Jako, ze dyskuja dotyczy po czesci mnie, po czesci matrixa, nie bede bronic ani swojego tylka, ani oskarzac o cos Matrixa.
Sprostuje ten temat:
Po zakonczeniu walki napisalem do Marta o ten fragment, gdyz chcialem sie upewnic co wtedy zrobilem. Myslalem, ze Matrix zbudowal sklad pod moimi koszarami i chcialem sie upewnic, czy napewno. Po otrzymaniu filmu zostalem wyprowadzony z bledu i mozna powiedziec, ze pogodzilem sie z porazka i nie zamierzalem pisac zadnych tematow odnosnie tego zagrania. Mart jednak zle zrozumial i chce oficjalnego stanowiska w tej sprawie.
O co chodzi z tym skladem? Sztuczka jest prosta. Zaslania widocznosc. Czy to koszar, czy pojazdow. Uniemozliwil mi strzelani w jego pojazdy, przez co rozebral mi koszary w kilka sekund bez najmniejszej straty. Co moglem zrobic? Nic. Dlaczego? Zniszczenie skladu to zaden problem. Jak widac po czasie gry - kazdy z nas ma 3 uzbro, wiec 1 strzal w nowo budowany sklad eliminuje jego budowe. Jego wybuch uszkadza w promieniu (chyba) 2 hexow wszystko, co sie tam znajduje. Dzwig w momencie wybuchu ma zakodowana opcje "buduj sklad->patroluj". Jezeli hex jest zajety skladem, to buduje go. Zniszczenie skladu powoduje na nowo postawienie budowli przez dzwig. Tak dlugo, az dzwig przestanie odpowiadac, czyli do czerwonego stopnia. Jest to urywem 3-4 sekund. Jezeli przyjrzymy sie blizej, to wlasnie ten czas mnie dzielil od obronienia koszar.
Na czym polega bug? To proste, zapetlanie budynkow jest nie na miejscu, poniewaz daje jednostronna przewage na kilka sekund. Jezeli nie zniszczymy tego budynku, to stracimy nasz wazny obiekt. Jesli zniszczymy sklad, to szanse na obronienie obiektu wzrastaja, ale i tak jest zerowa...
Uprzedzam zdanie Antka: "nie jest to bug, poniewaz my tez cos tracimy".
Dobrze, Ty tracisz dzwig - 55 skrzyn, 30 ropy. Ja trace koszary (60 skrzyn) + prawdopodobnie dozywotnia przewage nad gra, ktora byc moze ciezko wypracowalem.
Gdybym byl na wojnie i od mojego dzialania zalezala by przyszlosc naszego narodu, to tez bym sie poswiecil i zabil kilku najwazniejszych ludzi kosztem swojego zycia. Tutaj sytuacja jest podoba. 'Szara' jednostka poswieca swoje istnienie kosztem zwyciestwa.
YuriStriatov писал(а):Zapetlenie sie skonczy z tego co wiem jesli dzwig nie bedzie mogl poraz drugi postawic budynku w tym samym miejscu, wiec zycze powodzenia z microwaniem budowy i wlasnych hg. No ale tak czy siak dobra sugestia do patcha z usunieciem zapetlania dla budowy budynkow...
Z tego co wiem, to nie wiesz, bo powiedzmy sobie szczerze - nie grasz. Wyprowadzam Cie z bledu - Twoj post nie ma racji.
Dwa konkretne posty w tym dziale reasumuja wszystko:
Lazarus писал(а):Zapętlanie budowy budynków powinno zostać usunięte.
Antonio писал(а):Ja juz dawno mowilem, ze zapetlanie budowania powinno byc wylaczone w najblizszym patchu, ale uznano to za malo szkodliwe.