Clan Base-propozycje.
- Lesio
- Community Veteran
Clan Base-propozycje.
Jako, ze ostatni Jerzy zagoscil na ms'ie i stwierdzil ze jednak zrobi cb. Wypisujcie tutaj wasze propozycje czego ewentualnie oczekiwali byscie w CB, a Jerzy z tego co mowil postara sie spelnic nasze zyczenia.
Ja proponuje dodac do CB, SW jako taka dodatkowa zasade, poniewaz cieszy sie ona duzym powodzeniem.
Ja proponuje dodac do CB, SW jako taka dodatkowa zasade, poniewaz cieszy sie ona duzym powodzeniem.
- Serpent
- Soldier level 10
Re: Clan Base-propozycje.
Dobry pomysł z tym SW ,ja dodał bym też hc 

Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
- Backero
- Community Veteran
1. Ranking klanow na postawie osiagniec czlonkow
2. Ranking uwzgledniajacy grane nacje
3. Jakies za****ste ikonki rangi ^^
Nie wiem jakie mozliwosci ma takie CB oraz na czym to polega. Jednak kiedys widzialem tego typu rankingi w innej grze.
2. Ranking uwzgledniajacy grane nacje
3. Jakies za****ste ikonki rangi ^^
Nie wiem jakie mozliwosci ma takie CB oraz na czym to polega. Jednak kiedys widzialem tego typu rankingi w innej grze.
- Antitheus
- Kung Führer
- Ranking klanów liczony za pomocą mediany, zamiast średniej
- 1 ip - jedno konto
- punkty z walki wygranej =\= punktom z walki przegranej.
- 1 ip - jedno konto
- punkty z walki wygranej =\= punktom z walki przegranej.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
- torba12345
- Soldier level 4
tak tyklo ja kktos jest noobem i gra dla jaja taki ranking mu na h**a xd
Zawsze Nielegalnie
- Gothuk
- Site Administrator
a co z ludzmi np. w sieci osiedlowej?Antitheus a écrit :- 1 ip - jedno konto
1 konto na 10 osob? -.-
a z drugiej strony, uzytkownicy ze zmiennym ip moga zakladac X kont ...
tu potrzeba innych zabezpieczen.
- Antitheus
- Kung Führer
masz jakis pomysł?
Może potwierdznie nr tel? wątpie aby było proste do zainstalowania.
Może potwierdznie nr tel? wątpie aby było proste do zainstalowania.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
- YuriStriatov
- Site Administrator
Sorry ale jesli chodzi o konta do smerfowania to niestety nie da sie przed tym zabezpieczyc... ofcoz mozna robic odjazdy rodzaju sprawdzanie IP i hosta, tylko po co jak smurf sobie zalozy proxy i po zabawie ze juz pomijajac ze tak jak Got powiedzial jest problem z kablowkami i neosiami.
Jedyny sposob w jaki bedzie mozna te rzeczy kontrolowac to miec ekipe moderatorow ktora bedzie obserwowac czy jakichs jazd nie ma. Innego wyjscia nie ma, chocbym sie zesral to automatycznie sie nie wylapie takich ludzi. I w tym lezy w sumie najwiekszy problem, bo musze dorobic panel admina dla nich i wogole nie ma dyskusji na ten temat niestety bo jak zauwazylismy przy pierwszym wydaniu CB od razu sie znalazlo smerfow i czitow na nim (czech co gral sam ze soba zeby zrobic sie na poczatku listy).
No i ofcoz jest tez do obgadania regulamin. Czy np. bedziemy sie smerfami interesowac tak wogole czy nie? Mowiac o smerfach chodzi mi o graczy robiacych sobie kilka kont zeby grac z n00bami bez wysokich punktow.
Jedyny sposob w jaki bedzie mozna te rzeczy kontrolowac to miec ekipe moderatorow ktora bedzie obserwowac czy jakichs jazd nie ma. Innego wyjscia nie ma, chocbym sie zesral to automatycznie sie nie wylapie takich ludzi. I w tym lezy w sumie najwiekszy problem, bo musze dorobic panel admina dla nich i wogole nie ma dyskusji na ten temat niestety bo jak zauwazylismy przy pierwszym wydaniu CB od razu sie znalazlo smerfow i czitow na nim (czech co gral sam ze soba zeby zrobic sie na poczatku listy).
No i ofcoz jest tez do obgadania regulamin. Czy np. bedziemy sie smerfami interesowac tak wogole czy nie? Mowiac o smerfach chodzi mi o graczy robiacych sobie kilka kont zeby grac z n00bami bez wysokich punktow.
- Gothuk
- Site Administrator
ostatecznie mozna zrobic tak jak anti napisal, smsy za 1,22zl i autoryzacje otrzymanych kodow w systemie cb.
ale sadze ze nie wyszstkim by sie chcialo zaplacic taka sume xD.
ale sadze ze nie wyszstkim by sie chcialo zaplacic taka sume xD.
- YuriStriatov
- Site Administrator
- Antitheus
- Kung Führer
No w sumie gdyby się wyhaczyło takiego, który nabija nieuczciwie punkty lub ustawia walki to zerowanie pkt, w razie kontynuacji procederu - ban. Przydał by się panel który pokazywałby kto z kim grał. wtedy by było wszystko jasne. I oczywiście panel byłby do wglądu społeczności OW (publiczny), żeby tacy delikwenci się wstydzili tak noobastycznego zachowania 

- Incantatoris
- Soldier level 6
Można to zrobić jeszcze inaczej, bez takie moderowania. OW mogłoby pobierać więcej danych zamiast IP, np. nazwę komputera, procesor, kartę graficzną etc. To by wykluczyło korzystanie z więcej kont na jednym komputerze. Wyprzedzę wasze odpowiedzi, że "co będzie jak ktoś zmieni system". Oczywiście moderowanie tego i tak będzie niezbędne, ale przy tym będzie mniej pracy, niż przy pilnowaniu kto z kim grał, kiedy i z jakiego ip. Przy takiej liczbie graczy (około 50 osób), to średnio co dwa tygodnie na rok, ktoś zmieniłby podzespół albo sformatował system. Po takich zmianach, wystarczyłoby powiadomić kogoś za to odpowiedzialnego, który usunąłby stary wpis, a dodał nowy. Taki system jest stosowany w (nie)lubianych i znanych dla graczy w zabezpieczniach przeciw piratom
- YuriStriatov
- Site Administrator
Dobra, tylko ze raz tak sie nie da przez przegladarke, bo przegladarki takich danych nie sla w internet, a dwa ze wszystko co przegladarka sle mozna podrobic bez wiekszego problemu. Jesli chodzi o sprawy bezpiecznosciowe to wg. mnie najlepszym pomyslem jest ekipa moderatorow i przejrzysty interfejs do moderacji. Po czym najprosciej jest straszyc ludzi banem itd. bo jak sobie ponabijaja punkty to sie beda bali je potem stracic.
I tak cb nigdy nie powstanie
- Incantatoris
- Soldier level 6
...albo przestaną grać z CB. Original War i tak ma mało ludzi, a banowanie jeszcze zmniejszy frekwencje. Ile teraz gra przez sieć? 60 osób? Może trochę więcej albo też i mniej. Przy tym co zaproponowałem, nie byłoby trzeba wprowadzić dużego nadzoru oraz mniej oszustów by przeszło przez zabezpieczenie.
btw. Miałem na myśli, że autoryzacja odbywałaby się przez Origianl War, a nie przez przeglądarke. To OW by pobierało takie dane i wysyłałoby do bazy. Mam tylko bardzo ogólne pojęcie na tym, ale jeżeli pisześ, iż wszystko co śle przeglądarka, moża podrobić to chyba z OW nie byłoby takiego problemu, czyż nie? Gra sprawdzałaby podczas pierwszego logowania (rejestracja na stronie) czy jest już taki nick i komputer są w bazie. Jeżeli tak, to fałszywe konto zostawałoby natychmiast usunięte. W przypadku zmiany OS (każda zmiana podzespołu = reinstalacja systemu), trzeba byłoby napisać do admina, któryby usunął stary wpis o komputerze. Jeżeli byś chciał się potrudzić, to możnaby zrobić możliwość własnej kasacji danych, tzn. na stronie, za pomocą ID i hasła usunąć stary wpis, a póżniej już normalnie się zalogować i CB ponownie pobrało i zarejestrowało komputer.
No ale to już twoja decyzja, ja tylko dałem pomysł. Być może lepiej będzie po twojemu - jak już wspomniałem, mam bardzo ogólne pojęcie na ten temat i nie wiem nawet ile czasu by zajeło takie coś.
Dobrze, że forum znow funkcjonuje
btw. Miałem na myśli, że autoryzacja odbywałaby się przez Origianl War, a nie przez przeglądarke. To OW by pobierało takie dane i wysyłałoby do bazy. Mam tylko bardzo ogólne pojęcie na tym, ale jeżeli pisześ, iż wszystko co śle przeglądarka, moża podrobić to chyba z OW nie byłoby takiego problemu, czyż nie? Gra sprawdzałaby podczas pierwszego logowania (rejestracja na stronie) czy jest już taki nick i komputer są w bazie. Jeżeli tak, to fałszywe konto zostawałoby natychmiast usunięte. W przypadku zmiany OS (każda zmiana podzespołu = reinstalacja systemu), trzeba byłoby napisać do admina, któryby usunął stary wpis o komputerze. Jeżeli byś chciał się potrudzić, to możnaby zrobić możliwość własnej kasacji danych, tzn. na stronie, za pomocą ID i hasła usunąć stary wpis, a póżniej już normalnie się zalogować i CB ponownie pobrało i zarejestrowało komputer.
No ale to już twoja decyzja, ja tylko dałem pomysł. Być może lepiej będzie po twojemu - jak już wspomniałem, mam bardzo ogólne pojęcie na ten temat i nie wiem nawet ile czasu by zajeło takie coś.
Dobrze, że forum znow funkcjonuje