No wiec ostatnio zmienilem neta z Neo na cos innego. Mam zewnetrzne IP jestem tego pewein bo przez pewein okres hostowalem na tym laczu. Ale pewnego trafnego dnia wyskoczylo mi cos takiego
Proxy or Firewall Detected.
GameSpy Arcade has detected that your computer's internal IP address (10.30.0.138) is different than its external IP address (**.**.**.***). This may be caused by firewalls, a NAT proxies, or other unusual network configurations and may prevent you from hosting a game. Please see our Firewall Guide for further information. You can access it by choosing "Help with GameSpy Arcade" from the Help menu.
Firewalla nie mam ani nie uywam proxy prosze o pomoc
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...
Nie da sie "ustawic" zewnetrznego IP, albo je masz albo nie..
Jak masz osiedlowke to sobie odpusc, tam kazdy jedzie z netem przez NAT (cale osiedle przez jedno IP). Ewentualnie mozesz kombinowac z adminem zeby ci przyznal zewnetrzne IP lub cos.
Ajw1 píše:znajdzie sie ktos kto mi powie jak moglbym sobie ustawic zewnetrzne ip na GSA? bylbym wdzieczny
Omg... "jak moglbym sobie ustawic zewnetrzne ip na GSA?"
Kiepski dowcip...
Co do tego ustawiania stałego IP, to rzeczywiście warto spytać admina w tej sprawie.
Póki co, możesz tworzyć roomy na Hamachi