Big War mod - czyli dysputa na temat SAILa
- Nitek
- Community Veteran
- Contactar:
Spóźniłem się trochę 
http://www.speedyshare.com/917145974.html
Mi na początku po ustawieniu nr misji nic nie dało (albo coś źle zrobiłem) to spróbowałem dopisac w input/output nazwę mapy. Jeżeli to jest zbędne - skasuj. Zrobiłem małą poprawkę w SAILu - dałem InGameOn na samym początku, bo jeżeli ktoś gdzieś pojedzie w inne mniejsce kod nie zadziała. W pliku txt było coś takiekiego:

http://www.speedyshare.com/917145974.html
Mi na początku po ustawieniu nr misji nic nie dało (albo coś źle zrobiłem) to spróbowałem dopisac w input/output nazwę mapy. Jeżeli to jest zbędne - skasuj. Zrobiłem małą poprawkę w SAILu - dałem InGameOn na samym początku, bo jeżeli ktoś gdzieś pojedzie w inne mniejsce kod nie zadziała. W pliku txt było coś takiekiego:
i w grze było by| ded
- Przegrałeś
Ja zmieniłem to na "Nie żyjesz". Miałeś chyba 3 pliki headers.wri - teraz jest jeden w odpowiednim miejscuPrzegrałeś. Przegrałeś
-
- Site Administrator
Wybaczcie, że cytuję sam siebie, ale to wszystko, co trzeba zrobić.Radzio hat geschrieben:Nie potrzeba pliku texts.txt! Zaleca się wręcz niekorzystanie z niego, gdyż powoduje to zbędne zamieszanie. Zarówno gra, jak i edytor będą poprawnie ładować dialogi.
Co do twojego moda to nie ustawiłeś numeru misji (ustawiasz go tam, gdzie podałeś imię autora mapy - nie zapomnij później zapisać).
Struktura w folderze campaigns jest ok, ale plik mission.dat powinien się właściwie nazywać missions.dat
Dodanie pliku texts.txt to pójście na łatwiznę.
Code: Alles auswählen
Dodanie pliku texts.txt to pójście na łatwiznę.
Edit: Działa Radzio oj działa

Axoris co Ty pierdzisz ? Nie trzeba zostawiać wolnej liniji w pliki .wri po każdej wypowiedzi w dialogu ? Skąd żeś ten pomysł wytrzasnął ? a pliki.wri może nie działać jeżeli:
1. Znajduję się w niewłaściwym folderze (zaleca się stworzenie folderu #POL i tam wrzucenie plików textowych).
2. W pliku mapy są uruchomione (nie wiem dokładnie jak to się zwie) CHat coś tam
wtedy .wri niedziała to jest w 'Map Preference'
3. Plik jest źle zapisany np zamiast txt01.wri to txt1.wri
4. Format pliki .wri nie jest zapisany jako Unicode.
5. Mapa jest ustawiona jako inna misja w modzie niż pliki .wri tzn. Misja jest np misją drugą w modzie a plik wri jest zapisany jako inna misja
I powinno działać jeżeli nie ma powyższych błędów.
1. Znajduję się w niewłaściwym folderze (zaleca się stworzenie folderu #POL i tam wrzucenie plików textowych).
2. W pliku mapy są uruchomione (nie wiem dokładnie jak to się zwie) CHat coś tam

5. Mapa jest ustawiona jako inna misja w modzie niż pliki .wri tzn. Misja jest np misją drugą w modzie a plik wri jest zapisany jako inna misja
Jeanks zgarnia wszystko ot co xD
Wypraszam sobie, ja nie pierdzę publicznieAxoris co Ty pierdzisz ? Nie trzeba zostawiać wolnej liniji w pliki .wri po każdej wypowiedzi w dialogu ? Skąd żeś ten pomysł wytrzasnął ? a pliki.wri może nie działać jeżeli:
2. W pliku mapy są uruchomione (nie wiem dokładnie jak to się zwie) CHat coś tam Very Happy wtedy .wri niedziała to jest w 'Map Preference'

- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
To wy macie jakieś selekcje odnośnie tematów na rodzaje?
"Rozmowa o modzie" i "pomoc w modowaniu"?
U mnie jest i jedno i drugie ;PP Bo dzięki waszym radom, coraz więcej łapię w sailu i jestem już jasnozielony xD
A co do dialogów itp. to wszystko mi działa już jak powinno ;D
Yeah! Ukończyłem pierwszą misję
Edit #1: Jaka była ta komenda, gdy mój bohater wchodzi do arei i jakaś postać się kieruje do tego miejsca gdzie on stoi? Coś było chyba z GetX() GetY()
U mnie jest i jedno i drugie ;PP Bo dzięki waszym radom, coraz więcej łapię w sailu i jestem już jasnozielony xD

Edit #1: Jaka była ta komenda, gdy mój bohater wchodzi do arei i jakaś postać się kieruje do tego miejsca gdzie on stoi? Coś było chyba z GetX() GetY()
- Nitek
- Community Veteran
- Contactar:
Proponuję ściągnąc mojego mod'a lub np MajMod'a autorstwa NNPlaya (lub jakiś inny mod, który nie jest umieszczony w OWP), bo w nich właśnie jest użyte kilka przydatnych (na początek) komend. Ja sie uczylem z map altaru w których znacznie ciężej się na początku połapac niż np w modach w których jest dużo mniej tych linijek SAILaXero Rozbujca hat geschrieben:To wy macie jakieś selekcje odnośnie tematów na rodzaje?
- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
Wersja demo już jest 
Oceniajcie czy dobrze zrobione ;p
http://www.speedyshare.com/609431133.html

Oceniajcie czy dobrze zrobione ;p
Code: Alles auswählen
- Nitek
- Community Veteran
- Contactar:
Ściągnąłem i:
- Gdzie są cele misji?
- Nie zastosowałeś mojej małej rady o wpisaniu InGameOn na początku kodu (wystarczy, że się ruszysz i jaiś tam kod nie będzie działac.
- Gdy idziemy w prawą stronę i widzimy ruskich nasz team nie reaguje.
- Wylacz możliwości budowania wszystkich budynków (poza składem) tak dla estetyki
- Mało dialogów.
- Dosyc ciekawy teren (chociaż jest bez tekstur) - w pierwszej misji mi się podobał, a w drugiej tak jakby na szybko robione.
- Jeden z ludzi ma na nazwisko Smirnof - to chyba nie jest przypadek
- Daj to do pierwszego postu
- Brak pliku *.ini (ktoś mniej ogarnięty może się nie połapac
- Możesz jeszcze dodac mod do downloadu z rapidshare (w moim przypadku z 18 [aż xD] ściągnięc wersji 0.2.0 14 jest z RS)
- Gdzie są cele misji?
- Nie zastosowałeś mojej małej rady o wpisaniu InGameOn na początku kodu (wystarczy, że się ruszysz i jaiś tam kod nie będzie działac.
- Gdy idziemy w prawą stronę i widzimy ruskich nasz team nie reaguje.
- Wylacz możliwości budowania wszystkich budynków (poza składem) tak dla estetyki
- Mało dialogów.
- Dosyc ciekawy teren (chociaż jest bez tekstur) - w pierwszej misji mi się podobał, a w drugiej tak jakby na szybko robione.
- Jeden z ludzi ma na nazwisko Smirnof - to chyba nie jest przypadek

- Daj to do pierwszego postu
- Brak pliku *.ini (ktoś mniej ogarnięty może się nie połapac
- Możesz jeszcze dodac mod do downloadu z rapidshare (w moim przypadku z 18 [aż xD] ściągnięc wersji 0.2.0 14 jest z RS)
-
- Site Administrator
Dlaczego nikt nie chce zajrzeć do mojego moda? Tam też jest sporo przydatnych rzeczy. (http://tos.owsupport.com)Nitek hat geschrieben:Proponuję ściągnąc mojego mod'a lub np MajMod'a autorstwa NNPlaya (lub jakiś inny mod, który nie jest umieszczony w OWP), bo w nich właśnie jest użyte kilka przydatnych (na początek) komend. Ja sie uczylem z map altaru w których znacznie ciężej się na początku połapac niż np w modach w których jest dużo mniej tych linijek SAILa