Nitek wrote:Skoro wydajesz moda to powinieneś przygotować się na krytykę. Bodajże na tym forum niedawno ktoś napisał, że krytycy filmowi też filmów nie tworzą.Serpent wrote:Hmm, twój mod jest lepszy... ale chwila, ty nie zrobiłeś moda.sAtUrNo wrote:Mod szczerze mówiąc jest słaby. Ale zawsze liczą się chęci...
Teraz czas na moją opinię. Sam nie lubię grać w mody, dlatego mam ogromne wymagania, których nawet moje skromne "mody" nie spełniają. Niektórzy może lubią rzeczy, których ja osobiście nie trawię (ale o tym później). Póki co jestem w trakcie drugiej misji, może kiedyś znajdę wenę i skończę moda.
Ogólnie:
Dialogi są bardzo słabe. Najgorsza jest interpunkcja, a w zasadzie jej brak. Dodatkowo polscy żołnierze mają amerykańskie nazwiska. UI w zarówno w głównym menu jak i w grze jest paskudne (oryginalne menu główne też jest paskudne - piszę tak, żeby Cię trochę pocieszyć).
1. Misja:
Zaczyna się tragicznym filmikiem. Gorzej tego zrobić się nie dało. Później jest już lepiej. Mamy mazury, mamy sporo jeziorek i mapę "płaską jak dwunastolatka". Nie ma niestety żadnego tła wczytywania misji oprócz standardowych okienek na datę, miejsce i opis misji. WSZĘDZIE jest równa trawa, rozstawienie drzew (szczególnie przy bazie z kopertą) zwala z nóg (w sensie negatywnym). Jest to misja typowo "albo idziesz dobrą drogą, albo wczytujesz po raz kolejny grę" - zupełnie nie trafia w mój gust i pewnie wielu innym osobom ciągłe zapisywanie i wczytywanie gry za bardzo nie brzmi interesująco. Mogłeś dać większy region przy laboratorium, bo trzeba podejść pod samo wejście, na konkretny hex. Możesz też skończyć ten wątek w momencie, gdy zobaczymy labo. Jeżeli chodzi o plusy: misja jest pomysłowa i dobrze wykonana.
2. Misja:
Znów błędy napisane wyżej. Mamy misję typu "szukanie igły w stogu siana". Osobiście nie lubię, gdy nie ma sprecyzowanych zadań. Na początku znalazłem dźwig w bazie wschodniej. Poszedłem, wziąłem go i... nie mogłem wybudować składu. W końcu zmieniłem się w inżyniera w bazie środkowej (która powinna się nazywać centralną imho) i poszedłem budować moją świetną bazę. Niestety wcześniej przestawiłem komory i tam, gdzie miałem wybudować skład, nie było już miejsca i komenda nie została wykonana - ja zostałem bez składu, którego nadal nie mogłem budować. Powinieneś dodać kilka triggerów, dzięki którym Serp wsiądzie do komory, przestawi ją i znów będzie próbować budować. Jeżeli sytuacja się powtórzy - zrobi to samo z drugą komorą.
W pierwszej misji trzeba podejść do jednych koszar w bazie południowej i wziąć "papiery przewozowe" , później podejść do Piotrasa i zgodzić się na popilnowanie ciężarówki , wtedy ją sobie pożyczamy (należy zrobić to zanim Luffy zgarnie komorę) i jedziemy drogą do labo (nikt nam nic nie zrobi) , zatrzyma nas pewien gościu i porosi o hasło , które dzięki papierom przewozowym znamy.Na jazdę do laboratorium i spowrotem powinno starczyć na styk paliwa.
W drugiej ja od razu poszedłem do bazy środkowej , tylko że przy pierwszym podejściu jak wróciłem , to Serpent nie zaczął budować skladu (pewnie coś kliknąłem).
Sory ,że ułatwiam graczom przechodzenie tego , ale nie mogłem się powstrzymać.