Jak zmienić kod aby aktywowały go jednoczenie dwie osoby, jeśli obie będą przebywać w tym smaym czasie w arei, a zadna z nich nie aktywuje go samaevery 0$1 trigger IsInArea(zenek1,ARK1B) do
Begin
Say(zenek1,'ARK1');
Say(zenek1,'ARK2');
ChangeMissionObjectives('CXK');
end;
Aktywacja kodu w arei dwiema postaciami naraz
Aktywacja kodu w arei dwiema postaciami naraz
- Gothuk
- Site Administrator
tyle ze zamiast or powinien być and.tex wrote:every 0$1 trigger IsInArea(gostek,area) or IsInArea(gostek2,area) do
or to alternatywa, and zas to koniunkcja. (po pl: or - lub, and - i)
Last edited by Gothuk on Fri May 15, 2009 12:57 pm, edited 1 time in total.
To co napisałeś jest że wystarczy żeby 1 albo 2 wszedł i wtedy będzie dialog jak mają wejść obaj żeby wykonać kod to zamast or musi być and ( i zapomniałeś spacji)tex wrote:Jeśli chodzi ci o to, jeżeli 1 osoba wejdzie nic się nie stanie. Dopiero jak razem będą na arei wtedy od zadziała? jeśli tak masz tu:
every 0$1 trigger IsInArea(gostek,area) or IsInArea(gostek2,area) do
Begin
Say(gostek,'A');
Say(gostek2,'A1');
End;
Używałem and ale i tak jak weszła 1 lub 2 osoba to tak kod się aktywował, więc sam już nie wiem.tex wrote:Jeśli chodzi ci o to, jeżeli 1 osoba wejdzie nic się nie stanie. Dopiero jak razem będą na arei wtedy od zadziała? jeśli tak masz tu:
every 0$1 trigger IsInArea(gostek,area)or IsInArea(gostek2,area) do
Begin
Say(gostek,'A');
Say(gostek2,'A1');
End;

Ten kod działa tak jak chciałem postać "gosciu2" i "gosciu" nie aktywują same dialogu. Czyli musi być and.every 0$1 trigger IsInArea(gosciu,arew) and IsInArea(gosciu2,arew) do
Begin
Say(gosciu,'ARK1');
Say(gosciu2,'ARK2');
end;
dzięki za pomoc.
A co do fachowości i szpanowania wiedza to bym raczej powiedział ze jest to wiedza ogólna i każdy powinien znać znaczenie kilku podstawowych działań logicznych and, or, not.