Dyskusje nt. kampanii OW - kurzel131
- Szymiew
- Soldier level 7
- Dátum registrácie: Jue Ago 16, 2012 11:11 am
- Kontaktovať používateľa:
Re: Wysoki lvl żołnieży w niektórych misjach
Inne zakładki pokażą się gdy wczytasz lub stworzysz mapę.
Files -> Open albo Wizard
Files -> Open albo Wizard
https://www.youtube.com/kvantovy --- mój kanał youtube.
https://www.facebook.com/Kvantovy --- strona u cukierberga.

- kurzel131
- Soldier level 4
- Dátum registrácie: Vie Abr 25, 2014 4:33 pm
Dobra mam ale wkleiłem wszystkie pliki z disk2 do 1 nie widać ich w edytorze tua podaje lokalizacje D:\Program Files\Original War\mods\1\Missions\__AM\1
-
- Soldier level 4
- Dátum registrácie: Mié Ene 09, 2013 2:48 pm
\__AM\1 czy \__AM\01? To chyba robi różnicę.
- Szymiew
- Soldier level 7
- Dátum registrácie: Jue Ago 16, 2012 11:11 am
Co masz w tej ostatniej jedynce?
Powinny być to pliki .src .txt. i .bin.
edit:
takie coś
Powinny być to pliki .src .txt. i .bin.
edit:
takie coś
Spoiler:
https://www.youtube.com/kvantovy --- mój kanał youtube.

- Antitheus
- Kung Führer
- Dátum registrácie: Jue Ene 04, 2007 9:45 pm
Re: M15 am gdzie jest ropa? i niewykonany skrypt
Po 2 ataku nikt nie powinien żyć - częsty bug w tej misji - restart.
A po co Ci grając Am ropa? Nie ma ropy.
A po co Ci grając Am ropa? Nie ma ropy.
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
- kurzel131
- Soldier level 4
Już 2 raz wybieram tę misję zawsze jakiś id**ta odłączy się, stoi pod bazą powela i wydeptuje ścieżkę. Ja do tego czasu przebadam z podstawowych technologi wszystkie poza rozwinięciami i silnikiem na ropę z uzbrojenia ulepszę km, pistolety, działa, zbadam rakietę, działo, z syberytowego wszystkie technologie plus 2 zbuduję 2 elektrownie słoneczne, rozbudowane koszary kopalnie syberytu i oczywiście skład + odzyskam swój pojazd.
- Odyseusz
- Community Veteran
- Dátum registrácie: Mié Ene 24, 2007 12:37 pm
Moja sugestia: zamiast lab. uzbrojenia broniąc urwiska lepiej zainwestować w lab. optyczny i syberytowy. Jest to istotne z kilku powodów: lab. uzbrojenia jest już w bazie Powella, więc nie ma sensu go dublować skoro przejmiesz wkrótce jego bazę, a po drugie umożliwi ci to opracowanie celowników laserowych w optycznym (od razu po śmierci generała możesz ruszać ze snajperami, kilkoma żołnierzami i medykiem na Legion) i napędów/wytwarzania energii w syberytowym (przydatne z jasnych powodów razem z rozszerzeniami). Przynajmniej ja tak to zawsze rozgrywałem.
- Antitheus
- Kung Führer
Najlepiej wybudować uzb/opt. Na Legion zawsze biorę paru najlepszych żołnierzy i 2 snajperów - cała reszta wciąż osłania południowe wzgórze przed purpurowymi ruskimi. Uzb z tego powodu, że każde pierwsze rozwinięcia uzbrojenia są ważne zarówno dla Twoich żołnierzy jak i dla najsłabszych jednostek, które pozostawiam na południu. Opt z perspektywy snajperów i jak najwcześniejszej lokacji zrzutów. Północne labo możesz rozłożyć i zrobić miejsce pod laby arabskie
Ewentualnie, zdolny gracz zdoła wybudować 2 laby i 4 rozwinięcia + opracować najważniejsze technologie zanim Powell zginie
I nie budować fabryki na miejscu starej! najlepiej ustawić je w środku bazy łącząc skład północny i południowy - wtedy na luzie się okopiemy (ewentualne działa i rakiety by reszta ludzi znalazła zajęcie w fabryce lub labach a kolejny skład piechoty uderzył na ruskich).
