SzulceMod - wersja testowa
SzulceMod - wersja testowa
Po dłuższym czasie zamieszczam tu swoje wypociny.SAIL może i nie jest profesjonalny, ale jak na razie to wszystko, na co mnie stać.
Download:
http://www.przeklej.pl/plik/mymod-rar-0024nl9nc03p
Fabuła:Jesteś Felixem Archerem, żołnierzem armii amerykańskiej, którego zadaniem jest zlikwidowanie Rosjan w przeszłości.W pierwszej misji napotykamy Rona Harrisona i jego towarzyszy, gdy budują Bazę Alfa.
Ilość misji:1 (będzie więcej?Zobaczymy)
Podczas testów wszystko było OK, ale jak ktoś ma zastrzeżenia, to proszę pisać.
P.S.:Oceniajcie i komentujcie.Wasze uwagi posłużą mi do zrobienia lepszego moda.Jak już pisałem w jakimś temacie - "Trochę krytyki nie zaszkodzi".
Download:
http://www.przeklej.pl/plik/mymod-rar-0024nl9nc03p
Fabuła:Jesteś Felixem Archerem, żołnierzem armii amerykańskiej, którego zadaniem jest zlikwidowanie Rosjan w przeszłości.W pierwszej misji napotykamy Rona Harrisona i jego towarzyszy, gdy budują Bazę Alfa.
Ilość misji:1 (będzie więcej?Zobaczymy)
Podczas testów wszystko było OK, ale jak ktoś ma zastrzeżenia, to proszę pisać.
P.S.:Oceniajcie i komentujcie.Wasze uwagi posłużą mi do zrobienia lepszego moda.Jak już pisałem w jakimś temacie - "Trochę krytyki nie zaszkodzi".

- pijanymis
- Soldier level 6
- Contactar:
Re: SzulceMod - wersja testowa
będę szczery...
1.czapa to odpowiednik eonu a raczej to to samo jest tyko 1taki urządzenie amerykanie cofaja się w czasie bo ruscy maja syberyt a ruscy sie cofają wtedy jak amerykanie maja syberyt więc dla mnie to się kupy nie trzyma.
2.gdzie jest ten davids?? obszedłem cała mapę jego nie było.
3.tylko1 atak i to 2 ruskich?? Toż to 5 latek przejdzie bez problemu.
4.misje są denne
to były minusy teraz plusy:
1.dialogi mogą być.
Ale wiem że stać Ciebie na więcej. Taki mod bez obrazy ale każdy kto nie zna saila by zrobił.
mod oceniam na 2/10 ze względu na dialogi.
1.czapa to odpowiednik eonu a raczej to to samo jest tyko 1taki urządzenie amerykanie cofaja się w czasie bo ruscy maja syberyt a ruscy sie cofają wtedy jak amerykanie maja syberyt więc dla mnie to się kupy nie trzyma.
2.gdzie jest ten davids?? obszedłem cała mapę jego nie było.
3.tylko1 atak i to 2 ruskich?? Toż to 5 latek przejdzie bez problemu.
4.misje są denne
to były minusy teraz plusy:
1.dialogi mogą być.
Ale wiem że stać Ciebie na więcej. Taki mod bez obrazy ale każdy kto nie zna saila by zrobił.
mod oceniam na 2/10 ze względu na dialogi.
- Nitek
- Community Veteran
- Contactar:
Zacznę od dialogów. Ogólnie są dosyć dobre, ale zawsze po znakach interpunkcyjnych używaj spacji. Będzie to wyglądać bardziej czytelnie i przede wszystkim ładniej. To nie jest też list czy bezpośrednia wypowiedź do konsumenta Twojego moda - zwroty typu "ty", "ci", "was" etc. pisz z małej litery. Początkowy poziom doświadczenia jest dobry, ale tylko wtedy gdy planujesz 4 czy 5 misji, bo wtedy spokojnie nawet newbie zdobędzie 20000 dośw. żeby awansować na 10. poziom walki Felixem. Jeżeli planujesz więcej misji to zdecydowanie powinieneś zmniejszyć początkowe doświadczenie. Nazywaj również bloki z SAILem, bo potem (jak już będzie więcej linijek) będziesz miał problemy z odnajdywaniem danego skryptu. Dodatkowo nie było drugiego EONu/CZAPY. Po prostu ruscy są z innej przyszłości, a amerykanie z innej. Arabowie są z amerykańskiej przyszłości, więc nie ma innego EONu/CZAPY 
Jeżeli chodzi o część misji przed wejściem do EONa:
Motyw "tylko Ty możesz uratować nasze dupska" za bardzo mi nie pasuje w tej sytuacji
Jeżeli robisz kapanie na wzór oryginalnej to zmieniaj tylko to, co nie wpłynie na oryginalną wersję. Po 1. normalny dowódca powie wszystkim swoim oddziałom o tym, że w przeszłości spotkają ruskich, a nie tylko nieznanemu żołnierzowi bez żadnej rangi. Po 2. w rozmowie Felixa z dowódcą każdy patrzy w inną stronę. Daj taki kod przed dialogami:
Tak samo nadaj identy żołnierzom obok EONa i też każ gapić się im w jego stronę (w sensie EONa) lub na Felixa.
Przejdźmy do kontynuacji:
Najważniejsze to to, żebyś usunął przydeptaną trawę (po prostu usuwasz trawę narzędziem do usuwania trawy, a nie zwykłą trawą + alt). Usuń również trawę na brzegach mapy (Modify -> Remove border grass). W bazie jest 3 ludzi, a wszystkie budynki są puste. Jeżeli to ma być dopiero początek Alfy to zrób tylko skład i 2 bunkry po bokach i wsadź do nich żołnierzy, a Harrison niech się pałęta po środku bazy. Aktualnie obronić bazę Alfa można od zachodu i południa, a tą naszą wschodnią bazę ruscy mogą po prostu ominąć. Nie ma również informacji o tym, że zaatakują nas ruscy i nie wiadomo z której strony się bunkrować. Nie ma też informacji o Davidzie. Po tym jak za pierwszym razem grałem bez niego (bo po prostu nie trafiłem na niego po drodze, a w zadaniach i tak miałem, że ma przeżyć) i zginąłem po niespodziewanym ataku ruskich (po wybudowaniu wszystkich budynków myślałem, że muszę jeszcze skład rozbudować). Za drugim razem gdy go znalazłem to nie dość, że musiałem podejść prawie pod sam nos, to jeszcze zadanie mi się zdublowało.
Póki co to tyle. Nie chcę Cię tym zniechęcać, po prostu udzielam Ci rad
Powodzenia w dalszym modowaniu i ofc służę pomocą.

