ZWW-zmiany

Wszystko o graniu w OW w sieci.
Lesio
Community Veteran
Community Veteran
Contactar:

ZWW-zmiany

Post por Lesio »

Zasady brzmią następująco:

Code: Select all

-wojna musi być rozgrywana na oficjalnych zasadach tj. tych znajdujących się na ow.necie plus CW
-każda wojna musi składać się z minimum 3 pojedynków, jeśli w 2 walkach był remis, w przeciwnym wypadku jeśli jeden klan wygrał już 2 rundy to 3 jest nie potrzebna
-każdy klan wybiera po jedną zasadę przy 3 pojedynkach a na trzeci pojedynek dwa klany ustalają zasadę wspólnie.
-klan musi liczyć minimum 4 członków (2x 2v2 + 1x 1v1)
-wojny mogą toczyć się na punkty, odpowiedni ranking już powstaje, ale również przed wojną w wypadku zatargu dwojga klanów można grać o rozwiązanie klanu
-Zakaz używania wszelkich programów do chatowania np. artmoney jeżeli ktoś złapany zostanie gdy cheatuje i zostanie to udowodnione np. utrata synchronizacji u graczy. Klan automatycznie przegrywa wojnę.
-Zakaz podawania się za innego gracza.
-Jeżeli komuś gra się dosyć długo wczytuje nie wolno usuwać gracza.
-Jeżeli u jakiegoś gracza wystąpi błąd udowodniony np. screenem należy powtórzyć walkę
-Klan złapany na szpiegowaniu zostaje automatycznie wykluczony
-Gracze, którzy dołączyli do klanu po wypowiedzeniu wojny nie mają prawa brać w niej udziału. To samo winno tyczyć się sojuszy
-Wynik wojny musi być udowodniony screenem!
Po pierwsze wyrzucił bym z nich ten zapis.

-wojny mogą toczyć się na punkty, odpowiedni ranking już powstaje, ale również przed wojną w wypadku zatargu dwojga klanów można grać o rozwiązanie klanu
Po drugie zmieniłbym liczbę graczy jaka musi być w klanie z 4 na 8 i wyrzucil ten deb**ny zapis Qaza (2x 2v2 + 1x 1v1), który tylko wprowadza ludzi w błąd, a co do tego, że klan może wypowiedzieć wojnę po określonej liczbie czasu(np. miesiąć) to nie zapominajcie, że kij ma dwa końce i w takim bądź razie klan powinien zostać objęty ochroną na ten okres.

Temat ten jest do dyskusji zmiany są potrzebna i nie ma się rozpisywać czy tak czy nie(wiem bo prowadziłem kilka wojen na tych zasadach). Zapraszam wszystkich do dyskusji, a Administratorów proszę o usuwanie postów niezgodnych z tematem(więc ku**a nie spamujcie).
Image
Image
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Contactar:

Re: ZWW-zmiany

Post por Nitek »

Moim zdaniem coś takiego:

-wojna musi być rozgrywana na oficjalnych zasadach tj. tych znajdujących się na ow.necie plus CW
-każda wojna musi składać się z minimum 3 pojedynków, jeśli w 2 walkach był remis, w przeciwnym wypadku jeśli jeden klan wygrał już 2 rundy to 3 jest nie potrzebna
-każdy klan wybiera po jedną zasadę przy 3 pojedynkach a na trzeci pojedynek dwa klany ustalają zasadę wspólnie.
-klan musi liczyć minimum 4 członków (lub 8, ale de facto ciężko znależć 8 dobrych graczy w swoim klanie, a to mogło by spowodować przyjmowanie noobów tylko po to, żeby wypowiedzieć wojnę ^^)
-wojny toczy się o rozwiązanie klanu (wojna to wojna, która ma na celu rozjebanie innego klanu)
-Zakaz używania wszelkich programów do chatowania np. artmoney jeżeli ktoś złapany zostanie gdy cheatuje i zostanie to udowodnione np. utrata synchronizacji u graczy. Klan automatycznie przegrywa wojnę.
-Zakaz podawania się za innego gracza.
-Jeżeli komuś gra się dosyć długo wczytuje nie wolno usuwać gracza.
-Jeżeli u jakiegoś gracza wystąpi błąd udowodniony np. screenem należy powtórzyć walkę
-Klan złapany na szpiegowaniu zostaje automatycznie wykluczony
-Gracze, którzy dołączyli do klanu po wypowiedzeniu wojny nie mają prawa brać w niej udziału. To samo winno tyczyć się sojuszy
-Wynik wojny musi być udowodniony screenem!

