MarkedOne hat geschrieben:Też było bo sam to komuś pisałem, poszukaj.
Przeszukałem cały modding archiwe i nic nie znalazłem.
To w końcu jesteś profesjonalnym modderem, czy nie? bo sam pisałeś że wypusciłeś 2 mody i 3-ci w drodze, a słowo "profesjonalny" albo "doświadczony" do czegoś zobowiązuje chyba... nie wiem.
Creative hat geschrieben:Chodziło mi o to że sam przerabiam zrobione mapy. (budynki, ludki itd)
A co do saila to przecież sam muszę wklejać.
Witam ponownie. Mam problem bo po wyświetleniu celów misji w wersji eng, w 8/9 misji_cont.
Występuje błąd i nie wiem czemu. Pomoże ktoś? W polskiej wersji jest OK.
log z 8 misji.
Spoiler:
General Info
------------
Application : Owarogl
Version : 2.0.3.6_OGL (Steam)
ModName : Cox And Moszna Adventures
ModDir : CAMA
ModVer : 1.4.2 (1.52465)
ErrorType : Unknown
ErrorText : Access violation at address 005CD32B in module 'OwarOGL.exe'. Read of address 00000000 EAddress: 005CD32B
Robisz sobie galerie nowych twarzy, zapisujesz w pojedynczym pliku .xgl i wrzucasz do folderu Gallery w folderze twojego moda. Wtedy można tą galerie otworzyć w edytorze gry.
Jeżeli chodzi o zmianę na naukowca, wystarczy komenda ComChangeProfession(ident,profesja). Co do wejścia, to wystarczy przed tym kodem dodać ComEnterUnit(ident_postaci,budynek).
Szulce hat geschrieben:Jeżeli chodzi o zmianę na naukowca, wystarczy komenda ComChangeProfession(ident,profesja). Co do wejścia, to wystarczy przed tym kodem dodać ComEnterUnit(ident_postaci,budynek).
Ta instrukcja nie jest do końca poprawna gdyż natychmiast po wydaniu komendy na wejście, gra wywoła komendę na zmianę profesji (która nie będzie w stanie się wykonać).
Trzeba użyć komendy z Add lub wstawić pętle repeat Wait(0$01); until IsInUnit(jednostka);
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Szulce hat geschrieben:Jeżeli chodzi o zmianę na naukowca, wystarczy komenda ComChangeProfession(ident,profesja). Co do wejścia, to wystarczy przed tym kodem dodać ComEnterUnit(ident_postaci,budynek).
Ta instrukcja nie jest do końca poprawna gdyż natychmiast po wydaniu komendy na wejście, gra wywoła komendę na zmianę profesji (która nie będzie w stanie się wykonać).
Trzeba użyć komendy z Add lub wstawić pętle repeat Wait(0$01); until IsInUnit(jednostka);
Moszna hat geschrieben:ComChangeProfession(m,soldier);
ComEnterUnit(m, b2);
Jak to ma działać skoro najpierw rozkazujesz zmianę profesji a potem wejście do budynku. Pominę idiotyczne nazewnictwo identów.
Epickie teksty: Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony? Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie Kvantovy:: remove sos from kanapeczka Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły Cenwen: problemem jest gejostwo
Serpent hat geschrieben:Ta instrukcja nie jest do końca poprawna gdyż natychmiast po wydaniu komendy na wejście, gra wywoła komendę na zmianę profesji (która nie będzie w stanie się wykonać).
Wiem o tym, ale chciałem, żeby sam trochę pomyślał.
menu = getElementEX(nil,anchorLTRB,XYWH(0,0,LayoutWidth,LayoutHeight),true,{texture='mainbackground2.png'});
Wypakuj sobie folder z SGUI (patch2.owp lub patch3.owp) i podmień mainbackground2.png.