Original War Wish List 2011 / Original War Lista życzeń 2011
Re: Original War Wish List 2011 / Original War Lista życzeń
moim zdaniem Szulce miał dobry pomysł, nitek nie koniecznie am weźmie mecha, będzie chciał mieć lepszy start to weźmie meda albo nawet enga :p. A no i oczywiście w ogóle nie wiem po co am miałby brać tego mecha, bo nie jest powiedziane, że to będzie mech z dobrym "upem".
PS. Miło by było zobaczyć jakąś nową mapkę na multi. Taką zbalansowaną typu ab.
PS. Miło by było zobaczyć jakąś nową mapkę na multi. Taką zbalansowaną typu ab.
nieprawidłowa sygnatura
- Nitek
- Community Veteran
Jakiś czas temu się zastanawiałem nad zrobieniem alternatywy dla AB w postaci mapy dla 4 graczy. Taka mapa to nie dużo roboty więc pogadam z Mańkiem to może zechce uraczyć nas swoimi zajebistymi teksturkami 

- Incantatoris
- Soldier level 6
a reszta plansz nie jest zbalansowana? O czymś nie wiem?Scyzor napísal:PS. Miło by było zobaczyć jakąś nową mapkę na multi. Taką zbalansowaną typu ab.
-
- Site Administrator
To jego własna definicja balansu.
- Incantatoris
- Soldier level 6
Chodziło mi o to, że ja nie widzę braku balansu na innych mapkach. Każda pozycja ma tyle samo przeszkód naturalnych, skrzynie spadają głównie na środku, więc de facto, jest balans. Dostęp do złóż taki sam. Pytam zatem: czy o czymś nie wiem?
- Nitek
- Community Veteran
To nie chodzi o to, że inne mapy nie są zbalansowane. One są po prostu za duże jak na nasze małe mózgi :>
Pewnie jest to kwestia przyzwyczajenia. Niektórzy wolą grać na idealnie symetrycznych mapach i przeszkadzają im każde różnice w rzeźbie terenu, ilości drzew czy innych pierdół na pozycjach graczy (aka Flagi lub Babilon).
- Nitek
- Community Veteran
To już nie o to chodzi. Wyobrażacie sobie jechać behem przez jakąś dużą mapę? Nie dość, że trzeba będzie omijać wszelkie wzniesienia to jeszcze zanim my wjedziemy tym behem ze spowami to am zdąży ro****ać naszą bazę i jeszcze wrócić do swojej ;x
Na innych mapach gra się inaczej. To, że każdy jeden półmózg usiłuje wcisnąć na inne mapy zasady i taktyki z Bazy Obcych siłą rzeczy prowadzi do takich idiotyzmów.
- Maniek
- Community Veteran
Czyli na flagach pozycja dół i góra na środku nie dają przewagi?PM.Who napísal:Chodziło mi o to, że ja nie widzę braku balansu na innych mapkach. Każda pozycja ma tyle samo przeszkód naturalnych, skrzynie spadają głównie na środku, więc de facto, jest balans. Dostęp do złóż taki sam. Pytam zatem: czy o czymś nie wiem?
- Incantatoris
- Soldier level 6
Miałem tu na myśli: Góry, Babilon, Czterech Chętnych. Niechaj będzie i Rzeka, bo każda pozycja ma swoje zalety i wady.manieq napísal: Czyli na flagach pozycja dół i góra na środku nie dają przewagi?
Zgadzam się w stu procentach! Na każdej mapie innej od AB gra się inaczej oczywiście można grać na zasadach CB jeżeli chodzi o ustawianie, ale jeżeli byśmy chcieli grać taktykami z AB byli byśmy skazani na porażkę ponieważ wygląd samego miejsc pod bazę oraz rozmieszczenie surowców oraz spadek skrzynek jest różny. Nachodzi na to też brak BT(mówię tu o mapach: Góry, Czterech Chętnych, Flagi). Gracz jest w takim wypadku zmuszony do opracowania nowej taktyki na daną mapę oraz daną pozycję.Gwrhkhsh napísal:Na innych mapach gra się inaczej. To, że każdy jeden półmózg usiłuje wcisnąć na inne mapy zasady i taktyki z Bazy Obcych siłą rzeczy prowadzi do takich idiotyzmów.
A co do samego ukształtowania terenu i wielkości mapy nadaje to przecież graczowi nowe możliwości strategiczne np. wprowadzenie wroga w zasadzkę etc.
Mi osobiście znudziła się już gra na AB i szukam alternatywy dla tej mapy.
I moim zdaniem najwyższy czas, żeby tzw. ogół to zauważył, bo zdecydowanie masz rację. A alternatyw przecież niemało - już pomijając moją Rzekę, to dotąd wymieniono i Góry, i Czterech Chętnych, i Babilon.Mart napísal:Mi osobiście znudziła się już gra na AB i szukam alternatywy dla tej mapy.
Proponuje mapę stonehege.
" Przetrwa tylko ten, o nerwach stalowych "
- Serpent
- Soldier level 10
Zaskoczę was ale wg. mnie nie które mapy są zbalansowane.
Czterech Chętnych, Góry, Impreza, Babilon są to mapy jak najbardziej zbalansowane.
Problem w tym że ktoś kto gra całe życie na AB nie widzi tego.
Btw czemu na Babilonie nie ma limitów? Wg. mnie to jest błąd bo po 30 minutach gry wpada ci 50 hg i pozamiatane...
Poza tym czas teleportacji artefaktów jest za krótki, ledwo dojedziesz do bazy, pobadasz kilka sekund i znika. Dochodzi do tego że każdy buduje sobie bazę blisko środka mapy...
Czterech Chętnych, Góry, Impreza, Babilon są to mapy jak najbardziej zbalansowane.
Problem w tym że ktoś kto gra całe życie na AB nie widzi tego.
Btw czemu na Babilonie nie ma limitów? Wg. mnie to jest błąd bo po 30 minutach gry wpada ci 50 hg i pozamiatane...
Poza tym czas teleportacji artefaktów jest za krótki, ledwo dojedziesz do bazy, pobadasz kilka sekund i znika. Dochodzi do tego że każdy buduje sobie bazę blisko środka mapy...
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak