci nie podam gotowego kodu bo musialbym to zrobic najpierw sam a nie mam obecnie dostepu do OWa, ale bylby to typowy warunek every
mysle ze to co jest standardowo w OW (roznorodnosc broni, rozwijanie tech uzbr itd.) w zupelnosci ci wystarczy do Tower Defense
-
- Site Administrator
Event'ami ;p
A skoro nie rażą Cię takie obejścia, to możesz zawsze napisać kod SAILa, który zaopiekuje się wybranymi jednostkami, trzymając dla nich dodatkową pulę życia.
A skoro nie rażą Cię takie obejścia, to możesz zawsze napisać kod SAILa, który zaopiekuje się wybranymi jednostkami, trzymając dla nich dodatkową pulę życia.
- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
A dałoby się zrobić nieskończoną ilość rozwinięć technologii?(np. uzbrojenia)
-
- Site Administrator
Dałoby się coś takiego wymyślić z SAIL'em, ale nie miałoby to estetycznego odzwierciedlenia (tzn. np. nigdy nie możesz opracować 3 poziomu, zawsze go resetuje, ale zapisuje, który masz poziom do zmiennej i wg tego Ci coś tam daje, ale takie rozwiązanie nie byłoby zbyt wydajne - SAIL musiałby kontrolować oddzielnie każdą jednostkę...)
- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
No dobra, to pomógłby mi ktoś z kodem? Próbuję przerobić jakoś kod z Bazy Obcych, ale to trochę skomplikowane...
Gdyby ktoś miał chęci to podaję tutaj to, co chciałbym aby się tam znalazło:
Gdyby ktoś miał chęci to podaję tutaj to, co chciałbym aby się tam znalazło:
Kód: Vybrat vše
def_base_level, // (0) Bez bazy, Tylko Skład, >>Fortyfikacje<<
def_amount_of_people, // (1) >>6<<, 9, 12, 24
def_skill_level, // (2) Niedoswiadczeni >>Malo doswiadczeni<<, Doswiadczeni, Bardziej doswiadczeni
def_starting_resources, // (3) Nic, 500, >>1500<<, 3000
def_shipments_density, // (4) Mala, >>Srednia<< Wysoka
def_extra_oil_deposits, // (5) Normalne, >>Ekstra<<
def_extra_sib_deposits, // (6) >>Bez<<, Normalne, Ekstra
def_shared_vision, // (10) >>Tak<<, Nie
def_morale_flags, // (11) >>Tak<<, Nie
def_siberite_detection, // (12) >>Tak<<, Nie
def_people_respawning, // (13) >>Bez<<, Rzadko, Często
def_amount_of_apemen, // (14) Bez, Kilka, >>Srednio<<, Duzo
Jedna gra: "Obrona",
Tylko 6 graczy, bez drużyn...
- Backero
- Community Veteran
- Kontaktovat uživatele:
nie grzeb w kodzie, zmien tylko warunek zwyciestwa, dodaj modul z kodem od Tower Defense a wiecej nie zmieniaj, skaldy i druzyny ustalasz w oddzielnym pliku tzw. multidesc'ie
a lisboxami (o ile chcesz je zrobic) zajmij sie na koncu
a lisboxami (o ile chcesz je zrobic) zajmij sie na koncu