Kodowanie unicode, w edytorze w map prefences ustaw mission 1.
Absolute Dominion
Spoiler:
Modyfikacja opowiadająca historię Ivana Bierezova, żołnierza armii Rosyjskiej , weterana wojny w Chinach który wziął udział w misji ochrony złóż Alaskitu.
Text.txt w missions służy tylko do wyświetlania dialogów w edytorze. Pliki dialogów powinny znajdować się w folderze campaigns. Wystarczy, żeby były w samym #pol, choć ja dla pewności zawsze pozostawiam też plik w głównym folderze (tam, gdzie domyślnie znajdziesz angielskie dialogi).
btw. strukturę moda masz poprawną (nie sprawdzałem samych plików, idę spać )
Antitheus a écrit :Text.txt w missions służy tylko do wyświetlania dialogów w edytorze. Pliki dialogów powinny znajdować się w folderze campaigns. Wystarczy, żeby były w samym #pol, choć ja dla pewności zawsze pozostawiam też plik w głównym folderze (tam, gdzie domyślnie znajdziesz angielskie dialogi).
btw. strukturę moda masz poprawną (nie sprawdzałem samych plików, idę spać )
tylko że dla pewności wstawiłem wszędzie gdzie się dało... usunąłem je tylko przed pakowaniem by mieć jedną wersję pliku do edytowania. Ciągle nic... meh... prędzej czy później się uda.
Night a écrit :A tworzyłeś plik, sam od podstaw? Jeśli tak, to weź jeden z kampanii, wywal z niego wszystko i wklej swoje.
No właśnie wszystko zostało przeklejone z ruskiej kampanii. Też się zdziwiłem że nie działa. Nie wiedziałem czy może nie usunąłem jakąś ważną część pliku.
w sumie mapa pochodziła z części B misji a jest jeden plik odpowiedzialny za dialogi.
Jeśli komuś będzie coś nie wychodziło proszę niech ludzie przypomną sobie mnie i moje bolączki związane z programowaniem.
Mój błąd może wydawać się podstawowy... błahy... niemal śmieszny... dlatego jest dla mnie on taki frustrujący. Otóż identyfikatory w dialogach w kampanii składają się na następujący sposób "TAG-OSOBA-Liczba"
Jeszcze nie odkryłem co ta liczba robi lecz... by dialog się uruchomił nie należy wpisywać samego TAGu.
Dziękuję za wsparcie wszystkim którzy poświęcili czas na rozwiązywanie cudzych problemów.
Innymi słowy:
K**** MAĆ! TY POZBAWIONY PIĄTEJ KLEPKI S********. JAK MOGŁEŚ MARNOWAĆ INNYM CZAS SWOIM ŻYCIEM. JESTEŚ MNIEJ UŻYTECZNY NIŻ BALISTA NA CZOŁGI.
Dedykowane ku mej własnej osobie.
Identyfikator dialogu nie musi być taki sam jak w kampanii, można mieć swój schemat. Jednak wzór jaki jest w kampanii jest najbardziej estetyczny.
Absolute Dominion
Spoiler:
Modyfikacja opowiadająca historię Ivana Bierezova, żołnierza armii Rosyjskiej , weterana wojny w Chinach który wziął udział w misji ochrony złóż Alaskitu.
Nefarem a écrit :Identyfikator dialogu nie musi być taki sam jak w kampanii, można mieć swój schemat. Jednak wzór jaki jest w kampanii jest najbardziej estetyczny.
No tak tylko że wstawiałem w skrypcie wyłącznie pierwszą część identyfikatora.