Zasady HC
- torba12345
- Soldier level 4
Re: Zasady HC
reforma II
Ustawienia:
- Poziom bazy: Bez bazy
- Liczba postaci: 9
- Poziom umiejętności: Mało doświadczeni
- Zasoby początkowe: Brak
- Częstotliwość zrzutów: Niskie
- Dodatkowe złoża ropy: Normalne
- Dodatkowe złoża syberytu: Brak
- Wpływ flag na morale: Żaden
- Wykrywanie syberytu: Nieprzebadane
- Pojawianie się postaci: Rzadko
- Liczba Małpoludów: Kilka
- Bomba syberytowa: Niedozwolona
- Czas na rozbudowę: 0 minut
Zasady :
- 10 min. no rush (mozna po calej mapei smigac i nawet krasc rope ze skaldow wroga to nie atak)
- Maksymalnie 1 KOSZARY (Zakaz rozbudowywania koszar) ,1 wieża
- Dozwolone sa jedynie rozwiazania techniczne oparte na sterowniu MANUALNYM (0 malpowych i zdalnych)
- Zakaz rozbudowywania laboratoriów o rozb. komputerową ,syberytową ,czasoprzestrzenna
dodatkowe
*mozna uzywac wszystkeigo co macie do opracowania w labach :uzb,opto,bio,zwykle
*ciezkie dzialo jest dozwolone
Ustawienia:
- Poziom bazy: Bez bazy
- Liczba postaci: 9
- Poziom umiejętności: Mało doświadczeni
- Zasoby początkowe: Brak
- Częstotliwość zrzutów: Niskie
- Dodatkowe złoża ropy: Normalne
- Dodatkowe złoża syberytu: Brak
- Wpływ flag na morale: Żaden
- Wykrywanie syberytu: Nieprzebadane
- Pojawianie się postaci: Rzadko
- Liczba Małpoludów: Kilka
- Bomba syberytowa: Niedozwolona
- Czas na rozbudowę: 0 minut
Zasady :
- 10 min. no rush (mozna po calej mapei smigac i nawet krasc rope ze skaldow wroga to nie atak)
- Maksymalnie 1 KOSZARY (Zakaz rozbudowywania koszar) ,1 wieża
- Dozwolone sa jedynie rozwiazania techniczne oparte na sterowniu MANUALNYM (0 malpowych i zdalnych)
- Zakaz rozbudowywania laboratoriów o rozb. komputerową ,syberytową ,czasoprzestrzenna
dodatkowe
*mozna uzywac wszystkeigo co macie do opracowania w labach :uzb,opto,bio,zwykle
*ciezkie dzialo jest dozwolone
Zawsze Nielegalnie
-
- Site Administrator
Jak ustalicie ostateczne zasady, to dajcie mi znać, mogę stworzyć odpowiednie funkcje dla wybranych map blokujące określone budynki/technologie. 
A później można wrzucić w mod i kto chce niech bierze. xD

A później można wrzucić w mod i kto chce niech bierze. xD
- Backero
- Community Veteran
- Контактная информация:
wielu graczy trzeba bedzie przyzwyczajac do nowych zasad; wielu z nich do teraz nie zna CW
mysle ze dziaki tym ustawieniom szybkosc rozbudowy i budowy czolgow we wszyskich frakcjach bedzie podobna, aczkolwiek kazda bedzie posiadac swoja unikalna taktyke; grajac Rabami bedzie mozna wykorzystac wiele ich atutow i mimo swojej slabosci (brak komputerowych czolgow, slabe czolgi) beda rowniez bardzo niebezpieczni w rekach dobrego gracza
powiedzmy sobie szczerze: na CW dobry gracz AR mialby cieko z zaledwie przecietnym graczem AM
a jezeli HG rush dalej bedzie praktykowany? w sumie HG zostanie tylko na ciezkich zwyklych gosienicach (amerykanie) i recznie sterowane; pierwszy atak moglby byc ostatnim
mysle ze dziaki tym ustawieniom szybkosc rozbudowy i budowy czolgow we wszyskich frakcjach bedzie podobna, aczkolwiek kazda bedzie posiadac swoja unikalna taktyke; grajac Rabami bedzie mozna wykorzystac wiele ich atutow i mimo swojej slabosci (brak komputerowych czolgow, slabe czolgi) beda rowniez bardzo niebezpieczni w rekach dobrego gracza
powiedzmy sobie szczerze: na CW dobry gracz AR mialby cieko z zaledwie przecietnym graczem AM
a jezeli HG rush dalej bedzie praktykowany? w sumie HG zostanie tylko na ciezkich zwyklych gosienicach (amerykanie) i recznie sterowane; pierwszy atak moglby byc ostatnim
- torba12345
- Soldier level 4
cho**rna racaj backero .radzio moze bys namowil stucuka otoz na moj jakze zajebisty pomysl zeby wypuscil FIX nie kruwa moda zjebanego na ryj tylko zeby go kazdy mail na abzamaist wystawiacwsztystk ozawsze moza skorzystac z teg oco jest obok mapy wybor gry zamaist jakic hpojebanyg good costam albo polnoc kontra polodnie co jest wogole nie wiem co o ni chceli tym osiagnac to zeby bylo : tryb normalny ze mozna samemu ustawic i np CW CB SW DSW AR HC OR i inne t oby bylo 120 razy lepsze niz t oc odotychczas mielismy i nie wyamgalo by zadncy modow i wogole to jest wyje**ny pomysl
Zawsze Nielegalnie
-
- Site Administrator
Jak dla mnie, to mogę podrzucić Stu dodatkowe rodzaje, ale wolałbym, gdybyście podali jakąś ograniczoną listę map, na których mam to zaimplementować.