- Po przegranej wojnie, lider ani inny wysoko postawiony członek rozwiązanego klanu (np. vice-lider lub generał) nie może założyć innego klanu przez najbliższy miesiąc
- Klan przez pierwszy miesiąc swojego istnienia nie może wypowiedzieć i nie może mu zostać wypowiedziana wojna
- Klan, który ma mniej niż 4 członków nie powinien być traktowany jako klan
To tyle ode mnie. Zmiana w jednym punkcie i dodane 3 nowe. Co o tym myślicie?
Anarchy
Site Moderator
Chad

Post por Anarchy »

Dla mnie najbardziej kretyńską zasadą jest to, że przez cała grę mogą 3 osoby grać, z czego jedna walka MUSI być na 1v1.. Co za tępy de**l to wymyślił to nie wiem, ale z tego co pamiętam, od zawsze było, że min. 2 osoby na walkę muszą być (tj 2v2)..
Lesio
Community Veteran
Community Veteran
Contactar:

Post por Lesio »

Dobra to co sie dzieje obecnie na lobby jest przerazajace. Klan A niszczy klan B ludzie z klanu B robią klan C i niszczą klan A etc. Jest to dla mnie smieszne i zalozsone dlatego apelu aby dodac do ZWW. Okres ochronny dla klanu na 2 tygodnie(ilosc czasu jest do przedyskutowania), ale ze kij ma dwa konce nowy klan przez 2 tygodnie nie moze wypowiedziec wojny innemu. Osobiscie uwazam ze dwa tygodnie jest to optymalny czas na zebranie ekipy nawiazanie sojuszow etc. Jednak rodzi to kolejny problem skad ktos bedzie wiedzial, ze klan istnieje 2 tygodnie wg mnie powinno sie stworzyc osobny temat na ow.necie, gdzie lider kazdego nowego klanu powinien byc zobowiazany do wpisania daty powstania klanu, zeby wymusisc na ludziach stosowanie sie do tego proponuje, uznawac klan za oficjalny wlasnie po tych dwoch tygodniach(tj. klan ktory nie ma dwoch tygodni nie moze brac udzialu w turniejach wojnach etc.).

-klan musi liczyć minimum 4 członków (2x 2v2 + 1x 1v1)
Teraz druga kwestia jestem za wyrzuceniem tego zapisu ""2x 2v2 + 1x 1v1)" i zwiekszenia wymaganej ilosci czlonkow do 6. I walki nie musza sie odbywac 2x 2 vs 2 + 1x 1 vs 1. Rownie dobrze moga byc 3 walki po 1 vs 1, czy tez po 3 vs 3.

Czekam na wasze propozycje i mam nadzieje ze ten temat teraz zrobi wieksze poruszenie niz ostatnio, poniewaz problem jest wg mnie powazny, a mozemy "naprawic" nasze lobby.
Image
Image
Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości jest zwykła woda. Dwie krople na szklankę wódki i wszystko przejdzie...
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Contactar:

Post por Nitek »

To jest dobry pomysł :P Proponuję zrobić tak, że klan musi spełniać pewne wymogi, aby być uznawanym za klan, m.in.:
- Uznawanie zasad sceny
- Posiadanie 6 członków
- Posiadanie strony internetowej
- Bycie na scenie minimum 2 tygodnie
Są ludzie, którzy noszą tag klanów które nie są uznawane za klany (patrz ZTB i KA_MP), ale ja olewam ich ciepłych moczem i chyba reszta normalnych graczy również.
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North
Contactar:

