Witam i przedstawiam moją propozycje dla następnego patcha do original war (1.11?).
Ta opcja może nie aż tak potrzebna lecz jednak przydała by się... informowała by ona na jakiej wersji jest postawiony serwer.
Gdzie takie coś można było by wstawić? a no przed nazwą serwera, na przykład tu:
When your client asks the Master Server for a list of games it sends the Protocol number and the Master Server sends back a list of games which are using the same Protocol number. While its technicaly possible for different versions to use the same Protocol number (1.11 beta was using the same number until recently), when versions are released i generaly increase the protocol number.
So there isn't rearly any need to display the games version before its name.
To powinien być wymóg chyba każdego serwera (nie tylko OW). Na dzień dzisiejszy chyba nadal nie ma wymogów ujednolicenia wersji gry między graczami. Mogę się mylić bo na multi grałem tylko kilka razy (kiedy GameSpy jeszcze funkcjonował).
Co do wyświetlania numeru wersji to tak jak pisał Stucuk raczej nie ma takiej potrzeby (serwer nie powinien informować 'zwykłych' graczy o technikaliach).
Jakskomiksu hat geschrieben: ↑Di Dez 13, 2022 3:32 pm
To powinien być wymóg chyba każdego serwera (nie tylko OW). Na dzień dzisiejszy chyba nadal nie ma wymogów ujednolicenia wersji gry między graczami. Mogę się mylić bo na multi grałem tylko kilka razy (kiedy GameSpy jeszcze funkcjonował).
Co do wyświetlania numeru wersji to tak jak pisał Stucuk raczej nie ma takiej potrzeby (serwer nie powinien informować 'zwykłych' graczy o technikaliach).
Kurde, nie chce być niemiły, ale takie odkopywanie stareńkich tematów bez wiedzy jest zwyczajnie nietaktowne. Od dawna już jest pokazana wersja na jakiej stoi serwer i trzeba mieć tą samą wersję.
Dzięki za sprostowanie. To tylko ja staram się nadrobić zaległości i przeglądam archiwa. Proszę nie traktować tego jako chęć nabicia licznika postów po prostu pomyślałem, że udzielę się w wątkach które poniekąd nie zostały zamknięte.