Niedziałający Mod
-
- Site Administrator
Tak sie nie da (no chyba ze pojawianiem nazywasz to ze jest widoczna na mapie podczas gry). Jesli tak, to kod bedzie taki:
area to nazwa tej arei, ktora chcesz pokazac
Code: Select all
starting
begin
disable(01);
//reszta kodu na poczatek misji
end;
every 15$0 do
begin
SetAreaMapShow(area,1);
enable(01);
end;
every 0$1 trigger IsInArea(ziomek,area) do
begin
//tutaj dajesz kod na wygranie misji, ktorego nie bede tu przytaczal
end;
Radzio jednak ustawienia w map preference niepomogly mi;/ ustawilem tak
side1<<tu dałem haczyk
side2
side3<< i tutaj też
side4
side5
side6
side7
side8
side9
w misji biorą udział czerowni ruscy i amerykanie niebiescy wieć co tu jest niby xle;/ drugie jak to zapisze i wcyztam od nowa hacyzk maja wszystkie strony
side1<<tu dałem haczyk
side2
side3<< i tutaj też
side4
side5
side6
side7
side8
side9
w misji biorą udział czerowni ruscy i amerykanie niebiescy wieć co tu jest niby xle;/ drugie jak to zapisze i wcyztam od nowa hacyzk maja wszystkie strony
Jeanks zgarnia wszystko ot co xD
-
- Site Administrator
LoL. Trzeba bylo tak od razu, te ptaszki nic nie daja, to jest jakis blad, ze edytor wogole je wyswietla.
Teraz ci wytlumacze co jest potrzebne do poprawnej konfiguracji mapki (instruktaz montazu wraz z obrazkami):
- spojrz na obrazek:
- nas bedzie interesowala jego lewa strona
- tam, gdzie teraz jest all sides wybierasz jedna strone, ktora bedziesz mogl kierowac w trakcie misji
- ponizej powinno byc "On", wlacza to "mgle wojny", czyli czarne, niewidoczne obszary
- jeszcze nizej wybierasz, ktorej strony "mgla" bedzie dla ciebie widoczna, tzn. np. jesli wybierzesz Side 1, a dalej po prawej stronie (ten kolorowy wybor) dla Side 1 i Side 3 dasz np. fog 1 lub fog 3 (byleby ten sam), to bedziesz widzial obie (zarowno 1 jak i 3)
- teraz drugi obrazek:
- tu ustawiasz wlasciwosci mapy (misji)
- najwieksze pole zostawiasz puste jak na przykladzie, interesowac cie beda tylko 3 pola na gorze
- zaczynajac od lewej wyroznia sie: wybor kampanii, numer misji w tejze kampanii i autora mapy
- jesli wszystko ustawisz dobrze to powinno byc OK
Jesli nadal nie dziala, to sprawdz plik missions.dat, czy nie zrobiles tam bledow
tutek do tego pliku: http://www.owsupport.com/?sect=tutorial ... ampaign_pl
Teraz ci wytlumacze co jest potrzebne do poprawnej konfiguracji mapki (instruktaz montazu wraz z obrazkami):
- spojrz na obrazek:

- nas bedzie interesowala jego lewa strona
- tam, gdzie teraz jest all sides wybierasz jedna strone, ktora bedziesz mogl kierowac w trakcie misji
- ponizej powinno byc "On", wlacza to "mgle wojny", czyli czarne, niewidoczne obszary
- jeszcze nizej wybierasz, ktorej strony "mgla" bedzie dla ciebie widoczna, tzn. np. jesli wybierzesz Side 1, a dalej po prawej stronie (ten kolorowy wybor) dla Side 1 i Side 3 dasz np. fog 1 lub fog 3 (byleby ten sam), to bedziesz widzial obie (zarowno 1 jak i 3)
- teraz drugi obrazek:

- tu ustawiasz wlasciwosci mapy (misji)
- najwieksze pole zostawiasz puste jak na przykladzie, interesowac cie beda tylko 3 pola na gorze
- zaczynajac od lewej wyroznia sie: wybor kampanii, numer misji w tejze kampanii i autora mapy
- jesli wszystko ustawisz dobrze to powinno byc OK
Jesli nadal nie dziala, to sprawdz plik missions.dat, czy nie zrobiles tam bledow
tutek do tego pliku: http://www.owsupport.com/?sect=tutorial ... ampaign_pl
O to żeś teraz dojebał, aż mi w pięty poszło. Co prawda zrozumiałem tylko część twojego posta bo nie wiem co znaczy "neichciałem" i "psiały" LOL
A to, że jestem spoko to wiem od dawna
Acha i nie wiem czego mam ci zazdrościć bo na pewno nie głupoty i ingoranctwa które całym sobą reprezentujesz...
A to, że jestem spoko to wiem od dawna

Jak to ktoś napisał :
"Life is brutal, a admin bardziej"
"Life is brutal, a admin bardziej"