Post por Antitheus »

w sumie dobry pomysł. Każdy klan aby zostać uznanym jako oficjalnym będzie musiał sie wpisać do osobnego tematu. Lecz przegłosujmy co należy dokładnie spełniać i jak to ma być sprawdzane.
Woozi
Soldier level 5
Soldier level 5
Contactar:

Post por Woozi »

można by zrobić jakiś serwis informacyjny informujący o tym co się dzieje na scenie zakładanie klanów wojny sojusze turnieje itp tylko z aktywnym adminem żeby nie było czegoś takiego jak na aow

co do zakładania klanów to najlepiej kogoś kompetentnego i neutralnego wyznaczyć do oceniania czy klan możne powstać czy nie(normalnie do legalizacji stowarzyszenia potrzeba zgody sądu) i czy wojny mogą zostać wypowiedziane
"Nie wierzcie ludziom, którzy nie piją! Abstynenci nie piją, bo się boją, że po pijaku powiedzą o sobie coś, czego inni mają nie wiedzieć."

Józef Stalin

Nitek wrote:Z Woozim lepiej uważaj - jest jak bazyliszek: spojrzysz mu prosto w oczy i dostaniesz z glana w twarz :(
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North
Contactar:

Post por Antitheus »

po cho**rę 30 serwisów skoro mamy tu oficjalne miejsce community?
Woozi
Soldier level 5
Soldier level 5
Contactar:

Post por Woozi »

ta mamy tyle że pół roku w upgrade wygrywane jest :>
właściwie to można by to zrobić na forum
"Nie wierzcie ludziom, którzy nie piją! Abstynenci nie piją, bo się boją, że po pijaku powiedzą o sobie coś, czego inni mają nie wiedzieć."

Józef Stalin

Nitek wrote:Z Woozim lepiej uważaj - jest jak bazyliszek: spojrzysz mu prosto w oczy i dostaniesz z glana w twarz :(
Lesio
Community Veteran
Community Veteran
Contactar:

Post por Lesio »

Jako taka osobe neutralne proponuje siebie moje referencje:
-jestem na lobby 5 lat
-prowadzilem nie jeden klan
-o wojnach to juz nie wspomne ale bylo ich sporo
-mam spora wiedze o lobby i zasadach na nim panujacych
-mam czas na zajmowanie sie tym syfem^^

Do tego proponuje utworzyc jak to stwierdzil woozi "sad" ktory skladalby sie z 3 osob np mnie, philliego(ze wzgledu na jego doswiadczenie w sprawach ow i staz), a co do 3 osoby to nie mam pomyslu kim moglaby ona byc. Spisalo by sie kilka zasad, ktorych ten tzw."sad" musialby sie trzymac i w przypadku ich lamania dla wlasnych korzysci, sklad poprostu zostalby zmienieny. Na ow.necie proponuje utworzyc osobne forum w ktorym bylby przedstawiane sprawy klanowe, a co do zasad wypowiadania wojen proponuje dodac ten okres ochronny, wyrzucic zapis qaza tj.(2x 2v2 + 1x 1v1) i zmienic minimalna liczbe czlonkow pod zasady tworzenie klanow ktore wypada stworzyc.
Image
Image
Incantatoris
Soldier level 6
Soldier level 6
Contactar:

Post por Incantatoris »

