Błędy w grze

To, co nie pasuje do pozostałych kategorii, ma swoje miejsce tutaj.
Awatar użytkownika
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Błędy w grze

Post par RoysoN »

Jestem w 100% przekonany, że każdy z grających w OWARa natknął się na np. głosy niedostosowane do odpowiedniej postaci.
Jak myślicie? Są one wynikiem niedopatrzenia? Czy może jakiś błąd w kodzie(w niektórych przypadkach)?
Jeden przykład został mi w pamięci:
Mamy 2 misję AM, gdzie docieramy do bazy, tam jest doktor Walker. Mówi oczywiście swoim głosem. Co jest najlepsze doktorek mi nie ginie, ale i tak w misji epsilon i syberyt nie ma go, a gdy ma mówić to zamiast niego pojawia się avatar np. Dennisa Petersona.
Ciekawi mnie to trochę, więc pytam, miałem o tym wcześniej zagadnąć. Poprzedni temat mi przypomniał.

Przepraszam, trochę Was w błąd wprowadziłem nie 2AM tylko 3AM.
Ostatnio zmieniony ndz gru 26, 2010 12:16 pm przez RoysoN, łącznie zmieniany 1 raz.
Lecimy z tematem!
Awatar użytkownika
Serpent
Soldier level 10
Soldier level 10
Estonia

Re: Błędy w grze

Post par Serpent »

Nigdy nie miałem tego błędu, fakt nie które osoby mają ustawione odgłosy inne a dialogi mówią zupełnie innym głosem. Lecz niektóre błędy są idiotyczne, 15RU Przymierze wybierając grupę ludzi do misji, w składzie tym jest Joan Fergusson która została zabita wcześniej(nawet w 13RU Przymierze Macmilan o tym mówi). Należało by to poprawić bo to rażące błędy.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post par Radzio »

RoysoN pisze:Jestem w 100% przekonany, że każdy z grających w OWARa natknął się na np. głosy niedostosowane do odpowiedniej postaci.
Jak myślicie? Są one wynikiem niedopatrzenia? Czy może jakiś błąd w kodzie(w niektórych przypadkach)?
Jeden przykład został mi w pamięci:
Mamy 2 misję AM, gdzie docieramy do bazy, tam jest doktor Walker. Mówi oczywiście swoim głosem. Co jest najlepsze doktorek mi nie ginie, ale i tak w misji epsilon i syberyt nie ma go, a gdy ma mówić to zamiast niego pojawia się avatar np. Dennisa Petersona.
Ciekawi mnie to trochę, więc pytam, miałem o tym wcześniej zagadnąć. Poprzedni temat mi przypomniał.
Skąd wiesz, że akurat Walker miał mówić? :P

Kod niektórych misji faktycznie jest syfiasty. Chociaż nie, to zbyt łagodne określenie. On jest do dupy!

Obecnie development skupiony jest na multi, więc nie liczyłbym na naprawianie singla.
Awatar użytkownika
Ozi
Soldier level 4
Soldier level 4

Post par Ozi »

tez spotkalem sie z takimi smiesznymi bledami
moze i bledy sa razace ale da sie grac :)

widzi mi sie sytuacja gdy w 2 misji am stracimy wszystkich ludzi to na poczatku 3 misji jedzie john macmilan komora a druga jest pusta sterowana przez nikogo, to ciekawe jak prowadzil dwa pojazdy naraz do Andiego Cornella :)

albo tak jak sierp zauwazyl gdy mamy wybor w usa
przymierze albo usa wybieramy usa i np lisa lawson sie nie zgadza ale w ostatniej misji juz jest do wyboru :p
Ostatnio zmieniony ndz gru 26, 2010 10:18 am przez Ozi, łącznie zmieniany 2 razy.
Proszę o szacunek w stosunku do mojej osoby :)
Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Post par Marcinszabla »

W ósmej misji ruskiej naukowiec płci żeńskiej mówi męskim głosem.
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !
Awatar użytkownika
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post par RoysoN »

Może szatan ją opętał :D
A co do Lawson przecież ona równie dobrze mogła się namyślić.

Wiem, że Walker miał mówić bo było słychać jego głos, który był w poprzednich misjach(misja 3AM). Ale tak jak powiedziałem wcześniej - avek był inny.
Lecimy z tematem!
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post par Radzio »

RoysoN pisze:Może szatan ją opętał :D
A co do Lawson przecież ona równie dobrze mogła się namyślić.

