[Ankieta] Bany za rażące błędy ortograficzne.

Wszystko o graniu w OW w sieci.

Czy zgadzasz się na wprowadzenie anty-debilnego systemu prewencji?

Poll ended at Sat Dec 18, 2010 5:52 pm

Tak, zgadzam się.
18
67%
Nie, nie zgadzam się.
9
33%

Total votes: 27

*Matrix*
Soldier level 5
Soldier level 5

Re: [Ankieta] Bany za rażące błędy ortograficzne.

Post by *Matrix* »

@Royson wez nie offtopuj tematu, gdyz to co piszesz nie ma nic wspolnego z tematem...

A co do ankiety to nie ktorzy sa na tak a popelniaja nieraz takie bledy ze sami sobie zaszkodza ^^
czlowieku jak jestes bez winy rzuc w siebie kamien... :)

Image
Image
Image

Zobaczymy jaki pomaranczowy koles do mnie napisze jako 1 :)
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by RoysoN »

OK, sory. Kto wg Ciebie z będących na tak popełnia błędy ort.?
Lecimy z tematem!
DrCzurak
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by DrCzurak »

RoysoN wrote:OK, sory. Kto wg Ciebie z będących na tak popełnia błędy ort.?
Mi się zda"rz"a ico p"ż"yjacielu?

Prawie każdemu zdarza się popełnic błąd ortograficzny, a przez taką pomyłkę straci możliwośc pisania na czacie.. bardzo inteligentne.. Ten czat miał raczej służyc graczom, a nie ortografii.

Przykładowo dyslektyk który wchodzi na original-war od razu jest wykluczony z czatu.
Jeden gracz mniej, paru zrazi się na starcie do otrzymanego kicka/bana.

Bardzo wspaniały sposób na rozwijanie sceny.

Chyba lepiej gdy nawet analfabeta będzie reklamował grę? Niech walą te błędy, prędzej czy później pisac się nauczą. - to moje zdanie. Mała proźba, niech Mari lub pankto nie interpretuje mojego posta, bo piszecie filozofie których nie chce mi się później komentowac.
" Przetrwa tylko ten, o nerwach stalowych "
pijanymis
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by pijanymis »

To co dawać tylko wkurwiającym błędnie piszącym?? Zgadzam się każdy robi błędy ortograficzne czasem nawet adminom się zdarza ale są osoby które po prostu wkurzają tym np taki mcmilan czy ben cały klan STB w zasadzie więc takim trzeba dawać kicki upomnienia czy coś tam jeszcze bo my ich uczyć pisać nie będziemy to obowiązek szkoły i rodziców.Mnie pisać poprawnie Gothuk nauczył bo robiłem sporo błędów ale on uczyć każdego nie będzie :)
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by RoysoN »

To my w zasadzie nauczymy ich pisać :mrgreen: Jak dostaną kilka kicków to w końcu zajrzą do słownika. Zgadzam się z opinią powyżej: na jakieś drobne błędy, literówki można przymknąć oko, ale np.: "po co ty mi to muwisz", "ok, pszemysle to", albo "wogule". "W ogóle" ja napisałem ostatnio źle(tzn razem). Ale Goth mnie poprawił i teraz nie mam wątpliwości;) Człowiek uczy się przez całe życie, ale żeby w wieku powiedzmy 16 lat popełniać rażące błędy ort.?

PS: Chcesz, żeby gracze OW mieli taką samą opinię co na przykład gracze Tibii? "OMGF LOLZ! ten noob mi wyskoczyl i zabil mi mojego postacia! zalll"
Lecimy z tematem!
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North

Post by Antitheus »

Matko, jacy wy jesteście ograniczeni.
to oczywiste, że każdy robi błędy. Nawet ja, nawet profesor Miodek. Wbić wam mam do pustych łbów, że tu nie chodzi o ścisłe trzymanie się ortografii np ban za napisanie "na prawdę" zamiast "naprawdę"? Ustawilibyśmy w bocie reagowanie na pewne zwroty, które są plagą naszego irca "som, załurz" i tym podobne. Na początek bot będzie pisał, że popełniają karygodne błędy ortograficzne , po trzech takich sytuacjach ich kicknie albo zbanuje na godzinkę.
To nie jest tak jak mówi największy chodzący deb***zm naszej sceny, że dostaniecie bana za brak przecinka, literówkę czy nie zaczęcie zdania od wielkiej litery. Na taki pomysł wpaść może tylko de**l jego pokroju a powielać tą myśl mogą tylko i wyłącznie ludzie którzy mają trzecie stadium upośledzenia umysłowego.

Zanim napiszecie jakikolwiek post to naprawdę proszę was, zastanówcie się nad tym co chcecie w nim umieścić. Za napisanie kolejnego deb***zmu nie ma żadnych kar [no chyba że podchodzi to pod trolling] lecz obniża to poziom waszego wizerunku w oczach pozostałych.

Btw, jeśli znów przeczytam w jakimś poście "ban za to że ktoś nieumyślnie dał orta lub postawił literke w złym miejscu" to uznam to za trolling. Po przeczytaniu tego dosadnego wywodu powinniście raz na zawsze wbić sobie do głów o co tu chodzi. Nie moim pomysłem jest inicjatywa karania za umniejszanie polskim zasadom pisowni, jednak czytając wasze posty mam nadzieję, że wkrótce wejdą bany również za deb***zm.
*Matrix*
Soldier level 5
Soldier level 5

Post by *Matrix* »

W tym co pomek napisal znajduje sie jakas prawda...
*Royson jak przepraszasz to napisz to przynajmniej poprawnie, albo napisz po polsku...
Ten ktory popelnia ten wie, nie jestem od tego zeby ich tu wypisywac, gdyz kazdy moze glosowac jak chce...

