Tak się składa, że mój Ojciec poświęcił na tego typu zabawy 30 lat życia... Wędrówki dusz, techniki Reejki, jasnowidztwo... Więc trochę o tym się nasłuchałem...
Nikt nie spojrzał na genezę tego zjawiska, skąd to się bierze ?
O ile dobrze pamięta, do zdolność odwrócenia trójkąta jasnowidztwa; tj. czakany oczu oraz trzeciego oka, w pionie.
Jak to uzyskać ? Ćwiczenie wrażliwości. Czucia. Każdy człowiek ma swoje pole energetyczne, które emanuje. Jak stoicie czasem gdzieś, czujecie, że ktoś za wami stoi, pomimo, że go nie słychać?... ani czuć

Mój Ojciec był kilka razy w stanie śmierci klinicznej, dwa ze względów fizycznych oraz kilka razy sam, w domu "wyłączył ciało, na okres kontrolowany" i potwierdza tym wszystkie swoje ... powiedzmy "czary" ...
Ostatnio udowodnił to mojej matce, przewidział jej, kiedy dostanie 13-nastkę ... ^^
Mówię teraz wszystko w mega skrócie, czym jest właściwie ten wasz kontrolowany sen. Osobiście, wierzę w energetykę człowieka, bo to jest nawet udowodnione. O ile dobrze pamiętam, to podczas śmierci człowieka za każdym razem odchodzi masa ~28 gram. Chyba! Nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że tak jest. Nie jest to na pewno powietrze z pluc, ponieważ w chwili konania każdy może mieć powietrza więcej lub mniej. Niestety, tylko tyle wiem.
A powracając do snu, mój Ojciec mówi, że jest w stanie raz na dzień, wyjść przez sen. Więc coś w tym co gadacie prawdy może być.
I chciałbym tylko dodać od siebie; Ja jestem normalny ! xD