Proponuje tak: podział na grupy na 4-osobowe grupy, w których każdy będzie grać z każdym. Ten co zdobędzie najwięcej punktów - zwycięża. Bronie podstawowe (później wrzucę listę) + spadające paczki z bardziej "fajowymi" narzędziami jak Owieczka czy Święty Granat. Gra przez Hamachi, albowiem nie wszyscy mają grę z legalnego źródła (nie oszukujmy się). Po 5 robaczków, 60 sekund na wykonanie ruchu. Jeżeli o czymś zapomniałem to piszcie.
Zostaje kwestia wersji: uważam, że nie ma sensu grać w starszą wersję, ponieważ nowy Reloaded ma wszystko co kultowe Armageddon czy Party i dużo, dużo więcej. Co najważniejsze - gra się tak samo fajnie, a być może i jeszcze fajniej.
Moje argumenty za:
1) Brak problemu z wersjami:
Szukałem patcha do Worms 2, ale niestety nie znalazłem. Support nie odpowiada. Nie wiadomo co o tym sądzić. Być może nie wydano łatki, ale nie chcę, aby w środku turnieju, okazało się, że wersje są niezgodne. Reloaded są wciąż supportowane przez Team17, więc bez problemu każdy może pobrać najnowszy patch (do tej pory 9 wyszło).
2) Rozdzielczość HD
Mamy rok 2010, prawie 2011. Związku z tym, normalne jest, że ktoś może mieć większy monitor. Stare Worms na 24" pewnie wyglądają jak gówno. Jak OW na najmniejszej rozdzielczości.
3) Nowsze, lepsze stare
Ulepsza grafika, fizyka, nowe misje, ubranka, odzywki - super sprawa dla każdego fana. Warto spróbować, nie? Jedyne co zepsuli to AI, ale z każdym patchem to naprawiają.
Wymagania: Pentium 4 1.5 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 128 MB, 2 GB HDD, Windows XP/Vista/7 (Starsze wersje może nie działają na Viste i "siódemke"?)
Zamieszczam jeszcze listę osób, które się zapisały. Jak ktoś chce jeszcze dołączyć - pisać:
Код: Выделить всё
DrCzurak
Matrix
Lesio
Zidek
pijanymis
Anarchy
Gwrhkhsh
Serpent
spokomajonez
Szulce
Backero