Cześć!
Mam pewien problem z misją 9, a mianowicie nie wiem w jaki sposób wyrzucić naukowców z laboratorium. Znalazłem archiwum, jednak nie wiem co zrobić żeby z niego nie wyrzucali. Próbowałem wysadzać składy, rozwalać beczki, wysadzać coś w dwóch miejscach na raz, niszczyć laboratorium itd. Nic nie skutkuje. Macie jakieś rady?
Ps. Najtrudniejszy poziom.
Misja 9
Moderátor: ArCamp Developer
- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Misja 9
Postaram się znaleźć coś w kodzie. Póki co dla potomnych wrzucę ścieżki odkrycia Archiwum. Edytuję post, kiedy znajdę odpowiedź (McBenn chyba gdzieś mówił, że wywabienie naukowców na najtrudniejszym poziomie wymaga kicks ass skilla).
Ok, znalazłem funkcję. Czarno to widzę
Mówiąc w skrócie: na najłatwiejszym poziomie odwrócisz uwagę naukowców wywołując alarm typu 'czerwony' lub 'czarny' oraz, gdy tożsamość Heike pozostaje nieznana dla Rosjan.
Na średnim poziomie odwrócisz uwagę nakowców tylko podczas kodu czarnego z zastrzeżeniem, że Rosjanie nie mogą znać tożsamości Heike
Na najtrudniejszym poziomie nie da rady odwrócić uwagi naukowców
Ja bym spróbował wysadzić archiwum i inne laby lub postarał się pozbyć kursujących naukowców tak, żeby Archiwum opustoszało 
Spoiler:

Spoiler:
Na średnim poziomie odwrócisz uwagę nakowców tylko podczas kodu czarnego z zastrzeżeniem, że Rosjanie nie mogą znać tożsamości Heike
Na najtrudniejszym poziomie nie da rady odwrócić uwagi naukowców

-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
Wysadziłem lab tak by było czerwone i próbowałem wejść do środka od razu gdy zostanie naprawione, wtedy nikt Heike nie wywala, jednak nie zbiera ona raportów.
EDIT:
Okej, misja zaliczona, nie była taka trudna w końcu, po prostu miałem jakiś bug z tymi raportami. Naprawił po zagraniu misji ponownie.
Ps.Najlepsza metoda na wywabienie naukowców: zranić kogoś w bazie (najlepiej miną), wtedy wszyscy naukowcy biegną leczyć i zostawiają laby puste.
EDIT:
Okej, misja zaliczona, nie była taka trudna w końcu, po prostu miałem jakiś bug z tymi raportami. Naprawił po zagraniu misji ponownie.
Ps.Najlepsza metoda na wywabienie naukowców: zranić kogoś w bazie (najlepiej miną), wtedy wszyscy naukowcy biegną leczyć i zostawiają laby puste.
What was that about documents not being collected while Heike is in the Archive?
- Antitheus
- Kung Führer
- Kontaktovat uživatele:
Yup. He has damaged the archive (red hp) and tried to enter it while nobody's inside. However, Heike didn't want to collect the documents then.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
Can't reproduce it. jakobosik are you sure it was the archive you entered?