Wycofanie mechów 90k expa na 10. poziom
Wycofanie mechów 90k expa na 10. poziom
Planuję usunąć możliwość dostania mechaników, którzy potrzebują 90K expa, żeby dostać 10. poziom. Jeżeli wygra "TAK" to każdy mech będzie potrzebował 150K do 10., a we wszystkich innych profesjach 240K, tak samo z innymi ludźmi - główna profesja 150k, poboczne 240k (wyjątkiem będzie boss, który będzie miał 90k do 10. poziomu walki). Zrównoważy to grę, bo jak ktoś dostanie np. 5 mechów do expa, a druga strona jednego albo zero to wiadomo jak gra się potoczy (grałem tak z Antoniem i samymi ręcznymi go ro******em xD). Jeżeli ankieta wyjdzie na "NIE" to zrobię tak, że będzie np. po 2 mechów do expa, żeby było uczciwie. Tak samo ludzie z respa będą mieli do wszystkiego 240k na 10. poziom, bo teraz może nam spaść mech do expa :s
Ankieta będzie trwać 14 dni, po czym wprowadzę zmiany do moda.
Ankieta będzie trwać 14 dni, po czym wprowadzę zmiany do moda.
Last edited by Nitek on Sun Dec 26, 2010 6:24 pm, edited 1 time in total.
Re: Wycofanie mechów 90k expa na 10. poziom
Nie, Nitek.
Czaj ME. Na AB już wszyscy dostają identyczny zestaw ludków.
A jaki startowy exp mają?Radzio wrote:Nie, Nitek.
Losowy za każdym razem, ale taki sam.
w sumie to zalezy jak jest ustawione bo moze niby mechow nie masz pro za to naukowcow czy engow :p
mimo to wydaje mi sie jak narazie ze pomysl nitka jest lepszy ( radzio moglbys wiecej szczegołow napisac na jakiej zasadzie jest to zrobione :p
mimo to wydaje mi sie jak narazie ze pomysl nitka jest lepszy ( radzio moglbys wiecej szczegołow napisac na jakiej zasadzie jest to zrobione :p
Proszę o szacunek w stosunku do mojej osoby 
Pozdrawiam wszystkich

Pozdrawiam wszystkich
Z tego co Radzio napisał wynika, że jak gracz A dostanie 3 mechów do expa to tyle samo mechów dostanie gracz B. Jak gracz A dostanie 1 mecha, to gracz B dostanie również 1 mecha.
Dzisiaj grałem z Tomkiem 1vs1 i miał... 9 mechów do expa! Na szczęście grał rusem i aż tak przydatni dla nich nie są.
Dzisiaj grałem z Tomkiem 1vs1 i miał... 9 mechów do expa! Na szczęście grał rusem i aż tak przydatni dla nich nie są.
Prosty system. Pierwszemu graczowi tworzymy jednostki na bazie wygenerowanego przez grę ziarna z uwzględnieniem ustawień mapy. Każdą kolejną wsadzamy do zmiennej globalnej przechowującej ich parametry [tabela]. Następnie jednostkom każdego gracza odtwarzamy skille i statsy zgodnie z tabelą, a reszta (wygląd) losowo.Ozi wrote:w sumie to zalezy jak jest ustawione bo moze niby mechow nie masz pro za to naukowcow czy engow :p
- Incantatoris
- Soldier level 6
Proste.Radzio wrote:Prosty system. Pierwszemu graczowi tworzymy jednostki na bazie wygenerowanego przez grę ziarna z uwzględnieniem ustawień mapy. Każdą kolejną wsadzamy do zmiennej globalnej przechowującej ich parametry [tabela]. Następnie jednostkom każdego gracza odtwarzamy skille i statsy zgodnie z tabelą, a reszta (wygląd) losowo.Ozi wrote:w sumie to zalezy jak jest ustawione bo moze niby mechow nie masz pro za to naukowcow czy engow :p
- FreedomFighter
- Soldier level 3
Wez czlowieku sie ogarnij, no bez przesady, nie dotykaj lepiej nic, zostaw to tak, jak jest.

Sposób Radzia jest logiczny i moim zdaniem zupełnie rozwiązuje sprawę.
Moim zdaniem niech Nitek zrobi tak, jak napisał (czyli żeby mechów było po równo). W ten sposób szanse na wygraną powinny być wyrównane.

To jest mój sposób...Szulce wrote:Moim zdaniem niech Nitek zrobi tak, jak napisał (czyli żeby mechów było po równo). W ten sposób szanse na wygraną powinny być wyrównane.
Problem losowych poziomów żołnierzy rozwiązał już Radzio. Zostawmy tą kwestię i dogadajmy się czy zostawić ludzi z 90k expa na 10. poziom w ich specjalizacji, czy może dać jak teraz jest w ME (a raczej grzecznie poprosić Radzia i sobie go "zapożyczyć").
Sorry Radzio za pomyłkę
Ja już udzieliłem swego zdania na ten temat. Niech wypowiedzą się inni

Ja już udzieliłem swego zdania na ten temat. Niech wypowiedzą się inni

Dodałem możliwość zmiany głosu, tak na wszelki wypadek.