Original War Wish List 2011 / Original War Lista życzeń 2011
Re: Original War Wish List 2011 / Original War Lista życzeń
Grałem Czterech Chętnych i Góry i te dwie mapy akurat są odpowiednio zbalansowane. Dobrze zbalansowana jest też mapa Otchłań. Myślę że należało by jakoś wypromować te mapy oraz dodać wybór zasad jak to ma miejsce w patchu wersji 1.11.0 na AB.
Z tego co pamiętam, na czterech chętnych fajnie się gra przy 6 wieżyczkach, 1 koszarach oraz 2 behemotach w bazie, dowolna ilośc za bazą - czemu? Chyba rozwiązaniem nie jest budowa 10 behemothow, oraz mase spowów w celu kampienia w bazie i nudzenia przeciwnika. Proponuje także, dodanie built time, oraz liczniku czasu ( to akurat chciałbym żeby było na każdej mapie).
" Przetrwa tylko ten, o nerwach stalowych "
Co do licznika czasu - zdecydowanie tak. Sam miałem to proponować. Zasady na Rzekę też mamy już przetestowane i jakkolwiek dziwne mogą się wydawać, proponuję przetestować. Byle na ME lub nowym patchu.
ja moze bym taka propozycje dal
zeby mozna bylo chowac pasek interfejsu podczas gry za pomoca danego klawisza
zeby mozna bylo chowac pasek interfejsu podczas gry za pomoca danego klawisza

Proszę o szacunek w stosunku do mojej osoby 
Pozdrawiam wszystkich

Pozdrawiam wszystkich
- Serpent
- Soldier level 10
- Contactar:
W sumie to chyba nic trudnego skoro istnieje taka komenda w SAILu, tylko że interfejs to tak jak tablica rozdzielcza w samolocie - ciężko bez niej lecieć samolotem.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Nie można wyłączyć paska interfejsu w SAIL. Jeżeli mówisz o interface_hidden := true, to działa on tak samo jak:
Code: Select all
InGameOn;
ExclusiveOff;
- Nitek
- Community Veteran
- Contactar:
InGameOn; dodatkowo "wyłącza" rozmowy żołnierzy. Trzeba do tego ustawić kolejną zmienną na true :>ph3nom wrote:Nie można wyłączyć paska interfejsu w SAIL. Jeżeli mówisz o interface_hidden := true, to działa on tak samo jak:Code: Select all
InGameOn; ExclusiveOff;
niedawno wpadłem na dość może dziwny pomysł, ale uważam, że jest dobry :p
Na pojazdy z silnikiem na syba nie działają spowy(które są po prostu moim zdaniem przesadzone) - bardzo urozmaici walkę rus vs am.
Żeby araby były bardziej przydatne na cb wprowadzić nowy pojazd - transporter (transportuje np. do 6 ludzi) dodatkowo można by z niego zrobić "ruchome koszary", tzn. że ludzie tam siedzący strzelają. Wtedy np. na cb nie expilo by się tylko mecha ale i żołnierzy ;].
Proszę o opinie
Na pojazdy z silnikiem na syba nie działają spowy(które są po prostu moim zdaniem przesadzone) - bardzo urozmaici walkę rus vs am.
Żeby araby były bardziej przydatne na cb wprowadzić nowy pojazd - transporter (transportuje np. do 6 ludzi) dodatkowo można by z niego zrobić "ruchome koszary", tzn. że ludzie tam siedzący strzelają. Wtedy np. na cb nie expilo by się tylko mecha ale i żołnierzy ;].
Proszę o opinie
nieprawidłowa sygnatura
lol. araby maja a ru i am nie? fail. oczywiscie, ze to nie przejdzie. jak wyobrazasz sobie zniszczenie takiego pojazdu? 7 ludzi w plecy?
lol. araby maja a ru i am nie? fail. oczywiscie, ze to nie przejdzie. jak wyobrazasz sobie zniszczenie takiego pojazdu? 7 ludzi w plecy?
- pijanymis
- Soldier level 6
- Contactar:
żeby araby miały szanse dać im badania komputerowe;p
edit:co prawda musieli by budować 3 laboratorium ale pojazdy komputerowe by mieli i już szanse by wzrosły
edit:co prawda musieli by budować 3 laboratorium ale pojazdy komputerowe by mieli i już szanse by wzrosły
Last edited by pijanymis on Tue Jan 04, 2011 9:17 pm, edited 1 time in total.
lol. ruscy maja beha a am i ar nie?lol. araby maja a ru i am nie?
mniej więcej taka żałoba jak strata mecha 10lvl :p.jak wyobrazasz sobie zniszczenie takiego pojazdu? 7 ludzi w plecy?
Nikt na siłę nie musi robić tego pojazdu, ja rzuciłem pomysł jak tu dać szansę arabom na cb

nieprawidłowa sygnatura
no dokladnie to tylko pomysl ^ 
wydaje mi sie ze arabom mozna by polepszyc(zmodyfikowac) tylko troche miotacz ogni bo jak narazie to gowno, ktore na nic sie nie przydaje :p

wydaje mi sie ze arabom mozna by polepszyc(zmodyfikowac) tylko troche miotacz ogni bo jak narazie to gowno, ktore na nic sie nie przydaje :p
Proszę o szacunek w stosunku do mojej osoby 
Pozdrawiam wszystkich

Pozdrawiam wszystkich
- Maniek
- Community Veteran
- Contactar:
Do miotacza przydałby się taki myk, że każdą rzecz jaką się potraktuje ogniem pali się przez jakąś chwilkę. Ale chyba jest to awykonalne. Pomysł Scyza trochę mi ewoluował w głowię i myślę, żę można byłoby dać jakieś badanie, które zmniejszy działanie spowa dla Ar i Am(długie badanie, prawie takie jak na bombe syberytową).
-
- Site Administrator
Masz całkowitą słuszność.manieq wrote:Ale chyba jest to awykonalne
PS: Można zrobić jedynie workaround w SAILu

Serpent z tego co wiem pracował nad miotaczami. Myślę że to raczej zadanie dla Nitka i jego AGB.