Następne pytanie
Następne pytanie
Wiem że to nie wypada ciągle robić nowe tematy ale nie wiem czemu ale nie mogę robić gry w ow jak gram z bratem to jak robie zamiast Internet jak u innych to jakieś IPC|IP i czekałem 10 minut nikt nie doszedł a było z 5 roomów i kazdy full to więc trochę dziwne może mi ktoś pomóc ?
Są pewne internetowe zasady o których pewnie nie wiesz, są 3 typy ip wewnętrzne, stałe, i zmienne, na stałym i zmiennym normalnie możesz robić gry internetowe, na wewnętrznym jedynie przez chamachi, czym jets wewnętrzne ip jest to ip dawane przez główny serwer dhcp tobie lub że ty masz go wpisać, ale na necie zostaje ip serwera głównego, działa to na zasadzie routera 10 kompów podłączonych do jednej magistrali a wszystkie w necie są widziane pod jednym ip.
Prawdopodobnie masz internet albo przez router puszczony np masz z sąsiadem na spółkę lub masz od jakiegoś prywatnego dostawcy,
różnie to jest
Prawdopodobnie masz internet albo przez router puszczony np masz z sąsiadem na spółkę lub masz od jakiegoś prywatnego dostawcy,
różnie to jest
- Gothuk
- Site Administrator
1. Proszę popraw te błędy ...
Pisze się Hamachi
2. MS - Master Server - link
Szukanie nie boli ...
artykuł dt. MS
Pisze się Hamachi
2. MS - Master Server - link
Szukanie nie boli ...
artykuł dt. MS
- Gothuk
- Site Administrator
Ksiak te posty nie były do Ciebie, tylko do janmati'ego -_-
http://www.google.com/search?q=hamachi - google zawsze pomaga
obsługa hamachi tutaj
http://www.google.com/search?q=hamachi - google zawsze pomaga

obsługa hamachi tutaj
Spox sciagnełem Hamachi ale jeden chaczyk jak sie go uzywa 0.o wpisałem porta ale nic niema ... wescie na screenach mi pokaz tutoriala:P bedzie łatwiej
[ Dodano: Pią Maj 23, 2008 8:46 am ]
umiem już xD thx
[ Dodano: Pią Maj 23, 2008 8:51 am ]
jednak nieumiem...... jest tutorial co zrobiles ale napisane ze z osoba ktura chce zagrac niemoge ze wszystkimi ?;/ ja chce z kazdym grac a nie tylko z tym co jeszcze jego ip mam znac ...
[ Dodano: Pią Maj 23, 2008 8:46 am ]
umiem już xD thx
[ Dodano: Pią Maj 23, 2008 8:51 am ]
jednak nieumiem...... jest tutorial co zrobiles ale napisane ze z osoba ktura chce zagrac niemoge ze wszystkimi ?;/ ja chce z kazdym grac a nie tylko z tym co jeszcze jego ip mam znac ...
dobra super instrukcja,
chamachi jak chcesz założyć serwa i grac z kumplami co maja ow i maja chamachi
jak chcesz normalnie grac to próbuj master serwerem, jak nie da rady to niestety masz wała.
Hamachi:
tworzysz siec np, xyz dajesz hasło xyz podajesz kumplowi on sie podłącza do tej sieci i razem z nim możesz se zagrac,
inny sposób czekaj na serwa aż ktoś go zrobi i dołącz z kumplem na niego.
chamachi jak chcesz założyć serwa i grac z kumplami co maja ow i maja chamachi
jak chcesz normalnie grac to próbuj master serwerem, jak nie da rady to niestety masz wała.
Hamachi:
tworzysz siec np, xyz dajesz hasło xyz podajesz kumplowi on sie podłącza do tej sieci i razem z nim możesz se zagrac,
inny sposób czekaj na serwa aż ktoś go zrobi i dołącz z kumplem na niego.