Jeżeli chodzi o część misji przed wejściem do EONa:
Motyw "tylko Ty możesz uratować nasze dupska" za bardzo mi nie pasuje w tej sytuacji

Kód: Vybrať všetko
ComHold([Felix,Dexter]);
ComTurnUnit(Felix,Dexter);
ComTurnUnit(Dexter,Felix);
Przejdźmy do kontynuacji:
Najważniejsze to to, żebyś usunął przydeptaną trawę (po prostu usuwasz trawę narzędziem do usuwania trawy, a nie zwykłą trawą + alt). Usuń również trawę na brzegach mapy (Modify -> Remove border grass). W bazie jest 3 ludzi, a wszystkie budynki są puste. Jeżeli to ma być dopiero początek Alfy to zrób tylko skład i 2 bunkry po bokach i wsadź do nich żołnierzy, a Harrison niech się pałęta po środku bazy. Aktualnie obronić bazę Alfa można od zachodu i południa, a tą naszą wschodnią bazę ruscy mogą po prostu ominąć. Nie ma również informacji o tym, że zaatakują nas ruscy i nie wiadomo z której strony się bunkrować. Nie ma też informacji o Davidzie. Po tym jak za pierwszym razem grałem bez niego (bo po prostu nie trafiłem na niego po drodze, a w zadaniach i tak miałem, że ma przeżyć) i zginąłem po niespodziewanym ataku ruskich (po wybudowaniu wszystkich budynków myślałem, że muszę jeszcze skład rozbudować). Za drugim razem gdy go znalazłem to nie dość, że musiałem podejść prawie pod sam nos, to jeszcze zadanie mi się zdublowało.
Póki co to tyle. Nie chcę Cię tym zniechęcać, po prostu udzielam Ci rad

- Serpent
- Soldier level 10
- Contactar:
Mod taki se, już wyżej wszystko wypisali.
Przy okazji:
Przy okazji:
Jeżeli używasz ComTurn to nie potrzebna jest komenda ComHoldNitek napísal:Kód: Vybrať všetko
ComHold([Felix,Dexter]); ComTurnUnit(Felix,Dexter); ComTurnUnit(Dexter,Felix);

Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Nitek - trochę krytyki nie zaszkodzi
.Na pewno skorzystam z Twojej pomocy.
pijanymis - to jest wersja testowa, więc na razie nie chciałem się przemęczać.dałem tą jedną misję do oceny i teraz wiem że muszę trochę popracować nad dialogami, żeby nie było niedociągnięć.Jeśli chodzi o zdublowanie celu misji to zepsuło się coś i nie chciało naprawić.Próbowałem nawet w pliku tekstowym.
Ale naprawdę nie rozumiem, dlaczego uważasz, że stać mnie na więcej.Specem to nie jestem
Wasze komentarze dały mi do myślenia.Od razu zabiorę się za ulepszenia.

pijanymis - to jest wersja testowa, więc na razie nie chciałem się przemęczać.dałem tą jedną misję do oceny i teraz wiem że muszę trochę popracować nad dialogami, żeby nie było niedociągnięć.Jeśli chodzi o zdublowanie celu misji to zepsuło się coś i nie chciało naprawić.Próbowałem nawet w pliku tekstowym.
Ale naprawdę nie rozumiem, dlaczego uważasz, że stać mnie na więcej.Specem to nie jestem

Wasze komentarze dały mi do myślenia.Od razu zabiorę się za ulepszenia.

-
- Site Administrator
Mam prośbę. Stawiaj spację po każdym znaku interpunkcyjnym.
- Nitek
- Community Veteran
- Contactar:
Tak ciężko przeczytać taki blok tekstu?Nitek napísal:Zacznę od dialogów. Ogólnie są dosyć dobre, ale zawsze po znakach interpunkcyjnych używaj spacji. Będzie to wyglądać bardziej czytelnie i przede wszystkim ładniej.

- Pablo Abruzzi
- Soldier level 5
- Contactar:
Przynajmniej chciało Ci się to zrobić. Za to gz. Zrobienie dużego moda i wydanie go jest rzeczą cholernie trudną, dobrze że nowi próbują. Powodzenia w dalszej pracy!
Si vis pacem, para bellum jeśli chcesz pokoju, gotuj się do wojny.
THE HEROES COMPANY MOD
[progress]100%[/progress]
DONE
http://forum.original-war.net/viewtopic ... 6&start=90
THE HEROES COMPANY MOD
[progress]100%[/progress]
DONE
http://forum.original-war.net/viewtopic ... 6&start=90
Jako iż mod dobrze się przyjął, przyjmijcie to jako zapowiedź mojego pierwszego moda.
Błędy postaram się naprawić
Błędy postaram się naprawić