Ewentualnie, zdolny gracz zdoła wybudować 2 laby i 4 rozwinięcia + opracować najważniejsze technologie zanim Powell zginie

I nie budować fabryki na miejscu starej! najlepiej ustawić je w środku bazy łącząc skład północny i południowy - wtedy na luzie się okopiemy (ewentualne działa i rakiety by reszta ludzi znalazła zajęcie w fabryce lub labach a kolejny skład piechoty uderzył na ruskich).
-- [FAQ] [Forum rules] [Arabian Campaign Project] [Multiplayer rules] [OWN on Facebook] --
- kurzel131
- Soldier level 4
5 plików .txt i 2 .bin
- kurzel131
- Soldier level 4
Ja myślałem o kilku pojazdach z rakietami tak 5 rozwalić wieże tak by było wejście i wbijać, tutaj wystarczy zniszczyć część personelu czy zabudowania by przeszli na moją stronę?
I jak wygląda sprawa z przyjacielem?
Ja robię tak by mieć szybko dostęp do rakiety z syberytem działa rakieta 3 technologia syberytowa:P
I jak wygląda sprawa z przyjacielem?
Ja robię tak by mieć szybko dostęp do rakiety z syberytem działa rakieta 3 technologia syberytowa:P
Ja w ogóle nie utrzymuję bazy na wzgórzu. Kiedy już zbudowałem obronę w czasie rządów Powella, tuż pod jego bazą buduję kilka wieżyczek, wygląda to jak w Am15a. Po śmierci generała rozbudowuję jego skład i przyłączam te wieżyczki, montując przy nich uzbrojenie. Bazę południową rozbieram. Jak najszybciej odbudowywuję fabrykę, tworzę komorę i kilka pojazdów z rakietami (badania opracowane szybciej zbroj/opt). Zaczynam niszczyć umocnienia Legionu, w tym czasie przybywa Joan, od której pojazdy również wykorzystuję 

- kurzel131
- Soldier level 4
A ta ich wtyczka nie wiem ukradnie rakietę czy co? bo na filmiku widziałem jak go zabijał
-
- Soldier level 4
- Dátum registrácie: Mié Ene 09, 2013 2:48 pm
Ja się zgodzę z tym, żeby od początku budować laboratorium opt/syb. Optyczne się przydaje, bo snajperzy, zrzuty i zdalne sterowanie, syberytowe wiadomo. Przed tym z podstawy badam tylko elektrownię słoneczną i rozwinięcie techa 1. Do tego buduję koszary w miarę blisko tego wszystkiego (bo średnie CKM-y lubią omijać defensywę i ruszać od razu na laba albo kopalnię), wsadzam tam jednego-dwóch żołnierzy, do tego jednego enga, reszta bada. Jak już Powell się wysadzi, szybko badam rozwinięcie uzbrojenia (przynajmniej jedno) i wbijam zachodnim wejściem do bazy Legionu snajperami i żołnierzami + 2-3 lekarzy. Przyjaciela oczywiście zabijam, facet będzie kablował Rosjanom nt. naszych postępów w pracach nad bombą.
Najsłabszych ludzi zamieniam w moździerzowców i ładuję ich do południowych koszar + zostawiam im jednego enga, a resztą rozbudowuję północ. Buduję sobie arabskiego biolaba (biodetekcja + wytrzymałość legionistów) i arabskie koszary w bazie. W międzyczasie do tego dokładam wieżę kontrolną i komorę + buldożera + 3-4 ciężkie działa. To wszystko z reguły mam do momentu, w którym przybywa Hugh. Wtedy najlepszych naukowców wysyłam do badania bomby, a buldożerem i działami rozwalam ruskim defensywę od południa i zabijam im kolesi od behemotów. Buduję trzy bomby, dwie ładuję w las koło Przymierza (i jeśli się nie poddadzą, to poprawiam działami), trzecią trzymam, żeby Ruscy się nie przyczepili. Zostawiam koszary + enga na różowych i człowieka w wieży kontrolnej, resztę zamieniam w moździerzowców/żołnierzy lub lekarzy i wchodzę na rosyjskie wzgórze od południa. Jak już pojawi się Omar, to trzecią bombę ładuję w sam prawy górny róg mapy, co uśmierca praktycznie wszystkich Arabów, a resztki dobijam piechotą. Over.
