Original War Online
Original War Online
Jestem w trakcie szkicowania projektu który zwie się "Original War Online". Tak tak zapowiada się kontynuacja gry w przeglądarce... Wiadomo że możliwości będą mniejsze niż w grze na PC ale klimat gry będzie niepowtarzalny. Chciałbym przedstawić wam mój projekt.
Posiadam bogatą bazę silników via www (rozbudowane nie jakieś tam vallheru) oraz sporą wiedze jak takie coś zrobić. Jedyny problem to grafika, od biedy jestem w stanie coś stworzyć sam ale chciałbym postawić na grafikę z gry. Nie muszę chyba jednak tłumaczyć czemu... ;p Gra ma zaciekawić szerokie grono graczy dlatego muszę zadbać o każdy szczegół. Pierwsza bariera to licencja na grafikę z Original War, nie jestem pewien czy o tak mogę wykorzystać grafikę z gry do własnego projektu. Może jakiś user posiada informacje na temat praw autorskich grafiki z original war (pojazdy, budynki, menu), lub może wie jak ominąć zaistniały problem? Może na stronie posiadacie autorskie pomysły alternatywnych budynków albo powstał mod który "przeobraził" grafike OW?
Obecnie zastanawiam się nad formą gry.
a) rozwijamy własną postać nastawienie na PvP miedzy Ruskami i Amerykancami.
b) rozwój własnej bazy produkcja pojazdów i badania naukowe
klimat utrzymywany z OW. Czekam na propozycje, komentarze....
Pozdrawiam
Posiadam bogatą bazę silników via www (rozbudowane nie jakieś tam vallheru) oraz sporą wiedze jak takie coś zrobić. Jedyny problem to grafika, od biedy jestem w stanie coś stworzyć sam ale chciałbym postawić na grafikę z gry. Nie muszę chyba jednak tłumaczyć czemu... ;p Gra ma zaciekawić szerokie grono graczy dlatego muszę zadbać o każdy szczegół. Pierwsza bariera to licencja na grafikę z Original War, nie jestem pewien czy o tak mogę wykorzystać grafikę z gry do własnego projektu. Może jakiś user posiada informacje na temat praw autorskich grafiki z original war (pojazdy, budynki, menu), lub może wie jak ominąć zaistniały problem? Może na stronie posiadacie autorskie pomysły alternatywnych budynków albo powstał mod który "przeobraził" grafike OW?
Obecnie zastanawiam się nad formą gry.
a) rozwijamy własną postać nastawienie na PvP miedzy Ruskami i Amerykancami.
b) rozwój własnej bazy produkcja pojazdów i badania naukowe
klimat utrzymywany z OW. Czekam na propozycje, komentarze....
Pozdrawiam
- Antitheus
- Kung Führer
- Контактная информация:
Re: Original War Online
Już takie coś było - mam nadzieję że tym razem wypali.
Powodzenia.
Powodzenia.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
No, najlepiej bedzie spytac ich osobiscie, listownie, wtedy masz potwierdzenie, ze miales zgode. Nie pamietam teraz jak sie nazywali ci, co Altara wchloneli, jak wejde na kompa, to to znajde. A zreszta, skoro nie jestes pewny, jak w ogole ma rozgrywka wygladac, to jeszcze masz sporo zasu na grafiki.
A tak w ogole bede pesymista - najpewniej nic z tego nie bedzie, najczesciej tak jest, ze na starcie kazdy oglasza, co to wspanialego nie stworzy, a do konca nie dociera prawie nikt. No, ale to nie znaczy, ze i tym razem tak bedzie;P
A tak w ogole bede pesymista - najpewniej nic z tego nie bedzie, najczesciej tak jest, ze na starcie kazdy oglasza, co to wspanialego nie stworzy, a do konca nie dociera prawie nikt. No, ale to nie znaczy, ze i tym razem tak bedzie;P
Jeżeli chodzi o kodzik gry to mam 50% najgorszej roboty wykonanej teraz wystarczy dopracowac dodać Itemy... fabule, lekko zmodyfikowac silnik:) a w tej chwili potrzebuje grafiki do bety:)
dostałem info ze dopóki gra będzie darmowa to nie będzie problemu jednak przydalby się jakiś aktualny @ do stworcow OW
jeżeli otrzymam pozwolenie na wykorzystanie grafiki z OW to gra powstanie na 100% i będzie oparta na OW
dostałem info ze dopóki gra będzie darmowa to nie będzie problemu jednak przydalby się jakiś aktualny @ do stworcow OW
jeżeli otrzymam pozwolenie na wykorzystanie grafiki z OW to gra powstanie na 100% i będzie oparta na OW

- Serpent
- Soldier level 10
- Контактная информация:
Ło lol, ja już pracowałem przy takim projekcie, grafikę szlag trafił ale sądzę że można by coś zmajstrować. Pisz na PW jak jesteś chętny.
Epickie teksty:
Marek1906: jak zrobic aby sail był zielony?
Kvantovy: Wszystko normalne, wszystko w koło było dziwne
Kvantovy:: To jest fajne, że to nie jest takie głupie
Kvantovy:: remove sos from kanapeczka
Kvantovy:: zdarzają się rzezy które sie filozofom nie śniły
Cenwen: problemem jest gejostwo
"Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica" - Profesor Scholtze o Kvantovym.
JAKBYŁ BYM CZECHEM TO BYM ROZŁOŻYŁ NAMIOT ~Kvanciak
Pomysł dobry. Wiele było takich projektów, ale wszystkie upadły. Mam nadzieję, że chociaż Tobie się uda. W każdym razie - trzymam mocno kciuki!