Czas dodać parę groszy odemnie: ;p
Pomysł rzecz jasna dobry, ale miejsca może zbyt... nawiny (?)
Dobra to co sie dzieje obecnie na lobby jest przerazajace. Klan A niszczy klan B ludzie z klanu B robią klan C i niszczą klan A etc. Jest to dla mnie smieszne i zalozsone dlatego apelu aby dodac do ZWW. Okres ochronny dla klanu na 2 tygodnie(ilosc czasu jest do przedyskutowania), ale ze kij ma dwa konce nowy klan przez 2 tygodnie nie moze wypowiedziec wojny innemu.
Cóż... to niczego nie zmienia tak naprawdę. Klan C zrobi swoje 2 tygodnie później i tyle. To jest po prostu odroczenie wyroku ^^ Oczywiście może mu się nie udać, co przedłuża "żywot" klanu A przez kolejne 2 tygodnie. Tak czy inaczej - jeżeli jakiś klan uprze się, aby dokonać "zemsty" to i tak to zrobi. Samemu nic mi nie przychodzi lepszego na myśl, co można byłoby zrobić. Jak na razie narzucenie okresu ochronnego jest lepsze, w porównaniu do tego co jest teraz, więc uważam, że powinno się to wprowadzić (chociaż to na dłuższą mete nie zadziała).
Co do tego sądu to mam mieszna uczucia... postawmy wpierw sobie pytania do czego on nam potrzebny? Jakie spory będzie rozstrzygał, oprócz "legalizacji stowarzyszeń"? No i najważniejsze - czy na pewno wypali?
Myślę, że wystarczą proste zasady spisane, dotyczące zakładania klanów i innych spraw związanych z nimi. Przecież to nie potrzebne, aby za każdym razem, kiedy klan chce wypowiedzieć wojnę drugiemu, pytać o zgodę "sądu". Jaki w tym sens? Z zakładaniem klanów tak samo - są zebraniu ludzie (mniej więcej 6 osób), nazwa klanu wymyślona, strona stroi i nad czym tu się zastanawiać dalej? Czy do postanowienia, czy ten klan może powstać potrzeba zgody, aż 3 ludzi?
No dobra... to by było na tyle. Mam nadzieję, że za bardzo głupot nie napisałem ^^
You're mom is hot. Ok. frack it. I lied. What you gonna do?!
Image
Czerpię wiedzę z Internetu. Krzywdzę sam siebie.
Woozi
Soldier level 5
Soldier level 5
Contactar:

Post por Woozi »

incuś nie pamiętasz już co było jakieś 2 miechy temu ?
jakaś grupa skinów i analfabetów nigdy nie widzianych na ow domagała się wojny a jak nie chcieliśmy przyjąć to Qazem nas straszyli xD
A poza tym to by ukróciło powstawanie noob clanów i dubli masz przykład: CoH rozjebane to już nasza klase zakładają w praktycznie identycznym składzie jaki był w coh, co z tego że będzie ogranicznik dla wyższych członków jak klan możne założyć byle szeregowy kierowany przez starego lidera

Józef Stalin

Lesio
Community Veteran
Community Veteran
Contactar:

Post por Lesio »

Tj mi sie osobiscie wydaje ze tan nazwijmy go "sad" rozstrzygalby spory klanowe i byl arbitrem podczas wojen jezeli jeden z klanow mialby jakis grubszy problem co do drugiego, a i tak jego glownym zadaniem byloby spisywanie nowych klanow i niekoniecznie potrzeba 3 ludzi zeby potwierdzic klan. 3 ludzi byloby podczas sporow klanowych zawsze dwoch bedzie za jedna opcja. I spor zostane tak jakby rozwiazany.
Image
Image
Antitheus
Kung Führer
Kung Führer
Korea North
Contactar:

Post por Antitheus »

Póki co trzeba by było zrobić głosowanie. mamy już w sumie zarys wymogów. Teraz pozostaje wybrać ów 'sąd', który w własnym gronie ustali dokładniej wymogi i lepiej oceni meritum sprawy.
Nitek
Community Veteran
Community Veteran
Contactar:

Post por Nitek »

Lesio wrote: -mam czas na zajmowanie sie tym syfem^^
Less na stronie klanu BiH wrote: W następnym tygodniu wstępnie w sobotę organizuję, przyspieszone wybory, ponieważ nie mam na obecny moment czas na ow.
Nie żebym się czepiał lub coś :mrgreen: :disco:

// Choerny offtop! // Antitheus
Responder