Najsłabszych ludzi zamieniam w moździerzowców i ładuję ich do południowych koszar + zostawiam im jednego enga, a resztą rozbudowuję północ. Buduję sobie arabskiego biolaba (biodetekcja + wytrzymałość legionistów) i arabskie koszary w bazie. W międzyczasie do tego dokładam wieżę kontrolną i komorę + buldożera + 3-4 ciężkie działa. To wszystko z reguły mam do momentu, w którym przybywa Hugh. Wtedy najlepszych naukowców wysyłam do badania bomby, a buldożerem i działami rozwalam ruskim defensywę od południa i zabijam im kolesi od behemotów. Buduję trzy bomby, dwie ładuję w las koło Przymierza (i jeśli się nie poddadzą, to poprawiam działami), trzecią trzymam, żeby Ruscy się nie przyczepili. Zostawiam koszary + enga na różowych i człowieka w wieży kontrolnej, resztę zamieniam w moździerzowców/żołnierzy lub lekarzy i wchodzę na rosyjskie wzgórze od południa. Jak już pojawi się Omar, to trzecią bombę ładuję w sam prawy górny róg mapy, co uśmierca praktycznie wszystkich Arabów, a resztki dobijam piechotą. Over.
Moja taktyka tej misji na mistrzu:
1. Na południu wystarczy mi 1-2 zbrojownie/koszary, elektrownia słoneczna i laboratorium optyczne, aby opracować snajperki.
2. Po śmierci Powella zmieniam wszystkich w snajperów i zostawiam 2-3 naukowców.
3. Ruszam na Legion. Jeśli chodzi o Alego Hadaracha, to czasami przyjmuję go do drużyny.
4. Po zniszczeniu Legionu opracowuję moździerze i uzbrojenie na najwyższy poziom.
5. Buduję amerykańskie koszary i ustawiam ludzi w proporcjach 1/2 moździerzowców, 1/3 snajperów, reszta to naukowcy i 1 inżynier do przejęcia kolejnej bazy. Przed atakiem przyda się też laboratorium biologiczne do opracowania stymulantów dla legionistów.
6. Mniej więcej wtedy pojawia się Joan i wszystkimi jednostkami udaję się niedaleko bazy z behemotami.
7. Niszczę behemoty.
8. Przejmuję rosyjską bazę na południe od głównego złoża syberytu.
9. Buduję laboratoria i opracowuję resztę technologii.
10. Buduję fabrykę z rozbudowaniem gąsienicowym, rakietowym i syberytowym.
11. Mniej więcej wtedy pojawia się Stevens z małym oddziałem i kieruję go w kierunku przejętej bazy, uważając na rosyjskie czołgi (pojazdy zostawiam jak najbliżej przejętej bazy, w razie śmierci Stevensa lub kogoś z jego grupy muszę wczytać grę).
12. Opracowuję Roszczepienie syberytu, a resztą oddziału niszczę bazę rosyjską (zostawiam magazyn [na czerwonym, przejmuję go inżynierem], koszary [też je przejmuję], kilka wieżyczek [też się przydadzą, najgorsze te ze spowolnieniem, bo amerykanów też spowalniają] i północną fabrykę, gdyż nie chcę stracić medalu za ucieczkę Petera Rotha).
13. Po opracowaniu produkuję rakietę syberytową (a najlepiej od razu dwie, najczęściej na zaawansowanym podwoziu z silnikiem syberytowym ręcznie sterowane).