Chyba ci od Arma czyli...Bohemia Interactive StudioAnarchy wrote:Nie pamietam teraz jak sie nazywali ci, co Altara wchloneli, jak wejde na kompa, to to znajde.
ps. A tak poza tym witam... dawno mnie nie było.

- Antitheus
- Kung Führer
- Контактная информация:
a nie idea games?
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
-
- Site Administrator
IDEA Games odpowiada za PR dalej.
- Serpent
- Soldier level 10
- Контактная информация:
To nie jest tak że robiąc grę online która nie pobiera żadnych opłat, nie łamie się praw autorskich?
Poza tym można zmienić nazwy i obrazki więc to chyba nie problem.
Poza tym można zmienić nazwy i obrazki więc to chyba nie problem.
Epickie teksty:
- Incantatoris
- Soldier level 6
- Контактная информация:
Łamie się.Serpent wrote:To nie jest tak że robiąc grę online która nie pobiera żadnych opłat, nie łamie się praw autorskich?
"czytałem na forum prawniczym że jeśli ktoś robi gre viawww na podstawie gry z PC np WorldOfWarcraft to najcześciej właściciel tej gry potraktuje to jako reklamę dla swojej marki. Jeżeli gra ma opcje VIP a mały zarobek tez przymknie oko potraktuje to jako zarobek za reklamę a jeśli jest dużo graczy zarabiasz już poważne sumy twoja strona jest znana mogą zażądać cześć twoich dochodów lub zamknięcie interesu"
z pewnego forum ;P
z pewnego forum ;P
O udało się znalazłem...Antitheus wrote:a nie idea games?

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=54158
No tak bo Bohemia Interactive Studio też jest częścią IDEA GamesRadzio wrote:IDEA Games odpowiada za PR dalej.

Edit: O jest na tej stronie i coś takiego http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=57313
Więc co tu mówić... Panowie OW need you!

(Sry za offtopic)
Last edited by Eddy on Mon Feb 21, 2011 9:58 pm, edited 1 time in total.
-
- Site Administrator
Odwrotnie.Eddy wrote:No tak bo Bohemia Interactive Studio też jest częścią IDEA GamesRadzio wrote:IDEA Games odpowiada za PR dalej.
- Marcinszabla
- Soldier level 6
Pomysł dobry.Wielu próbowało jakoś "wskrzesić" tą naszą wspaniałą grę , ale z tych wszystkich "pomysłów" (choćby pomysł Mariego) żaden nie wypalił oprócz tej gry , co miała być bazowana na Original War i nic nie wiemy, jak temu facetowi idzie.Jakby co , to ta gra z robionym samemu silnikiem gry.
I jeszcze jedno : czy ta gra miałaby przebieg , jak sobie wyobrażam , czyli masz swojego bossa , rozwijasz jego poziomy doświadczenia poprzez walki z innymi graczami , a jednocześnie wynajmujesz najemników ( personel bazy i żołnierzy) , żeby zbudowali bazę , w której opracowujesz nowe wyposażenie dla najemników pomagających w pvp i dla bossa ( pojazdy , nowe uzbrojenie) , a walki o bazy odbywałyby się tak , jak w grach MMORPG , do tego można robić sojusze pomiędzy graczami.Inaczej z twoich informacji nie wyobrażam sobie twojej gry.
I jeszcze jedno : czy ta gra miałaby przebieg , jak sobie wyobrażam , czyli masz swojego bossa , rozwijasz jego poziomy doświadczenia poprzez walki z innymi graczami , a jednocześnie wynajmujesz najemników ( personel bazy i żołnierzy) , żeby zbudowali bazę , w której opracowujesz nowe wyposażenie dla najemników pomagających w pvp i dla bossa ( pojazdy , nowe uzbrojenie) , a walki o bazy odbywałyby się tak , jak w grach MMORPG , do tego można robić sojusze pomiędzy graczami.Inaczej z twoich informacji nie wyobrażam sobie twojej gry.
Jego Wysokość: z Bożej łaski Cesarz trolli youtubowych, Król trolli forumowych, Wielki Książę n00bów OWowych oraz wierny, a jakże pokorny uczeń WIELKIEGO PANA I WŁADCY BLACKMENA I CREATIVA W JEDNEJ OSOBIE, MarcinSzabla I !