Prace ruszyły, chociaż szczerze mówiąc dalsze misje wymagają coraz bardziej skomplikowanych kodów. Ja Gothuka nie moge wykorzystywac cały czas - wiadomo, chłop rob to za free z czystej chęci czystej pomocy (a robi to dobrze), a moje umiejętności modowania są elementarne - tzn potrafię napisac działjące kody ale wymiękam przy o wiele bardziej skomplikowanych (które z resztą w większości zdają się nie działać mimo że poprawnie napsize je Gothuk). Więc w przyszłosci moda będzie tzreba zgrać dobrą ekipe i po prostu podzielić się zadaniami. (o ile będą chętni - niedobitki z PMT mogą się wykazać

)
Póki co stoję na kodzie, który powinien grać tak:
Code: Select all
Jeśli podejdziesz na określoną odległość DOWOLNYM naukowcem, jednostka o idencie Behemoth1 zmienia stronę z 4 na powiedzmy 7.
Gothuk wypracował taki kod: (edytor nie znajduje w nim błędu,a le mimo to nie zaskakuje)
Code: Select all
xport Behemoth1;
Starting
Begin
uc_side=4;
uc_nation=3;
vc_chassis=25;
behemoth1=createvehicle;
PlaceunitXY(behemoth1,21,21,false);
End;
every 0$0.1 do
var naukowcy, nauk_temp;
begin
naukowcy = FilterAllUnits([[f_side,1],[f_class,4]]);
for nauk_temp in naukowcy do
if GetDistUnits(Behemoth1, nauk_temp) < 5 then
begin setside(Behemoth1, 1); exit; end;
end;
Prosze o sprawdzone i działające kody - jeśli ktoś podjąłby się zadania ;] umieszczę go za to w dziala podziękowania lub też zaproponuje dalsza wspołpracę.
no i na koniec pragnę przedstawić nowy design strony Moda Gsa Wars, mam nadzieję że przypadnie wam do gustu: