The Heroes Company by Pablo Abruzzi
Re: The Heroes Company by Pablo Abruzzi
Jak ja bym tworzył moda i wiedział co i jak "i" grał poraz któryś tam raz to też bym z przysłowiowym palcem wygrałem. Pierwszy raz zabrałem się za tego i takie są moje wrażenia.
Nie kulturalne jest taki nabijanie się z newbe.
Nie kulturalne jest taki nabijanie się z newbe.
Fan OW'ara z trójmiasta 

- Pablo Abruzzi
- Soldier level 5
Zauważ, że ja się z Ciebie nie nabijam, tylko mówię, że nie potrzebnie sobie utrudniasz. Poza tym spójrz na daty moich postów. Wróciłem do robienia moda po pół rocznej (około) przerwie i nic właściwie nie pamiętałem (pierwszą misję grałem w ciemno).
Si vis pacem, para bellum jeśli chcesz pokoju, gotuj się do wojny.
THE HEROES COMPANY MOD
[progress]100%[/progress]
DONE
http://forum.original-war.net/viewtopic ... 6&start=90
THE HEROES COMPANY MOD
DONE
@Pablo Abruzzi
Mod jest na prawdę bardzo fajny i faktycznie, poziom trudności dałbym jako 2.
Wspomniałem że lubię się rozbudowywać i przekombinowywać
W drugiej misji spaliłem, mogłem ich bez problemu rozwalić bo miałem już pojazdy (działa) porobione ale zapomniałem o czasie, podziękowali mnie i przegrałem. Save miałem jakoś w momencie gdy ten ziomek uciekał z bazy ^^
Mod jest na prawdę bardzo fajny i faktycznie, poziom trudności dałbym jako 2.
Wspomniałem że lubię się rozbudowywać i przekombinowywać

W drugiej misji spaliłem, mogłem ich bez problemu rozwalić bo miałem już pojazdy (działa) porobione ale zapomniałem o czasie, podziękowali mnie i przegrałem. Save miałem jakoś w momencie gdy ten ziomek uciekał z bazy ^^
Fan OW'ara z trójmiasta 

- Pablo Abruzzi
- Soldier level 5
ramhell w pierwszych 2 rzeczywiście jednostki mobilne są kluczem do przejścia, w następnych jest już inaczej. Cieszę się, że Ci się podoba
.
A ty kamilkom sam sprawdź czy są błędy, przeczytaj kilka postów do tyłu moją wiadomość. Wg. mnie nie ma żadnych większych błędów.

A ty kamilkom sam sprawdź czy są błędy, przeczytaj kilka postów do tyłu moją wiadomość. Wg. mnie nie ma żadnych większych błędów.
Si vis pacem, para bellum jeśli chcesz pokoju, gotuj się do wojny.
THE HEROES COMPANY MOD
DONE
THE HEROES COMPANY MOD
DONE
Z druga Misja przesadziles :d. Ten wielki Sturm Amerykanow chyba nie musialbyc. 5-10 Normalne Ataki= Pare Pojazdy ale nie taki Konwoj. I to jeszce w takim malym czasie. Normalni gracze by takiej Misji nie przeszli i potem im sie niechce dalej grac bo mysla ze za cieszkie.
Ja rozwaliłem bazę amerykanów przed ich atakiem na moją bazę...
Na początku 1 misji jest wystarczająco dużo ludzi i pojazdów, żeby rozwalić tę bazę. Wystarczy wziąć wszystkich oprócz inżyniera i atak
Potem przyjdą posiłki i do bazy z nimi.
Na początku 1 misji jest wystarczająco dużo ludzi i pojazdów, żeby rozwalić tę bazę. Wystarczy wziąć wszystkich oprócz inżyniera i atak

Potem przyjdą posiłki i do bazy z nimi.
*Matrix* escribió:Nie ma czegos takiego jak mniej niz polowa lub wiecej niz polowa...
Polowa to polowa.
Druga misja nie jest taka trudna, wystarczy nasłuchiwać pojazdów, korzystać ze spacji i wiedzieć co, gdzie i kiedy budować 
Trzecia misja to też niezłą hardkorzyna była. Widzę sporo motywów wprost wyciętych z oryginalnego oryginal wara ale również przeszedłem za pierwszym. Żeby nie zgrzeszyć przyznam się że musiałem 2x wczytać save.
1. Load save w momencie gdy zabili doktorka a nie wiedziałem gdzie on będzie ^^ oczywiście po wczytaniu uratowany.
2. Drugie wczytanie save nastąpiło gdyż konwój amerykanów czy cho**ra wie kto to był mi uciekł ^^ Czekałem na nich pod bazą a tutaj nikt nie nadjechał :<
Teraz czwarta misja, aż mnie ciarki przechodzą jak na takim wysokim poziomie stawiasz rozgrywke
O w diabła, co tam za linia oporu się szykuje.