// Pomek został zbanowany na miesiąc za łamanie regulaminu, obrazy i offtopic. wiec Matrixie, zapewne ma rację. follow your leader.
czlowieku jak jestes bez winy rzuc w siebie kamien... :)

Image
Image
Image

Zobaczymy jaki pomaranczowy koles do mnie napisze jako 1 :)
Ayudame
Soldier level 1
Soldier level 1

Post by Ayudame »

Każdy Musiał Kiedyś Popełnić Błąd :D
Z Czasem Raczej się nauczą pisać jak ludzie więc to nie ma sensu.
Pozbędziemy Się Niektórych Graczy OW takim sposobem.
Niektórzy Sądzą Że to Wkurzające a niektórzy że zabawne więc najlepiej zostawmy jak jest. :wink:
Ozi
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by Ozi »

jak kogos to wkurza to niech wyjdzie albo to ingoruje :)
Proszę o szacunek w stosunku do mojej osoby :)
Pozdrawiam wszystkich
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by RoysoN »

Ten, kto wejdzie na forum, przecie będzie znał zasady jakie na nim obowiązują. Jeśli będą wiedzieli za co zostali wywaleni/zbanowani to nie zrażą się - więc spokojnie.
A tak w ogóle takimi metodami zmniejszamy liczbę analfabetów w kraju, co mi się podoba.
Jeśli będziemy na to patrzyli z przymrużeniem oka to kraj pójdzie dalej w stronę dna...
Lecimy z tematem!
ElPolaKo
Soldier level 0
Soldier level 0

Post by ElPolaKo »

hahaha wy to dopiero macie pomysly

// Post nic nie wnosi do tematu - radzę w przyszłości się tego wystrzegać bo może skończyć się ostrzeżeniem.
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by RoysoN »

Przepraszam - nie kraj, tylko jego społeczeństwo, ale chyba wszyscy wiedzą o co mi chodzi.
Więc reasumując i rozwiewając wątpliwości:
Demonstracja omówionego w temacie systemu:
Domyślny joined to lobby
Domyślny: siema jestem tu nowy hcecie zagrać?
--1 ostrzeżenie za błąd (hcecie)
Domyślny: sory za popełnie błendu
--2 ostrzeżenie za błąd (błendu)
Domyślny: pszeciez dobrze pisze!
--3 ostrzeżenie za błąd (pszecież)
Domyślny kicked from lobby
Domyślny joined to lobby

Więc sami widzicie, że to by tylko mogło pomóc. Jeśli koleś będzie wiedział, gdzie błąd popełnił to będzie na następny raz uważał.

-------------------------------------------------------------

Prędzej, czy później nauczą się pisać.
Otóż dopóki nikt im nie pokaże poprawnej pisowni to nie nauczą się nigdy.

To nie ma sensu!
Jeśli ludzie będą widzieli błędy ortograficzne tam popełnione i całe grono osób podchodzących neutralnie. Do tego to niedługo filmiki z ułomnymi dziećmi będą się nazywać "dzieci owara" xD

O Boże, o matko, o Jezu! A co będzie, jeśli zrobię literówkę, nie postawię przecinka lub nie zacznę zdania z dużej litery?
Porządku będzie pilnować BOT, który nie będzie pilnować czy piszecie poprawnie znak w znak, ale najgorsze błędy typu "som"(zamiast "są") będą wychwytywane. A jeśli pechowo Ci się zdarzy 3 razy zrobić taką literówkę no to... trudno. Wywali Cię, ale możesz przecież jeszcze raz wejść.

-------------------------------------------------------------------------------

Więc po tej całej dyskusji i jej podsumowaniu: co sądzicie?
Lecimy z tematem!
pijanymis
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by pijanymis »

Sądzę że jesteś nieźle porypany :p a jeżeli OW miało by się stać drugą tibią gdzie dzieci neo tak piszą to to jest jedyne rozwiązanie żeby temu zapobiec.
Można powiedzieć antykoncepcja wskazana.
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post by RoysoN »

pijanymis wrote:Sądzę że jesteś nieźle porypany :p a jeżeli OW miało by się stać drugą tibią gdzie dzieci neo tak piszą to to jest jedyne rozwiązanie żeby temu zapobiec.
Można powiedzieć antykoncepcja wskazana.
Widzę, że zaczynamy się dogadywać - o to chodzi. A, że porypany jestem to wiem, lekarz to samo stwierdził jak się rodziłem :mrgreen:

Nikt więcej nie ma opinii na ten temat?
Lecimy z tematem!
Gwrhkhsh
Soldier level 6
Soldier level 6

Post by Gwrhkhsh »

W gruncie rzeczy to nie wiem, który id**ta wymyślił, że za każdą literówkę jest ban. Przecież jest wyraźnie napisane w pierwszym poście, że moim pomysłem jest zrobienie listy. Listy zawierającej najbardziej wkurwiające błędy. I nic poza tym. Jak wy sobie, pajace, wyobrażacie zaprogramowanie bota na wyłapywanie literówek? Nie jestem tutaj ekspertem, ale z tego co wiem, to trzeba by mu każdą jedną możliwą zaprogramować. Proponuję, żeby Matrix się tym zajął.

Przed każdym kolejnym postem przeczytaj temat. I jeszcze raz, i jeszcze jeden - aż nie zrozumiesz.
Post Reply