Antitheus wrote:
2. Damn, to ja na starym patchu działam - w necie dostępny tylko 1.12. Nawet jak nie spotkasz Franka powinien pojawić się przy rozdaniu ekspa (albo tak mi się wydaje). Tak czy siak, w późniejszych misjach i tak większość postaci dostaje boosta.
Machłem się z wersją ściągłem z torentów z paczem 1.12.2
Antitheus wrote:
Naginając mechanikę misji trzeba liczyć się z tym, że nie wszystko będzie działało płynnie

Altar nie przewidział stopnia pomysłowości graczy.
Ja właśnie tego nie mogę ogarnąć tworzysz grę to przewidujesz wszystkie możliwości a robisz nie wiadomo co i gra, która na prezentacji wygląda na beta wychodzi oficjalnie tydzień później, brak hajsu, czasu?, ale upadające studnio musi zrobić co może. Dla odmiany firma produkująca fallouta anulowała 3 prawie ukończone gry a czemu to nit nie wie, w 1 i 2 było też mnóstwo rzeczy nieskończonych, ja bez modów itd. 2 kończyłem na 100% w 3 miechy.
Antitheus wrote:Zostaw sobie jakieś jednostki przy wjazdach do ruskiej bazy (np radary) to zobaczysz, że od czasu do czasu zmierzali tam będą żołnierze.
Jak do ruskiej bazy to ok, boś pisał ,że respią się ruscy w mojej
Antitheus wrote:
Wystarczy strzelić do swoich towarzyszy w pierwszych misjach lub nie wykonać rozkazów Powella np w ostatniej misji. Bardziej ciekawe jest alternatywne zakończenie gry, gdy nie wejdzie się do Eon'a.
Tak ja akurat od samego początku kombinowałem jak leci strzelałem do ferguson do budynków i sikorskiego poniosło sąd to nie był zostawili mi 1hp i wyjebali z armii. Sądem mi grozili jak strzelałem do arabów w misji z bazą epsilon czy cywil czy żołnierz czy baza zawsze o cywilach gadał, ale w tej samej misji syberytem zajmowałem się na koniec, bo nie pamiętam czy tu był jakiś limit, mimo to nie zaznaczyło mi w celach opracowanie AI i snajperek, mimo że wieże były automatyczne i kilku snajperów w koszarach. No, ale powinno, skoro makmilan gada o ataku ruskich a araby przecie zaatakowali bazę w 21 wieku, co to aneksje ruscy robią?
Mnie rozwala instrukcja wyboru przy łowy na lisa 1 zapytanie co robić, gdy przeprawa jest broniona, idę do drugiej 3 czołgi drugie zapytanie fajnie pięknie Ale ostatnia linia obrony była za dobra na blitzkrieg i chyba będę musiał zlurować te czołgi. Bo sorry na czołg sterowany przez komputer wystarczą 2 strzały z manuelnego ciężkiego działa.
Pomijając ,że donaldson orgazmuje jak się czołgi pojawiają "pod bazą", której nie wybudowałem 3 te same dialogi przy 3 falach warpów.
Frank od czasu 3 misji 2 zwiadu nic ciekawego raczej nie wyczai poza planami tukaczewskiego
Wóz tylko znalazłem jeden na początku i drugi był w bazie wszystkie inne patrole to ludzie.
W sumie co mi się przypomniało
1 misja am zakosiłem czołg zabiłem kierowcę a w 2 albo 3 ten sam kierowca sobie żył do czasu gdy go dojechałem... ...znowu.
w 3 misji andy ponownie gada ,że jego odział rozproszyli ruscy
Antitheus wrote: Nawet jak nie spotkasz Franka powinien pojawić się przy rozdaniu ekspa (albo tak mi się wydaje). Tak czy siak, w późniejszych misjach i tak większość postaci dostaje boosta.
Dobre i tyle ,że jak lucy nie bierzesz a ma ten 4 poziom to dalej się boostuje na innych frontach przez co nie gramy potem pi**ą , sprawdzałem frank się pojawia na rozdawaniu ale i tak dużo stracił będąc niewidzialnym.