Mogę zaraz podrzucić modka z AB z trybem HardCore jak ktoś chce. Zrobi się w krócej niż 10 minut.
Mogę zaraz podrzucić modka z AB z trybem HardCore jak ktoś chce. Zrobi się w krócej niż 10 minut.
-
- Site Administrator
Ok, Torby i Torbacze i inne dziwne rzeczy xD, pragnę przedstawić wam moda w wersji testowej:
oto MultiExtended, wystarczy wypakować i zainstalować do folderu mods, a potem odpalić z poziomu OW.
Obecne zmiany:
- tylko AB!
- SAIL posiada cały szablon obsługi blokowania techów, budynków, pojazdów, ograniczania ich ilości itd.
- szablon wypełniony jest dla HC (póki co)
- nie ustawia jeszcze pozostałych zasad, trzeba je ręcznie poustawiać
- wersja EN+PL dla najczęściej używanych trybów
Torba, weź wyślij PM z gadu, to mógłbyś pomóc w testach
EDIT: Update, zapomniałem o ograniczeniach xD
EDIT2: "Dziownloład" kilkanaście postów dalej xD
oto MultiExtended, wystarczy wypakować i zainstalować do folderu mods, a potem odpalić z poziomu OW.
Obecne zmiany:
- tylko AB!
- SAIL posiada cały szablon obsługi blokowania techów, budynków, pojazdów, ograniczania ich ilości itd.
- szablon wypełniony jest dla HC (póki co)
- nie ustawia jeszcze pozostałych zasad, trzeba je ręcznie poustawiać
- wersja EN+PL dla najczęściej używanych trybów
Torba, weź wyślij PM z gadu, to mógłbyś pomóc w testach

EDIT: Update, zapomniałem o ograniczeniach xD
EDIT2: "Dziownloład" kilkanaście postów dalej xD
- Backero
- Community Veteran
- Контактная информация:
Mnie wywalilo error, gdy probowalem zalozyc gre.
W errorlogu standard, czyli:
W errorlogu standard, czyli:
Code: Select all
Access violation at address 00554799 in module 'OwarFull.dll'. Write of address 00000010
-
- Site Administrator
Już poprawione.
- torba12345
- Soldier level 4
nie testowalem tego ale ja niechcial bym zeby to byl mod b owidzisz nie kazdy go bedze akceptowal np nooby graja co chca i jak chca najlepeij jakby to był oficjaliny fix na ow support i reklamowany na ms xd to by byl naprawde przelom wiekszy niz ms wreaszcze by noooby byly udupione i by w normalnym kierunku wszystko szlo.
Zawsze Nielegalnie
- Nitek
- Community Veteran
- Контактная информация:
W sumie można to zrobić jak z innymi ustawieniami - Do wyboru (very nub) FS, CW, CB, OR, HC, SW, DSW, NW. Myślę, że nie powinno być problemów z dodaniem tego do patcha 1.11 na mapę AB.
- torba12345
- Soldier level 4
fs to nie zasady ... mi sie wydaje ze te ustawienia co napisalem w reformie 2 zostana ale jeszcze testuje to
// Dokładnie, Viva la Torba który głosi słuszną rację. NIE MA CZEGOŚ takiego jak FS i nie są one zasadami. //Antitheus
// Dokładnie, Viva la Torba który głosi słuszną rację. NIE MA CZEGOŚ takiego jak FS i nie są one zasadami. //Antitheus
Zawsze Nielegalnie
- Nitek
- Community Veteran
- Контактная информация:
A czy ja mówię, że FS to zasady? xD Piszę tylko, że można ale nie trzeba je dodać.
- Backero
- Community Veteran
- Контактная информация:
rownie dobrze mozna wybrac bez zasad
po za tym jakby sie pojawily w takim listboxie Radzia to juz by nooby co go zrobily poczulyby sie usatysfakcjonowane
po za tym jakby sie pojawily w takim listboxie Radzia to juz by nooby co go zrobily poczulyby sie usatysfakcjonowane
-
- Site Administrator
FS = "Bez zasad", więc jest obecne.
Narazie musicie potestować to, co jest, bo nie będę szedł dalej, jeśli cały mój szablon jest do d*.
EDIT: Przypominam, że na razie tylko HC działa.
Narazie musicie potestować to, co jest, bo nie będę szedł dalej, jeśli cały mój szablon jest do d*.
EDIT: Przypominam, że na razie tylko HC działa.
- Antitheus
- Kung Führer
- Контактная информация:
FS to tzw NR - no rules. FS to noob nazwa. Nie polecam dodawać tego do moda - zepsułoby tylko pewnym ludziom smak i obniżyło poziom sceny OW ;]
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --