Poradnik
- Antitheus
- Kung Führer
- Dátum registrácie: Thu Jan 04, 2007 9:45 pm
- Kontaktovať používateľa:
tekstury twqorzyć najlepiej w gimpie lub photoshopie. Nie stworzy sioę do tego poradników gdzyż (chyba) każda teksturka zależy od kreatywności grafika. Jeśli nie potrafi sie tworzyć grafik to nie stworzy się tekstur.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
- Maniek
- Community Veteran
- Dátum registrácie: Wed Apr 12, 2006 3:03 pm
Najpierw najlepiej przejrzeć mapy i znaleźć takie do przeszczepu/edycji bo zapewne sam tekstur nie stworzysz. Dużo łatwiej się robi też tak, że najpierw robisz tekstury a dopiero potem do tego w edytorze zmieniasz ukształtowanie terenu. A tak w ogóle nikt Cię nie nauczy robienia tekstur bo każdy robi to inaczej i tak, że do końca tego wytłumaczyć się nie da, w sumie wytłumaczyłem Dropsiarzowi zajęło mi to 2 godziny na skypie no i umiał, ba nawet ładnie mu wychodziło ale jak widać Dropsiarz nie korzysta z nauk mistrza.
- Xero Rozbójca
- Soldier level 6
- Dátum registrácie: Sun Mar 08, 2009 5:13 pm
Ja w Photoshopie spedzam juz 3 lata z przerwami i kto to widzial KupowaczoNE wrote:Photoshop jest płatny, lecz można kupić jego tańszą wersję Elements za jedyne 300-400zł.Xero Rozbujca wrote:photoshop jest pewnie płatny no nie?
Bo nie wiem czy opłaca się ściągać...
Istnieje też darmowa alternatywa w postaci programu GIMP.

naprawde program po cracku niczym nie rozni sie od p[latnej takze nie ma tego ryzyka

a propo kilka postow wyzej to teksturki jak i wiele innych rzeczy mozna zrobic samemu od podstaw do czego slzą narzedzia pen tool i elipticalki oraz wlasne ksztalty

ogolnie jest ok jak sie na tym ktos zna a do obslugi programu i jego nauki służą Tutoriale

a google.pl nie boli a pomaga

- Nitek
- Community Veteran
- Dátum registrácie: Mon Apr 13, 2009 4:13 pm
A to jest piractwo, którego rozpowszechnianie na forum powinno byc karane banemdragon6b wrote:Ja w Photoshopie spedzam juz 3 lata z przerwami i kto to widzial KupowaczoNE wrote:Photoshop jest płatny, lecz można kupić jego tańszą wersję Elements za jedyne 300-400zł.Xero Rozbujca wrote:photoshop jest pewnie płatny no nie?
Bo nie wiem czy opłaca się ściągać...
Istnieje też darmowa alternatywa w postaci programu GIMP.poco są cracki serialki itd
naprawde program po cracku niczym nie rozni sie od p[latnej takze nie ma tego ryzyka
a propo kilka postow wyzej to teksturki jak i wiele innych rzeczy mozna zrobic samemu od podstaw do czego slzą narzedzia pen tool i elipticalki oraz wlasne ksztalty![]()
ogolnie jest ok jak sie na tym ktos zna a do obslugi programu i jego nauki służą Tutoriale
a google.pl nie boli a pomaga
- Moonstrider
- Soldier level 4
- Dátum registrácie: Fri Nov 09, 2007 11:10 pm
dragon6b, skoro umiesz dobrze posługiwać się Photoshopem i twierdzisz, że wiesz jak zrobić textury mapy, to zrób GBI do chociaż jednej mapki, od podstaw, nie modyfikując istniejące elementy jak to robi większość modderów, ale rysując wszystko od podstaw, jestem bardzo ciekawy jak to wyjdzie w photoshopie, a sam aż tak wielkiej wiedzy na jego temat nie mam. Będę bardo wdzięczny jak nam coś zaprezentujesz 

Seek your own truth. Always.
chyba nie wierzusz w cuda ?
człowieku takie prace robi sie za rozsądne sumki chyba nie liczycz ze bede w stosunku dla Ciebie charytatywny i bede robil pracke dla ciebie BO TY CHCESZ ZOBACZYC CZY UMIEM
jak chcesz jakis Battle Graficzny to daj znac bo kozakow ktorzy do kogos sie czepiają bo sami nie umieją nie znosze
pozdro zresztą temat wyzej jest moja najnowsza galeria
człowieku takie prace robi sie za rozsądne sumki chyba nie liczycz ze bede w stosunku dla Ciebie charytatywny i bede robil pracke dla ciebie BO TY CHCESZ ZOBACZYC CZY UMIEM
jak chcesz jakis Battle Graficzny to daj znac bo kozakow ktorzy do kogos sie czepiają bo sami nie umieją nie znosze

pozdro zresztą temat wyzej jest moja najnowsza galeria
- Moonstrider
- Soldier level 4
- Dátum registrácie: Fri Nov 09, 2007 11:10 pm
Jaka wrogość
Nie chcę i nie chciałem żebyś mi robił, tylko ze wzglęgu na swoje umiejętności, których nie kwestionuję, dał jakiś malutki sample zrobionego od podstaw GBI. Ja w Photoshopie niewiele umiem, ale uczę się grafiki w programie, którego Altar używał do robienia textur.

Seek your own truth. Always.
- YuriStriatov
- Site Administrator
- Dátum registrácie: Fri Feb 17, 2006 3:02 am
Nie po to to forum jest zeby flame wary szykowac czy olewac polskie prawo... przestancie gadac na temat piracenia photoshopa albo poleca grube warny. To tak do wszystkich swoja droga.
Tak czy inaczej ja wiem od kilku zrodel ze sam Altar nie robil map do OW za pomoca samego photoshopa, tylko przedewszystkim uzywajac Bryce 5 (ktore w tym momencie jest freeware, wiec mozecie sobie sciagac) a potem kombinujac na gotowych juz mapkach w Photoshopie (zamiast ktorego mozna uzyc np. GIMP jak nie macie kasy), dodajac rzeczy typu pasma syberytu i takie tam.
Bryce to generator fraktalowych landscapow (czyli cos jak Terragen), czyli nietrudny do opanowania. Tym bardziej ze edytor do map OW ma opcje exportowania bump map, ktora tworzy ci taka czarnobiala bitmape ktora potem mozna wlozyc to tegoze programu i on ci wygeneruje mape przyblizona rozlozeniem terenu do twojej mapy w edytorze. Potem sobie ja tylko usprawniasz.
Tak czy inaczej ja wiem od kilku zrodel ze sam Altar nie robil map do OW za pomoca samego photoshopa, tylko przedewszystkim uzywajac Bryce 5 (ktore w tym momencie jest freeware, wiec mozecie sobie sciagac) a potem kombinujac na gotowych juz mapkach w Photoshopie (zamiast ktorego mozna uzyc np. GIMP jak nie macie kasy), dodajac rzeczy typu pasma syberytu i takie tam.
Bryce to generator fraktalowych landscapow (czyli cos jak Terragen), czyli nietrudny do opanowania. Tym bardziej ze edytor do map OW ma opcje exportowania bump map, ktora tworzy ci taka czarnobiala bitmape ktora potem mozna wlozyc to tegoze programu i on ci wygeneruje mape przyblizona rozlozeniem terenu do twojej mapy w edytorze. Potem sobie ja tylko usprawniasz.