Modern Control

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.
Mari
Community Veteran
Community Veteran
Poland

Re: Modern Control

Mensaje par Mari »

Jestem ciekaw jakie są postępy w tworzeniu tej gry, z tego co widziałem kiedyś na screenach z jakiegoś projektu tego autora to wyglądało naprawdę nieźle i czekam na więcej info na temat daty wyjścia bety, itp.
Do you not know that you are a temple of God and that the Spirit of God dwells in you?If any man destroys the temple of God, God will destroy him, for the temple of God is holy, and that is what you are. 1 Kor 3,16-23
ATG
Soldier level 1
Soldier level 1

Mensaje par ATG »

Od stycznia był mały zastój lecz teraz wszystko wraca do normy i nie ma dnia żebym czegoś nie dopisał. Stara wersja już dawno poszła do kosza. :) Druga sprawa, z mojej strony nie będzie narzuconych ograniczeń dlatego część kodu gry zostanie prawdopodobnie udostępniona (ta odpowiedzialna za jednostki) więc jeśli komuś będzie brakowało samolotów to będzie w stanie je sobie samemu dopisać.

Screen z dzisiejszej kompilacji:
http://dl.dropbox.com/u/4218930/Modern% ... -35-41.png
W niedalekiej przyszłości teren dostanie jeszcze bump mapping i lepsze oświetlenie.

Edytor też będzie (część kodu już jest) jednak najpierw chciałbym skończyć grę i coś udostępnić może pod koniec tego roku. :amhello:
Bren
Soldier level 6
Soldier level 6
Indonesia

Mensaje par Bren »

Jak dla mnie to to nawet za bardzo podobne do OW. Zmień trochę te modele, wyglądają, jak całkiem z OW ściągnięte. Co do tych żołnierzyków, to czemu one głów nie mają? Armia zombie? xD
Może przenieś interfejs z dołu na przykład na prawą stronę ekranu? To by była spora zmiana.
Pomimo tego, że to wyglądem bardzo przypomina OW, to widzę parę istotnych zmian, tak więc:
Good job.

@Jurij, RTS z 3D jest dużo trudniejszy do zrobienia niż 2D. 3D jest o tyle trudniejszy od 2D, że 3D zajęłoby twórcy z 10 razy więcej czasu, niż 2D.
*Matrix* escribió:Nie ma czegos takiego jak mniej niz polowa lub wiecej niz polowa...
Polowa to polowa.
ATG
Soldier level 1
Soldier level 1

Mensaje par ATG »

Bren modele są z OW bo nie jestem grafikiem, a o głowach zapomniałem :). Co do tych podobieństw to nie ma problemu z przeniesieniem / dodaniem elementów.

Jurij zoom in/out jest.
golab19952
Soldier level 2
Soldier level 2

Mensaje par golab19952 »

A Ja o takim projekcie nie słyszałem...
co do wyrzutni rakiet to było daleko w las wcześniej:
"Dajcie Mi kawałek drewna i pół cytryny, a zbuduję wam wyrzutnię rakiet" i to takim chilloutowym głosem ;p
Co do projektu, to naprawdę niezły pomysł, widzę w tym dużo zaangażowania, i przede wszystkim duże umiejętności programistyczne (Ja dopiero na etapie Pascala, więc nie pomogę :P)
A pasek przyśpieszenia/spowolnienia będzie ?? ;3
i właściwie coś się dzieje z tym projektem??
Btw. Łopata?? ;o
Rutek
Soldier level 3
Soldier level 3

Mensaje par Rutek »

ATG wielki szacunek ;) Widać, że bardzo się poświęcasz :). Co do wypowiedzi Antka spodobał mi się punkt 14 xD, a kto nie lubi? :D (Chyba tylko Luffy xD). Marcin masz bardzo zabawne żarty .... ATG skoro to jest naprawdę podobne do OW to może zmienić nazwę na Original War 2: Modern Control (Całkiem fajnie by było ;P), ale wybór należy oczywiście tylko i wyłącznie od Ciebie :D. To może coś, co ja bym chciał w tej grze :
-Fajnie by było mieć więcej nacji (nie wszystkie muszą mieć własną kampanie)
-Profesje są dobre w OW, ewentualnie można by dodać kilka podprofesji ;)
-Kilka nowych pojazdów
-Może trochę przemieszać rodzaje broni w poszczególnych nacjach np. dodać HG do Arabów, miny do USA, poduszkowce do Rusa ;P
Narazie to tyle może coś jeszcze dopiszę, a Tobie ATG życzę udanych prac i jak najlepszej gry ;).
PS. Gdybyś potrzebował jakiegoś testera jestem otwarty na propozycję ;).
Anarchy
Site Moderator
Chad

Mensaje par Anarchy »

@Rutek:
ATG escribió:Druga sprawa, z mojej strony nie będzie narzuconych ograniczeń dlatego część kodu gry zostanie prawdopodobnie udostępniona (ta odpowiedzialna za jednostki) więc jeśli komuś będzie brakowało samolotów to będzie w stanie je sobie samemu dopisać.
Sam sobie będziesz pisał te swoje pomysły.
Répondre