14. Na pytanie Płatonowa o rakietę zazwyczaj wybieram opcję Poczekaj 5 minut. Wtedy jest większa szansa na sytuację patową.
15. (jeśli Ali został przyjęty do drużyny) Ali ucieka, ale na szczęście zdążę go wycofać do bazy.
16. Rakietami celuję w bazę Przymierza. W razie wpadki (czyli zabicia Petera Rotha lub niepoddania się Przymierza po wybuchu 2 rakiet) muszę wczytać grę.
17. Buduję amerykańskie i arabskie koszary przy drodze ucieczki Arabów i kończę z ruskimi.
18. 3/5 ludzi zmieniam w snajperów, resztę w bazookowców i moździerzowców. Wszystkich chowam w koszarach/wieżyczkach.
19. Ostateczne starcie trwa bardzo krótko no i misja w niecałe 1,5 godziny zakończona z 3 medalami.
1. Na południu wystarczy mi 1-2 zbrojownie/koszary, elektrownia słoneczna i laboratorium optyczne, aby opracować snajperki.
2. Po śmierci Powella zmieniam wszystkich w snajperów i zostawiam 2-3 naukowców.
3. Ruszam na Legion. Jeśli chodzi o Alego Hadaracha, to czasami przyjmuję go do drużyny.
4. Po zniszczeniu Legionu opracowuję moździerze i uzbrojenie na najwyższy poziom.
5. Buduję amerykańskie koszary i ustawiam ludzi w proporcjach 1/2 moździerzowców, 1/3 snajperów, reszta to naukowcy i 1 inżynier do przejęcia kolejnej bazy. Przed atakiem przyda się też laboratorium biologiczne do opracowania stymulantów dla legionistów.
6. Mniej więcej wtedy pojawia się Joan i wszystkimi jednostkami udaję się niedaleko bazy z behemotami.
7. Niszczę behemoty.
8. Przejmuję rosyjską bazę na południe od głównego złoża syberytu.
9. Buduję laboratoria i opracowuję resztę technologii.
10. Buduję fabrykę z rozbudowaniem gąsienicowym, rakietowym i syberytowym.
11. Mniej więcej wtedy pojawia się Stevens z małym oddziałem i kieruję go w kierunku przejętej bazy, uważając na rosyjskie czołgi (pojazdy zostawiam jak najbliżej przejętej bazy, w razie śmierci Stevensa lub kogoś z jego grupy muszę wczytać grę).
12. Opracowuję Roszczepienie syberytu, a resztą oddziału niszczę bazę rosyjską (zostawiam magazyn [na czerwonym, przejmuję go inżynierem], koszary [też je przejmuję], kilka wieżyczek [też się przydadzą, najgorsze te ze spowolnieniem, bo amerykanów też spowalniają] i północną fabrykę, gdyż nie chcę stracić medalu za ucieczkę Petera Rotha).
13. Po opracowaniu produkuję rakietę syberytową (a najlepiej od razu dwie, najczęściej na zaawansowanym podwoziu z silnikiem syberytowym ręcznie sterowane).
14. Na pytanie Płatonowa o rakietę zazwyczaj wybieram opcję Poczekaj 5 minut. Wtedy jest większa szansa na sytuację patową.
15. (jeśli Ali został przyjęty do drużyny) Ali ucieka, ale na szczęście zdążę go wycofać do bazy.
16. Rakietami celuję w bazę Przymierza. W razie wpadki (czyli zabicia Petera Rotha lub niepoddania się Przymierza po wybuchu 2 rakiet) muszę wczytać grę.
17. Buduję amerykańskie i arabskie koszary przy drodze ucieczki Arabów i kończę z ruskimi.
18. 3/5 ludzi zmieniam w snajperów, resztę w bazookowców i moździerzowców. Wszystkich chowam w koszarach/wieżyczkach.
19. Ostateczne starcie trwa bardzo krótko no i misja w niecałe 1,5 godziny zakończona z 3 medalami.
- Antitheus
- Kung Führer
Najłatwiejsza taktyka:
Proste jak 100m sznura w kieszeni.
Spoiler: