Stare Dodatki

Wszystko o modach, patchach i błędach w OW oraz ogólnym programowaniu.
Kiba
Soldier level 2
Soldier level 2
Dátum registrácie: ndz maja 24, 2009 9:56 pm

Stare Dodatki

Post od používateľa Kiba »

W temacie 'Co zrobic?' rozmawialismy o starych dodatkach do Original War ze strony http://owar.prv.pl/download.htm

datadisk.exe - zamienia 5 misji Rosyjskich na Arabskie i potem zaczyna sie rosyjska kampania w odbiciu bazy 'Ovsjenko'.
:!: Gra dziala na wersji 1.02 i nizej (1.02, 1.01 itd)

ow_borz.exe - zamienia pierwszą misje Amerykańską na o wiele trudniejszą.
:!: Tylko dla zaawansowanych
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 10:10 pm przez Kiba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YuriStriatov
Site Administrator
Site Administrator
Cuba
Dátum registrácie: pt lut 17, 2006 3:02 am
Kontaktovať používateľa:

Re: Stare Dodatki

Post od používateľa YuriStriatov »

Stare czeskie mody ktore mielismy w downloadzie na stronie. Jak ich nie idzie sciagnac juz z tamtej strony, to sobie je poki co mozesz stad pobrac:

http://original-war.net/files/datadisk/datadisk.exe
http://original-war.net/files/datadisk/ow_borz.exe
Obrazek
Awatar użytkownika
Xero Rozbójca
Soldier level 6
Soldier level 6
Dátum registrácie: ndz mar 08, 2009 5:13 pm

Post od používateľa Xero Rozbójca »

Nie da się ich zainstalować ze spatchowaną już grą. :/ Trzeba by było zainstalować grę od nowa i wtedy te stare mody.
"Osoby, stawiające więcej niż trzy znaki interpunkcyjne obok siebie, mają problemy ze zdrowiem psychicznym."

Obrazek
Awatar użytkownika
Gorki16
Soldier level 5
Soldier level 5
Dátum registrácie: czw sty 29, 2009 1:02 pm

Post od používateľa Gorki16 »

jak ja na spatchowaną wrzuciłem i am działa,a z ar jest problem bo Heike się nie pojawia, czyli od razu przegrana ;p
Kiba
Soldier level 2
Soldier level 2

Gorki16 pisze:jak ja na spatchowaną wrzuciłem i am działa,a z ar jest problem bo Heike się nie pojawia, czyli od razu przegrana ;p
Ja mialem AR. i patch'a dalem to ruscy mi wcale nie dzialali. :(
Awatar użytkownika
Gorki16
Soldier level 5
Soldier level 5
Dátum registrácie: czw sty 29, 2009 1:02 pm

Post od používateľa Gorki16 »

żeby ci ruski znów działały musisz podmienić pliki odpowiadające za 5 pierwszych misji z kampanii rus ;) a jak chcesz inaczej to reinstal ow xD
Awatar użytkownika
Xero Rozbójca
Soldier level 6
Soldier level 6

@ups

Ściągnąłem dodatek Arabski i nie chciało mi zainstalować go(ameryka poszła spokojnie). Błąd wyskakiwał coś z data3.owp(chyba trójka)..
"Osoby, stawiające więcej niż trzy znaki interpunkcyjne obok siebie, mają problemy ze zdrowiem psychicznym."

Obrazek
Kiba
Soldier level 2
Soldier level 2

Xero Rozbójca pisze:@ups

Ściągnąłem dodatek Arabski i nie chciało mi zainstalować go(ameryka poszła spokojnie). Błąd wyskakiwał coś z data3.owp(chyba trójka)..
Pewnie bo masz nowsza wersje, ten AR. dodatek dziala na 1.02 i nizej

Gorki16 pisze:żeby ci ruski znów działały musisz podmienić pliki odpowiadające za 5 pierwszych misji z kampanii rus ;) a jak chcesz inaczej to reinstal ow xD
Wlasnie nie moglem bo plyta to masakra, na urodziny dostane naprawiarke do plyt. W dodatku komp mi sie zepsul i musze czekac na nowy Dysk Twardy (H.D.D) :(

PS. Czy Original War dziala na windows 7?
Awatar użytkownika
Axoris
Soldier level 3
Soldier level 3
Dátum registrácie: sob sty 05, 2008 1:20 pm

Post od používateľa Axoris »

Hehe pamięta się tą pierwszą misję Am:D WIELKI niewypał. Cała mapa w czołgach wroga i na dodatek wroga baza ma wieżyczki z bronią Behemotha(tj. wyrzutnie rakiet, działo, miotacz ognia).
PS. Czy Original War dziala na windows 7?
Tak i to bardzo dobrze. Przynajmniej u mnie. Mam Windows 7 ultimate 32bit a build to nie chce mi się sprawdzać :P
Awatar użytkownika
Xero Rozbójca
Soldier level 6
Soldier level 6

Axoris pisze:Hehe pamięta się tą pierwszą misję Am:D WIELKI niewypał. Cała mapa w czołgach wroga i na dodatek wroga baza ma wieżyczki z bronią Behemotha(tj. wyrzutnie rakiet, działo, miotacz ognia).
Dlaczego niewypał?? Przecież wystarczy pomyśleć i w prosty sposób wygrywasz ^^

Pierw budujesz koszary na prawym górnym i prawym dolnym rogu twojej bazy.
Opracowujesz rozwiniecie tech podst. 3, zaawansowane AI, ciężkie działo i wszystkie te rozwinięcia :) Potem tylko wystarczy obronić się przed atakami różowych i można produkować mass hg. Po zniszczeniu wszystkich wyrzutni rakiet jedziesz na baze różowych i niszczysz całą bazę OPRÓCZ MAGAZYNU!!!

A co z bazą czerwonych?

A właśnie transportujesz sobie syberyt z bazy różowych do swojej i opracowujesz bombę S/A... no i puszczasz :D

DODANO:

Program do zmiany wartości w grze

O co kaman z tym ArtMoney'em??? Może ktoś go opisać jakoś dokładnie?

Obrazek
Awatar użytkownika
Axoris
Soldier level 3
Soldier level 3
Dátum registrácie: sob sty 05, 2008 1:20 pm

Post od používateľa Axoris »

Dlaczego niewypał?? Przecież wystarczy pomyśleć i w prosty sposób wygrywasz ^^

Pierw budujesz koszary na prawym górnym i prawym dolnym rogu twojej bazy.
Opracowujesz rozwiniecie tech podst. 3, zaawansowane AI, ciężkie działo i wszystkie te rozwinięcia :) Potem tylko wystarczy obronić się przed atakami różowych i można produkować mass hg. Po zniszczeniu wszystkich wyrzutni rakiet jedziesz na baze różowych i niszczysz całą bazę OPRÓCZ MAGAZYNU!!!
Niewypał bo to żadnej fabuły nie ma^^ Nagle znikąd się pojawiasz i nawalają cię ruscy. No ale kiedyś to było coś.
Awatar użytkownika
zoNE
The Great Uniter & Site Administrator
The Great Uniter & Site Administrator
Dátum registrácie: pt lut 17, 2006 3:44 pm
Kontaktovať používateľa:

Post od používateľa zoNE »

@Xero: ArtMoney to memhack (memory hack). Ma za zadanie odnalezienie w pamięci odpowiedniej wartości odpowiadającej za jakiś zasób (w przypadku OW np. skrzynki) i późniejszą jej modyfikację.

Ten cheat działa ze wszystkimi grami, jednak zmienia on jedynie wartości w pamięci. Dlatego też nie działa w grach online, w których wartości zapisywane i przechowywane są wyłącznie na serwerze (i tam zapamiętywane).

Czyli praktycznie działa jak inne memhacki.
Kiba
Soldier level 2
Soldier level 2

Xero Rozbójca pisze: Pierw budujesz koszary na prawym górnym i prawym dolnym rogu twojej bazy.

A co z bazą czerwonych?

A właśnie transportujesz sobie syberyt z bazy różowych do swojej i opracowujesz bombę S/A... no i puszczasz :D
Ja zrobilem na odwrót i mozna powiedziec ze sie troche zabawilem, dzialkami czerwonych rozwalalem im wszystkie auta, a w bazie sobie z 5 S/A zbudowalem i na rózowych 2 poszly, wycofalem sie z bazy czerwonych i bum. 3 S/A poszly :D
Awatar użytkownika
Xero Rozbójca
Soldier level 6
Soldier level 6

Chciało ci się rozwalać pojazdami wieże czerwonych? LoL...

@Edit, żeby nie pisać double-posta:

Chodziło mi o to, że jakoś musiałeś przejąć te wieże czerwonych, aby móc nimi atakować no nie? A o ile wiem, to te wieże są bardzo wytrzymałe(20 poz.) + spowalniacze czasu, a ich magazyn jest w środku bazy... Wyjaśnij mi proszę, jak to zrobiłeś.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 9:38 pm przez Xero Rozbójca, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Kiba
Soldier level 2
Soldier level 2

Xero Rozbójca pisze:Chciało ci się rozwalać pojazdami wieże czerwonych? LoL...
Przebilem sie jak najbardziej bokiem i mialem bardzo duzo pojazdów jak dobrze pamietam, bo Owar bede mial okolo 20 stycznia :)
Napísať odpoveď