Nonsensopedia o Original War

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.
Backero
Community Veteran
Community Veteran
Kontaktovat uživatele:

Nonsensopedia o Original War

Post od Backero »

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Original_War
Noob:
- Testuje ograniczoną amunicję na drzewach. //w grze jest tylko jedna broń z ograniczoną amunicją
- Buduje spalinowe poduszkowce i pływa nimi. //nie widze w tym nic noobowego, gdyz poduszkowce są ważnym elementem taktycznym w połączeniu z autodestrukcją, po za tym nie pływają

Mistrz:
- Gdy gra Rosjanami, nie buduje fortyfikacji. Dwa Behemoty na każdy wjazd do bazy mu starczają. //behemoty bez wsparcia mogą nie okazać sie takie skuteczne przeciwko przecietnemu oddziałowi HG
- 7 minut od rozpoczęcia gry ma świetnie prosperującą bazę, a po 12 minutach 3 bomby S/A. //3 bomby? chyba na kodach, albo na jakis kosmicznych ustawieniach, zakładając więc, że to nie NW, "mistrz" będzie predzej zajmował się innymi sprawami

Mechanik:
- Produkują zbawienie newbie i przeciętniaków – czołgi. //dla nich chyba tylko dla SW, to "mistrzowie" juz nie uzywają czołgów
Wiem, że Nonsensopedia ma ukazywac hasła w raczej krzywym zwierciadle, ale to nie jest ani śmieszne, ani poprawne. Jeśli ktoś ma chęci, odpowiednią wiedzę i poczucie humoru, to moze zaktualizuje ten artykuł?

Kto go w ogóle pisał?
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia
Kontaktovat uživatele:

Re: Nonsensopedia o Original War

Post od Serpent »

* Jako jedyny typ gracza chętnie atakuje piechotą. /// A skąd niby wzięło się pojęcie noob rush ? :P

* Kiedy wróg ma bazę na górce bądź używa broni dalekiego zasięgu, bierze snajperów i radar (Amerykanie), Ludzi z moździerzem i radar (Arabowie) bądź Ludzi z bazooką, wysyła najszybszego / najwytrzymalszego, lokalizuje najbliższe budowle i niszczy je atakiem lądowym (Rosjanie) /// Jasne,chyba że ma rozwalić 1 słaba wieżyczkę ,anie dobrze ufortyfikowaną bazę lol

* Gdy gra Rosjanami, nie buduje fortyfikacji. /// Ta,a ja jestem Barcak Obama :)

* Gdy gra Amerykanami, buduje bombę S/A, zostawia ją w widocznym miejscu, a następnie zostawia 1-3 snajperów, aby jej pilnowali. Wybija w ten sposób większość żołnierzy przeciwników. /// Chyba grając FS,każdy broni swej bomby jak oka w głowie :lol:

*Uważa, że balista, ze względu na dużo luf jest dobrą bronią. /// Balistą można zabić 1 strzałem wystarczy wycelować :?

*Buduje spalinowe poduszkowce i pływa nimi. /// Jak wspomniał Backero,poduszkowce latają a nie pływają :lol:

*Jego zwiadowca zostaje zabity przez tygrysa, zanim dojdzie do wrogiej bazy. /// Zwiadowcy to najczęściej żołnierze ,a w grze mało sie aż tak agresywnych zwierząt żęby atakować uzbrojonych ludzi

*Zbuduje niezwykle rozbudowaną bazę – potrafi zbudować max. ręczną wieżyczkę z karabinem maszynowym/balistą (zależy od narodowości). /// Joł jeszcze nie widziałem żeby newbie instalowali balisty na wieżach ;p

*Jest max w 11 (10 w przypadku kampanii rosyjskiej) misji. /// ...

*Wybawienie / Najgorszy przeciwnik nooba (niepotrzebne skreślić). Teoretycznie najbardziej wypasiona profesja ze względu na atak lądowy, rakiety teleportacyjne i czasowe oraz kozacki pancerz. Praktycznie – zanim dojdzie, gdzie miał dojść, rozwali go snajper bądź karabin Gatlinga. /// Karabin Gatlinga ma mały zasięg więc to bazoką poradzi sobie z nim bez problemów
Napisałem tu kilka swoich uwag,bardzo dobrze ze Backero poruszył ten temat gdyż artykuł jest nie dopracowany i wygląda jakby pisał go noob(bez urazy) :mrgreen:
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Anarchy
Site Moderator
Chad

Post od Anarchy »

Swoją drogą, to ten artykuł już ma z 5 lat.. A poduszki latają po wodzie;P
Ghost
Soldier level 5
Soldier level 5

Post od Ghost »

Przejrzałem to dość ogolnie(bo cale czytac to bUl glowy...)
I szczerze powiem, ze to jedna wielka żenada...... chociażby to.. :
(...)aż paliwo zaczęło się kończyć. Dopiero, gdy znaleźli Syberyt... Ten minerał mógł zasilić cały świat na miliony lat. Jak zawsze, był jakiś haczyk. Syberyt znajdował się na terytorium Rosjan. Dlatego grupa ludzi przeniosła się w przeszłość(...)
Skoro skonczylo im sie paliwo to jak mogli sie przenies do przeszlosci po nastepna porcje ?
Kompletna niedorzecznosc, choc domyslam sie ze to bylo ironiczne, ale nie wzbudzilo we mnie absolutnie żadnego śmiechu....

Myślę, że szło by to przerobić na realne i śmieszne, bo prawdziwego śmiechu w ow nie brakuje ;)
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North
Kontaktovat uživatele:

Post od Antitheus »

W sumie kto ma chęci mógłby poprawić artykuł. Ja mam na nonsensopedię chyba bana, bo kiedyś edytowałem bodajże artykuł 'Falcon' i wpisałem 'faja'. Za leniwy jestem aby sprawdzić czy już mogę pisać.
Xero Rozbójca
Soldier level 6
Soldier level 6

Post od Xero Rozbójca »

Ja tam uśmiałem się nieźle przy czytaniu tego artykułu(jak i innych na nonsensopedii).
Autor specjalnie pisał takie brednie...
*Buduje spalinowe poduszkowce i pływa nimi. //Pływa a nie lata, czaicie? -_-
A z resztą, to woda zaleje mu silnik xD

* Gdy gra Rosjanami, nie buduje fortyfikacji. // pr0 noob ^^

*Jego zwiadowca zostaje zabity przez tygrysa, zanim dojdzie do wrogiej bazy. // Jak się chodzi inżynierem jako zwiad, to ja się nie dziwię :o

*Uważa, że balista, ze względu na dużo luf jest dobrą bronią. // Autorowi chodziło o balistę w starciu z pojazdami/budynkami :)

- 7 minut od rozpoczęcia gry ma świetnie prosperującą bazę, a po 12 minutach 3 bomby S/A. //3 bomby? chyba na kodach, albo na jakis kosmicznych ustawieniach, zakładając więc, że to nie NW, "mistrz" będzie predzej zajmował się innymi sprawami
//W końcu to pr0 ^^ , dla niego wszystko jest możliwe...

- Testuje ograniczoną amunicję na drzewach. //Testuję tylko po to, aby sprawdzić, ile hp im zabiorę xD
"Osoby, stawiające więcej niż trzy znaki interpunkcyjne obok siebie, mają problemy ze zdrowiem psychicznym."

Image
Odpovědět