Wiem, że Walker miał mówić bo było słychać jego głos, który był w poprzednich misjach(misja 3AM). Ale tak jak powiedziałem wcześniej - avek był inny.
Może to wina ludzi od dubbingu?
Awatar użytkownika
pijanymis
Soldier level 6
Soldier level 6

Post par pijanymis »

A może była tranwestytem;p
Awatar użytkownika
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post par RoysoN »

Przecież na pewno mieli testerów i nikt nic nie wykrył?
Przecież w tej grze roi się od błędów.
Lecimy z tematem!
Radzio
Site Administrator
Site Administrator
Poland

Post par Radzio »

Nie mieli.
Mieli za to mało czasu na wszystko.
Awatar użytkownika
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post par RoysoN »

Ciekawe jak to będzie teraz z tym OWARem, przecież na dobrą sprawę pomimo tych wszystkich błędów chyba widać jakie jest zainteresowanie tą grą. Gdyby wydali ją jeszcze raz z tym, że załataną z nowymi misjami, ulepszoną grafiką i powiedzmy z lotnictwem i statkami to ta gra miała by wzięcie jak cho**ra!
I wcale nie musieli by się spieszyć, OW ma już 9 lat, a i tak ma coraz więcej fanów.

// edytowałem ale pomyliły mi się tematy :) [info na wypadek gdyby ktoś chciał mnie skontrolować w logach :P]
Lecimy z tematem!
Awatar użytkownika
Marcinszabla
Soldier level 6
Soldier level 6

Post par Marcinszabla »

To by musiało być Original War II , a wiesz jak z tym sprawy mogą się mieć Roysonie.Zmiany takie to już nowa gra. Powinieneś być zadowolony jeżeli IDEA wogóle jakąś grę zrobi...Wątpie po za tym , że Ideja Gejms zachwyci się produkcją byłego Altaru i umieści jakie kolwiek nawiązanie (czyt. Ester Egg) dotyczące Oridżinal Łor.
Ostatnio zmieniony pn gru 27, 2010 11:27 am przez Marcinszabla, łącznie zmieniany 1 raz.
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !
ph3nom
Veteran

Post par ph3nom »

RoysoN pisze:I wcale nie musieli by się spieszyć, OW ma już 9 lat, a i tak ma coraz więcej fanów.
Tak z ciekawości, czy to są informacje poparte jakimiś liczbami i wykresami, czy tylko tak sobie powiedziałeś?

Co do tematu, sam również spotkałem się z kilkoma błędami w dialogach (sprawa dotyczyła właśnie głosów postaci). Patrząc jednak jak chaotycznie i niechlujnie są napisane niektóre misje, jestem pełen podziwu, że błędy w dialogach to jedyny problem.
Obrazek
Awatar użytkownika
RoysoN
Soldier level 4
Soldier level 4

Post par RoysoN »

Liczby? Ilość użytkowników tego forum. Wiem, że ponad połowa zarejestrowała się tu nie pisząc żadnego posta, albo pisząc jednego i na tym koniec, ale widać forum nie spełniło ich subiektywnych wymagań. Ale sam fakt, że są tu zarejestrowani świadczy o tym, że grają w OW.
Graczy poza forum jest na pewno też trochę. Pokazałem tak w ogóle kilku kolegom OW i im się nawet spodobało.
Trzeba też założyć, że w OW nie tylko w Polsce grają.
Lecimy z tematem!
ph3nom
Veteran

Post par ph3nom »

Uwierz mi, że nie każde konto na forum = nowy gracz. Poza tym, tych 900 użytkowników, OW-net zbierało przez prawie cztery lata, z czego połowa z nich zalogowała się tylko raz, czy dwa. Tak na prawdę nie da się zmierzyć realnej ilości graczy (jest to fizycznie nie możliwe). Dlatego za punkt odniesienia można wziąć ilość graczy odwiedzających regularnie fora (OWN, OWS i OW Sfera) i tych, którzy grają na multi. Jeżeli je zsumować do siebie, wydaje mi się, że łączna ilość unikalnych graczy nie przekroczy 100. Z czego tylko 40%-50% gra aktywnie w tę grę.
Obrazek
Répondre