Trzecia misja to też niezłą hardkorzyna była. Widzę sporo motywów wprost wyciętych z oryginalnego oryginal wara ale również przeszedłem za pierwszym. Żeby nie zgrzeszyć przyznam się że musiałem 2x wczytać save.
1. Load save w momencie gdy zabili doktorka a nie wiedziałem gdzie on będzie ^^ oczywiście po wczytaniu uratowany.
2. Drugie wczytanie save nastąpiło gdyż konwój amerykanów czy cho**ra wie kto to był mi uciekł ^^ Czekałem na nich pod bazą a tutaj nikt nie nadjechał :<
Teraz czwarta misja, aż mnie ciarki przechodzą jak na takim wysokim poziomie stawiasz rozgrywke

O w diabła, co tam za linia oporu się szykuje.
Fan OW'ara z trójmiasta 

Czwartą misję ktoś wogóle przeszedł? Najpierw mi zjechali dwóch gości ten mega atak co pojawia się gdy ich atakuję a potem jeszcze ni cholery przedostać się przez baze bo czy tak czy siak zabijają naukowców. Gdzie oni są że ich niby wybijają. Baza która jest na tej górze była nietknięta więc jak ich zabili 

Fan OW'ara z trójmiasta 

Nie pisz posta pod postem, chyba, że w wyjątkowych przypadkach, a to taki nie jest.
W tej misji jakoś zrobiłem bazooki i wszystko zmiotłem na płask
Mam parę uwag do misji, w której trzeba obronić bazę im. Kirowa i swoją:
- jak długo mają niby trwać ataki? (proponuję jakiś licznik czasu do końca, albo liczbę tych ataków)
- ataki są po prostu za mocne, i to z dwóch stron naraz (proponuję w celach dodać kierunki, z których będą ataki)
- po prostu się nie da obronić północno - zachodniej części bazy w trakcie ataku moździerzami (moździerze mają zasięg jak bazooki i więcej dmg na ludzi, do tego atakują ze wzgórza)
- jak przesłuchać naukowca? o_o
W tej misji jakoś zrobiłem bazooki i wszystko zmiotłem na płask

Mam parę uwag do misji, w której trzeba obronić bazę im. Kirowa i swoją:
- jak długo mają niby trwać ataki? (proponuję jakiś licznik czasu do końca, albo liczbę tych ataków)
- ataki są po prostu za mocne, i to z dwóch stron naraz (proponuję w celach dodać kierunki, z których będą ataki)
- po prostu się nie da obronić północno - zachodniej części bazy w trakcie ataku moździerzami (moździerze mają zasięg jak bazooki i więcej dmg na ludzi, do tego atakują ze wzgórza)
- jak przesłuchać naukowca? o_o
Última edición por Bren el Dom Jul 17, 2011 10:46 pm, editado 1 vez en total.
*Matrix* escribió:Nie ma czegos takiego jak mniej niz polowa lub wiecej niz polowa...
Polowa to polowa.
Przecież nie atakowałem mechanikami
Wszyscy bazooki + 2 lekarzy. A i tak przegrywam.. To nie ma sensu, chyba że poraz kolejny jest tajemniczy limit czasowy a potem przegrywamy. 
Do bazy z kirowem nie ma się co przyczepić ta misja nie była taka trudna.

Do bazy z kirowem nie ma się co przyczepić ta misja nie była taka trudna.
Fan OW'ara z trójmiasta 

Atakuj powoli, bunkier po bunkrze, ale najpierw poczekaj, aż amerykanie rozwalą tamtych atakujących żuli 
Nie chodziło mi o tą pierwszą misję z Kirowem, tylko o tą drugą.

Nie chodziło mi o tą pierwszą misję z Kirowem, tylko o tą drugą.
Polowa to polowa.
Powoli? Zła taktyka
Tutaj trzeba ich szybko rozkitrać albo rozkitrają ciebie. Na koniec jak mam uciekać do tego punktu, już ciemny ekran bo doszedłem wszystkimi, i jeszcze te fujary zdarzyły podjechać i mi wszystkich rozwalić.. tak to nie powinno być w końcu to jest już koniec a ich nawet na mapie nie było widać. Poraz drugi tak samo, zdążyli tylko jednego ubić na ekranie animacji gdzie wogole juz nic nie powinno się dziać. Tutaj przydała by się poprawka. 
Piąta misja nie działa, Wywala gdy tylko popow wysiada z auta na samym początku.

Piąta misja nie działa, Wywala gdy tylko popow wysiada z auta na samym początku.
Fan OW'ara z trójmiasta 

Przyznam, że spodobał mi się mod. Najbardziej męczyłem się przy ostatniej misji (kilkanaście razy zaczynałem od nowa), aż w końcu doszedłem do wniosku, że najprostsze metody (rush) są najlepsze ;d
Małym minusem są nie do końca sprecyzowane cele misji (brak celu "spiesz się", kiedy czas ma ogromne znaczenie; brak info o tym, jak chociażby przesłuchać naukowac itd.). Ale to wszystko da się poprawić, więc nie jest źle
Plusów jest sporo - ciekawa fabuła; poziom trudności nie należał do najłatwiejszych; aż 9 misji; oryginalne pomysły (hasło, które trzeba podać przed wejściem do bazy; pomoc ze strony amerykanów, którzy czyszczą połowę mapy; autoprodukcja wyrzutni rakiet i wiele innych).
Nie ukrywam, że czekam na kolejne mody w Twoim wykonaniu
Małym minusem są nie do końca sprecyzowane cele misji (brak celu "spiesz się", kiedy czas ma ogromne znaczenie; brak info o tym, jak chociażby przesłuchać naukowac itd.). Ale to wszystko da się poprawić, więc nie jest źle

Plusów jest sporo - ciekawa fabuła; poziom trudności nie należał do najłatwiejszych; aż 9 misji; oryginalne pomysły (hasło, które trzeba podać przed wejściem do bazy; pomoc ze strony amerykanów, którzy czyszczą połowę mapy; autoprodukcja wyrzutni rakiet i wiele innych).
Nie ukrywam, że czekam na kolejne mody w Twoim wykonaniu

Piąta misja była podchwytliwa, aczkolwiek myślałem że się nie da tego rozpracować.
Fan OW'ara z trójmiasta